• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #331792  autor: flus
 26 kwie 2009, 14:04
Witam, mam takie pytanie jeśli 25 kwietnia skonczyla sie umowa i złożyłem dzisiaj dyspozycje na migracje do prepaid a okres rozliczeniowy przypadał 29 każdego miesiąca... i teraz pytanie nowa oferta wejdzie 29 kwietnia czy 29 maja??? Kto wie jak to jest???
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, 20:13 przez flus, łącznie zmieniany 2 razy.

#331850  autor: mikage1
 26 kwie 2009, 20:18
taką migrację robiłem ponad rok temu na 2 nr-ach, nie pamiętam już dokładnie, ale z moich bilingów wynika, że był to raczej ten krótszy termin (ale nie powiem tego na 100%) - a faktycznie punkt w dyspozycji przejścia do prepaida jest na tyle zagmatwany, że trudno to stwierdzić jednoznacznie

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)
 #331875  autor: ~R
 26 kwie 2009, 21:51
flus pisze:Witam, mam takie pytanie jeśli 25 kwietnia skonczyla sie umowa i złożyłem dzisiaj dyspozycje na migracje do prepaid a okres rozliczeniowy przypadał 29 każdego miesiąca... i teraz pytanie nowa oferta wejdzie 29 kwietnia czy 29 maja??? Kto wie jak to jest???
Jeżeli chodzi o migracje z Abonamentu do oferty na karte to nie odbywa się to tak samo jak z rezygnacją, czyli nie trzeba składać takiej dyspozycji z miesięcznym wyprzedzeniem.
Nie wiem czy poinformowałeś o tym konsultanta telefonicznie, który kontaktował się odnośnie przedłużenia umowy czy w salonie na tomiast zmieściłes się z terminem.

oferta będzie aktywna po zakończonej umowie wraz z nowym cyklem bilingowym co oznacza że jeżeli zleciłeś to 26 to 30 kwietnia będziesz już miał POPA badź ORANGE GO.

#331911  autor: Btk_Tomas
 27 kwie 2009, 08:11
Jeżeli masz uregulowane wszystkie zobowiązania wobec Orange, tzn nie zalegasz im z kasą to do pre-paida powinno Cie przenieść 28 kwietnia.

#331920  autor: piokuk
 27 kwie 2009, 10:39
To prawda, ale pod warunkiem, że w Orange nie mają znowu bałaganu. Ja kiedyś czekałem na taką migrację przeszło 2 miesiące, bo bidulki nie były w stanie zarejestrować sobie w Warszawie mojego pisemka.

#331939  autor: ~R
 27 kwie 2009, 14:03
Btk_Tomas pisze:Jeżeli masz uregulowane wszystkie zobowiązania wobec Orange, tzn nie zalegasz im z kasą to do pre-paida powinno Cie przenieść 28 kwietnia.
napewno zmiana nie wejdzie w zycie przed koncem syklu bililngowego wiec niestety jestes w błędzie do 29 będzie on miał czas aby wykorzystać w pełni środki z konta bo one nie przejdą na oferte na karte

#331944  autor: Btk_Tomas
 27 kwie 2009, 14:39
~R pisze:jestes w błędzie do 29 będzie on miał czas aby wykorzystać w pełni środki z konta bo one nie przejdą na oferte na karte
Skoro 29 jest pierwszym dniem nowego okresu rozliczeniowego to do Orange Go przeniosą go 28 kwietnia.

~R ile Przeniosłeś już numerów do pre-paida w Orange?

#332134  autor: ~R
 27 kwie 2009, 23:05
25 -koniec umowy
29 - okres rozliczeniowy

umowa wejdzie w życie po zakończeniu umowy wraz z nowym cyklem bilingowym

do 29 korzysta z abonamentu a 30 przechodzi na kartę.

#332174  autor: Btk_Tomas
 28 kwie 2009, 11:43
Skoro od 29 kwietnia ma nowy okres rozliczeniowy to jak 30 ma przejść na kartę???

Może założyciel tematu powie jak u niego sytuacja wygląda, czy jakaś zmiana nastąpiła???

#332283  autor: ~R
 28 kwie 2009, 22:19
NORMALNIE

Przykład

Zakładając koniec umowy 15 kwietnia
klient ma cykl bilingowy 18 każdego miesiąca.
Składa wypowiedzenie dajmy na to 2 lutego deklarując się że z końcem umowy rezygnuje z usług operatora

wygląda to następująco

18 marca ma nowe srodki na końce i ma czas jak zawsze 1 miesiąc na wykorzystanie ich, czyli do 18 kwietnia z racji tej że umowa wygasła 15 kwietnia to on po zakończonym okresie rozliczeniowym czyli 19 kwietnia ma abonament wyłączony i korzysta z oferty na karte.

Ta sama sytuacja ale umowa wygasa 22 kwietnia czyli po okresie rozliczeniowym
oznaczała by że 18 kwietnia przychodzi rachunek za abonament w maju i klient niestety korzysta z abonamentu do 18 maja mimo iż umowa wygasła wcześniej. takie sytuacje też są no ale nie można na to nic poradzić.

Więc nie zadawaj więcej tego typu pytań, bo wiem co pisze
Btk_Tomas pisze: ~R ile Przeniosłeś już numerów do pre-paida w Orange?
Pozdrawiam.
Temat zakończony

#332293  autor: Btk_Tomas
 28 kwie 2009, 22:54
~R pisze:Temat zakończony
Temat to bedziesz mógł zakończyć jak wyższy stołek pod siedzeniem poczujesz.

Przeniosłem już 3 numery z abo na kartę w Orange i przenosi zawsze w ostatnim dniu okresu rozliczeniowego następującego po zleceniu przeniesienia.

Proszę moderatora o zamknięcie tematu, jego założyciel jak widać nie jest nim już zainteresowany.

#332294  autor: pumba
 28 kwie 2009, 23:00
Teoretycznie numer powinien zostać przeniesiony do prepaida z początkiem nowego okresu rozliczeniowego już w kwietniu jeśli są spełnione wszystkie warunki czyli opłacone wszystkie faktury itp. bo taką dyspozycję składa się w ostatnim miesiącu umowy, a nie co najmniej miesiąc przed, ale najlepiej jest to uczynić co najmniej 5 dni przed nowym okresem rozliczeniowym, bo w praktyce to przeważnie bywa tak że w centali potrzebują 5 dni żeby wszystko załatwić ;)

#332335  autor: ~R
 29 kwie 2009, 12:12
pumba pisze:Teoretycznie numer powinien zostać przeniesiony do prepaida z początkiem nowego okresu rozliczeniowego
No i dziękuję ;) tyle że nie konieczne jest to teoretycznie, ja osobiście jestem o tym przekonany,