• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #254164  autor: Fikus
 01 mar 2008, 15:44
Kupiłem niedawno bramkę tlenofona i wybrałem już numer. W instrukcji jest napisane, że jest to numer stacjonarny. Czy w takim razie dzwoniąc na niego z sieci komórkowych będę korzystał z wszelkich promocji przewidzianych dla numeru stacjonarnego (np. Przyjaciel w Orange)?

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2008-03-01, 17:28 ]
Temat wymoderowano.

Na przyszłość proszę stosować bardziej intuicyjne nazewnictwo tematów.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2008, 17:23 przez Fikus, łącznie zmieniany 1 raz.

#254174  autor: D@rio
 01 mar 2008, 17:22
jeśli regulamin nie mówi iż musi to być numer z sieci Telekomunikacji Polskiej to tak.

Obrazek

#254189  autor: Vieslav
 01 mar 2008, 20:33
D@rio, ja myślę, że to można wieloznacznie interpretować. Oprócz TP jest przecież wielu innych operatorów stacjonarnych. Tlenofon operatorem stacjonarnym nie jest - jest operatorem voip.

#254191  autor: D@rio
 01 mar 2008, 20:39
Mulder pisze:Tlenofon operatorem stacjonarnym nie jest - jest operatorem voip.
to tylko w Twojej opinii. Tak właśnie ludzie myślą i myślą błędnie. A wiesz dlaczego? Bo VoIP to jest tylko technologia dostępu. Ale nadal jest to telefonia stacjonarna. To co, ISDN albo radio-dostęp (technologia LMDS) już nie jest telefonią stacjonarną? Jest...

Podobnie jest z telefonią komórkową. Czy GSM, czy DCS, czy NMT450i czy nawet W-CDMA to także będzie to telefonia komórkowa i z tej puli numeracyjnej będą przydzielane partie numerów.

Tak samo Tlenofon prawnie ma przydzieloną numerację z puli dla sieci PSTN. Więc, jest operatorem stacjonarnym... :-)

Obrazek

#254870  autor: eru22
 07 mar 2008, 09:51
Fikus pisze:np. Przyjaciel w Orange)?
z tej promocji niestety nie skorzystasz