• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #281490  autor: rzeźnik21
 05 sie 2008, 22:25
Witam. mam problem z wysyłaniem smsów w erze, kiedy chce wysłać wiadomość wyświetla się napis nie udało się wysłać wiadomości sprawdź szczegóły
Szczegóły: "Te, których nie udało się wysłać Sieć nie obsługuje wiadomości Skontaktuj się z usługodawcą"?
macie na to jakąś radę??
za dobre rady dam plusa, z góry dzięki

#281492  autor: kowcio
 05 sie 2008, 22:34
Jaki masz telefon? Nokię 3110Cls??
Po 1. masz wystarczające środki na koncie?
po 2. Wejdź w menu, wiadomości, ustawienia wiadomości, wiadomości SMS, centra wiadomości, sprawdź, czy znajduje się jakiś numer z Ery (zaczyna się na +486xxxxxxxx). Oczywiście ścieżka ta na podstawie 3110Cls.
Jeśli nic z tego (masz środki na koncie, numer centrum jest wpisany) to albo dzwoń do BOK, albo idź do salonu i powiedz im o tym. Powodzenia Ci życzę ;)

#281493  autor: butterfly
 05 sie 2008, 22:35
Telefon do Ery? :> Wcześniej można było wysyłać? To nagle sie stało? To może być chwilowa wina/awaria sieci.

#281497  autor: rzeźnik21
 05 sie 2008, 22:41
mam środki na koncie i wpisany numer centra wiadomości, to zauważyłem dzisiaj, wczoraj wysyłałem wiadomość i wszystko było OK, zobaczę jeszcze z innego telefonu z ery albo przełoże kartę do innego

#281500  autor: Dworek
 05 sie 2008, 22:52
Znajomy miał ostatnio podobny problem tylko, że nie mógł dodatkowo wykonywać połączeń. Pomogło wyłączenie i ponowne włączenie telefonu. :roll:

#296653  autor: mojeid
 08 lis 2008, 21:54
tez mam podobny problem :/

Mam nokie n95 w erze i wszystko bylo ok az nagle wczoraj przestała wysyłać smsy. Pojawia sie komunikat "Nie można wysłać wiadomości. SMS:sprawdź usługi sieciowe."
Kase na koncie mam, numer centrum wiadomości wpisany +48602951111 , wyłączanie i włączanie nie pomaga...
Wie ktoś może jak to naprawić?