• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #298376  autor: babeo
 18 lis 2008, 15:41
Właśnie na mój służbowy numer w Orange, dzwoniła Pani z numeru +48602900000 z informacją, że mają super ofertę dla mnie plus mega telefon.

Widać że jadą z numerami na chybił trafił, bo skoro to numer służbowy to nie mnie o takich rzeczach decydować jak zmiana opa.

Nosz krowa kurczak, czy tylko Era ma takie zagrywki?

#298379  autor: pierzu
 18 lis 2008, 16:08
też do mnie dzwonili jakiś miesiąc temu.

Mają dla mnie super ofertę i czy miałbym jakieś oczekiwania...

Podałem oczekiwania....

Pani grzecznie się pożegnała ;)

nokia 5110 -> nokia 8210 -> siemens c35 -> motorola v2280 -> ericsson t29s -> sonyericssont610i -> nec e616v -> lg U8120 -> sonyericsson k600i -> motorola v360 -> nokia e66

#298387  autor: metpablo
 18 lis 2008, 16:55
Czemu się dziwić, skoro nasycenie rynku jest już powyżej 100%?

#298491  autor: andiw
 19 lis 2008, 10:14
No nie tylko Era, Moja dziewczyna ma 2 miesiące do końca w Orange (indywidualnie) i do niej z Plusa już 2 razy dzownili. Cóż, twarda walka o klienta

#298503  autor: yagi
 19 lis 2008, 11:32
Z Plusa robia na zasadzie lancuszka - prosza osoby do ktorych dzwonia o podanie numerow osob, ktore moglyby byc zainteresowane przesjciem do nich...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#298520  autor: metpablo
 19 lis 2008, 12:55
yagi pisze:Z Plusa robia na zasadzie lancuszka - prosza osoby do ktorych dzwonia o podanie numerow osob, ktore moglyby byc zainteresowane przesjciem do nich...
Podanie im numerów znajomych bez wcześniejszej konsultacji z nimi uważam za rzecz niegodziwą. Zupełnie jak w tzw. "doradztwie finansowym". Jakby jeszcze kuszonym osobom oferowali coś naprawdę ciekawego, ale z tego co przeczytałem to chyba tak nie jest.

#298530  autor: express100
 19 lis 2008, 13:32
metpablo pisze:
yagi pisze:Z Plusa robia na zasadzie lancuszka - prosza osoby do ktorych dzwonia o podanie numerow osob, ktore moglyby byc zainteresowane przesjciem do nich...
Podanie im numerów znajomych bez wcześniejszej konsultacji z nimi uważam za rzecz niegodziwą. Zupełnie jak w tzw. "doradztwie finansowym". Jakby jeszcze kuszonym osobom oferowali coś naprawdę ciekawego, ale z tego co przeczytałem to chyba tak nie jest.
Ja tak samo uważam jak metpablo, czyli że bez uzgodnienia ze znajomymi, tak się nie powinno robić, bo to chyba jest złamanie ustawy o ochronie danych osobowych(?), prawda?
mam pytanie do tych do których dzwonili z innych sieci w celu pozyskania, czy znali Wasze dane osobowe?- pytam z ciekawości, czy mają swoich szpiegów u innych opów :D
Może i do mnie zadzwonią na Erę i Playa (mam włączony bonus i zbieraj minuty) to będę mówił, że się waham, zastanawiam, proszę zadzwonić za tydzień, będę dopytywał i sobie przynajmniej nabiję minut :smt005 - Wam też to polecam :wink:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#298575  autor: dreamer88
 19 lis 2008, 16:31
To jest dobry motyw:D Swoją drogą to widać, że zwykłe kampanie reklamowe już nie wystarczają i trzeba sobie wzajemnie klientów odbijać:P

#298593  autor: illumanti
 19 lis 2008, 17:34
No ale postaw sie na ich miejscu - chcesz mieć nowych klientów, i próbojesz ich pozyskiwać innymi drogami.

Pozatym ludzie zarabiają. Gdybyś był takim konsultantem z telemarketingu, to byś inaczej na to patrzył, bo im płacą za każdego pozyskanego klienta. To jest ich praca (ciężka!) więc ja w tym niewidze nic złego. Jeżeli Cię oferta nie interesuje, to mówisz z góry - dziękuję i już :)

:)

#298753  autor: anamorph22
 20 lis 2008, 12:37
do mnie często dzwonią z różnymi ofertami, podając moje imię i nazwisko
mają do tego prawo?

