• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #266050  autor: DD7
 13 maja 2008, 22:06
Witam.
Wybieram się w piątek do Anglii i brat powiedział, żebym znalazł jakąś działającą kartę sim z angielskim numerem. Znalazłem. Jest to sieć 3. Włożyłem do telefonu, wszystko ładnie, przełączyło się w roamingu na Orange. Ale muszę znać ten numer. A nie wiem jak to zrobić, bowiem nie mam nic na koncie. Wie ktoś jak sprawdzić swój numer?

#266054  autor: DejwiD
 13 maja 2008, 22:31
poszukaj w opcjach telefonu

#266058  autor: jacguszi
 13 maja 2008, 22:52
W SE masz przycisk status telefonu min. pokazuje twój nr telefonu :mrgreen:

#266122  autor: DD7
 14 maja 2008, 15:36
Ok, dzięki. Drugi pan dostaje pomógł ;)
poszukaj w opcjach telefonu
Bardzo pomocne... Hehe, tyle to i ja wiem.

Edit:

Myślałem, że pomoże ale jednak nie. Numeru nie widać. Ma ktoś jakiś pomysł jeszcze?

#266129  autor: jacguszi
 14 maja 2008, 16:43
To ciekawe :cry: Mam 2 nieaktywne karty angielskie O2 i mobile world które nierejestują się w sieci ale po nacisnięciu statusu mam "moja komórka +4477......"W nokii 6310i pokazuje mi w spisie telefonów w opcji "własne n-ry" 077.... ale nr własny pokazuje.
Obie karty są nieaktywne i to działa,tym bardziej powinno działać przy aktywnej.W SE w kontaktach masz opcje i tam jest "moja wizytówka " i też pokazuje nr.Masz dostęp do spisu kontaktów na karcie sim ?Bo jeżeli nie to byc może "3" robi to co simplus czyli blokuje dostęp do kontaktów na karcie sim. :?:

#266130  autor: wshk
 14 maja 2008, 16:45
w ksiazce telefoniczniej chowa sie ksiazka nazwana numery wlasne(tak mam na siemensie mt50) i tam siedzi numer
na k750 w opcjach ksiazki jest twoja wizytowka - i to tez chyba ten numer zapisany na karcie sim

#266339  autor: piwosz
 15 maja 2008, 23:59
a nie łatwiej byłoby wybrać z tego telefonu gdzie włożyłeś tą angielską 3 jakiś numer znajomego i puścić "strzałkę". po tym wystarczyłoby odczytać numer u znajomego?? chyba że na tej "3" nie masz środków by zadzwonić, to innych pomysłów nie mam jak przedmówcy...

:occasion5:

#266377  autor: vinc
 16 maja 2008, 11:07
piwosz pisze:a nie łatwiej byłoby wybrać z tego telefonu gdzie włożyłeś tą angielską 3 jakiś numer znajomego i puścić "strzałkę". po tym wystarczyłoby odczytać numer u znajomego??
blade_ninja napisał, że nie ma środków na koncie :-D
jacguszi pisze:W SE w kontaktach masz opcje i tam jest "moja wizytówka " i też pokazuje nr
pokazuje, ale jak wcześniej wpiszesz ten numer.

Jeśli ta karta w sieci 3 to znajdź numer tej sieci do sprawdzania środków na koncie lub jakiś bezpłatny BOK i zadzwoń może poda na początku ten numer.

Obrazek

#266395  autor: jacguszi
 16 maja 2008, 14:11
Vinc mylisz się nic nie musisz wcześniej wpisywać.Nic nie pisałem żebym coś wpisywał :wink: Problemem może być to że karta jest z "3".U nas też dziwne rzeczy działy się z kartami sim playa w telefonach SE.Sam mam taką kartę z playa która nie zaloguje się do sieci w SE ale w nokii bez problemu.

#266398  autor: vinc
 16 maja 2008, 14:23
jacguszi nie pamiętam jak to było w d750i, ale w w300i niestety w wizytówce wcześniej trzeba wpisać numer. Dodam, że karta jest w orange.

Obrazek