• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #331245  autor: elkanguro
 23 kwie 2009, 21:19
Witam,
zastanawiam się jaki jest sposób rozliczania sesji GPRS? Dlaczego? A no dlatego:

Jak chcesz umiescic wykaz polczen to zamaskuj numery!!!

Naliczyło mi 8x50KB podczas gdy w ogóle nie wychodziłem w tym czasie z przeglądarki! Fakt odebrałem w tym czasie jeden telefon ale po zakończeniu rozmowy automatycznie wróciło mi do przeglądarki. Używałem Opery Mini na telefonie SE W200i w sieci Orange.
Dlaczego tak zostało to rozliczone (rozbite)? Nie powinna być suma całości danych za połączenie a nie podział na 8 części po 50kB? Na pewno nie nabiłem 400kB pisząc jednego posta na forum!
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2009, 17:19 przez elkanguro, łącznie zmieniany 2 razy.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#331265  autor: elrond
 23 kwie 2009, 22:05
Zamaskuj numery na tym billingu...

#331270  autor: mariusz9a
 23 kwie 2009, 22:11
Rozliczne jest to w ten sposób, abyś nie zrobił sobie debetu na koncie.
elkanguro pisze:Na pewno nie nabiłem 400kB pisząc jednego posta na forum!
Sprawdź ile waży forum i przemnóż to ok 3 razy (bo pisałeś posta).

#331310  autor: elkanguro
 23 kwie 2009, 23:51
36KB*3=108KB

Poza tym debet przy telefonie na abonament? Coś tu jest bez sensu.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#331368  autor: mariusz9a
 24 kwie 2009, 12:46
elkanguro pisze:36KB*3=108KB
+ Dane wysyłane. Być może trochę Orange sobie zawyżyło, ale ogólnie tragedii nie ma :-P