#299414  autor: express100
 23 lis 2008, 22:50
anamorph22 pisze:do mnie często dzwonią z różnymi ofertami, podając moje imię i nazwisko
mają do tego prawo?
I to chyba jest złamanie ustawy o ochronie danych osobowych, bo numer nie należy do Twoich danych osobowych, a imię i nazwisko już tak.
Mi się podoba jak do mnie dzwonią, bo przynajmniej mam z kim pogadać :)
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#301823  autor: Jedrker
 05 gru 2008, 10:54
anamorph22,
Jak by do mnie dzwonili z innej sieci proponując mi przejście do nich, i mówili by mi po imieniu, w pierwszej kolejności spytał bym się grzecznie skąd ma moje dane osobowe.
Podpisując umowę z play czy z innym operatorem wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobych ale w ramach tej sieci, w której podpisałem umowę.
Nie wyobrażam sobie tego, że która kolwiek sieć poza tą, z którą mam podpisaną umowę, ma moje dane osobowe.
Ale jak mówię, jeśli kto kolwiek z innej sieci znałby moje dane zrobiłbym z tym porządek.
Pierw skarga na osobę która do mnie dzwoniła, bo skąś miała do mnie numer i moje dane, a potem to sam jeszcze nie wiem co bym zrobił. ;P :mrgreen:
express100 pisze:I to chyba jest złamanie ustawy o ochronie danych osobowych, bo numer nie należy do Twoich danych osobowych, a imię i nazwisko już tak.
Dokładnie, dlatego zrobiłbym wielki szum, po takim telefonie do mnie.

#301835  autor: Mel
 05 gru 2008, 12:12
Prawie wychodziłam z pracy, kiedy zadzwonił telefon. Patrzę, Era. Odłożyłam komórkę. Abonament kończy mi się prawie za rok, znowu chcą mi wcisnąć jakieś dodatkowe minuty. Skomentowałam to, że niech dzwonią, ja nie odbiorę, tylko jak to oni, będą dzwonić do skutku.
Po około 5 min dotarło do mnie, że nie zadzwonili na abonament w Erze, tylko na prepaid w Plusie. W sumie żałuję, że nie odebrałam. Ciekawe co by mi zaproponowali i jak wytłumaczyli to, że dzwonią. Danych na pewno nie znają, gdyż numer nie jest zarejestrowany.

#301839  autor: babeo
 05 gru 2008, 12:21
Mel pisze:jak wytłumaczyli to, że dzwonią
Standardowo na głupa. Dzwonimy do Pani ze specjalną ofertą itp...

#301990  autor: jablo
 06 gru 2008, 11:26
Tłumaczyli by to zawsze w ten sam sposob. Pański numer został wylosowany. Do mnie babka dzwonila na niezarejestrowanego prepaida z orange (chwilę sobie z nią pogadałem) a kilka dni później na mixplusa. Podczas tej drugiej rozmowy babka mi wciskała to samo (numer wylosowany itd...) WKurzające, ale jeżeli Era nie ma już innych sposobów na pozyskiwanie klientów no to niech sobie dzwonią... Mnie ich oferta nie interesuje.

#302004  autor: microcom
 06 gru 2008, 12:15
Oni te numery oraz wasze dane kupują od różnych firm, wy te dane podawaliście np. przy okazji jakichś konkursów lub programów lojalnościowych, jednocześnie w większości nawet nie czytając daliście zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych oraz przekazywanie ich firmom trzecim, czyli niema mowy o łamaniu ustawy, jednocześnie musze was zmartwić wasze dane są warte ok 10-20zł. za osobe chyba że jest to firma to:
a: dane te sa dostępne za darmo i są dostępne dla wszystkich.
b: nawet jeżeli już firmy kupuą dane firmowe to cena jest bardzo różna od kilku złotych do kilku a nawet kilkunastu tyś.

#302018  autor: jablo
 06 gru 2008, 13:43
Akurat w przypadku kampanii Ery to ciężko jest się pokusić o stwierdzenie ze moje dane osobowe zostały zakupione, bo ta kobieta nie miała pojęcia z kim rozmawia, nie znała moich danych. Oni dzwonią po numerach na chybił/ trafił nie wiedząc czy odbierze 12 latek czy poważny człowiek z abonamentem firmowym.

#302027  autor: microcom
 06 gru 2008, 14:15
Hmm no to widze że sporo się tam zmieniło od czasu kiedy tam pracowałem, chyba że to inne callcenter stosuje takie zasady, ale w dzisijszych czasach wszystko możliwe żeby tylko zdobyc klienta :)

#302131  autor: kowcio
 06 gru 2008, 22:39
Ciekawe, ile oni znajdą jeleni, którzy przejdą do Ery w ciągu trwania umowy :P
Do mnie jak zadzwonią, to im powiem, że do póki mają taki zasięg, niech spadają na drzewo banany prostować, a ich oferte mam w poważaniu. Taka prawda.