• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #236074  autor: XPiotrX
 28 lis 2007, 20:32
Chciałbym dowiedzieć się jaka najkorzystniejsza jest oferta dla następującego profilu dzwonienia:
-około 40-50 minut na stacjonarne (z czego ponad połowa do 1-3 numerów)
-około 30-40 minut rozkładający się równo do trzech sieci komórkowych (Era, Plus, Orange)

Biorę pod uwagę oferty abonamentowe (dla klientów indywidualnych i na firmę) lub ewentualnie oferty typu mix.

Nowy telefon nie jest konieczny, mogą być oferty bez niego.

Abonament miesięczny nie powinien wynosić więcej niż 40zł. Czym mniejsza kwota miesięcznego zobowiązania tym lepiej. :)

#236078  autor: BarthezzLodz
 28 lis 2007, 21:04
Polecam Play Lajt.
Do wykorzystania 83 minuty do wszystkich sieci, poza abonamentem minuta 0,49 zł do wszystkich sieci.
Oferta z telefonem, umowa na dwa lata ;)

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#236092  autor: skalarek
 28 lis 2007, 22:01
Z Twojego profilu dzwonienia wynika, że raczej do szczęścia nie potrzeba Ci na przykład pakietu rozmów w stylu "darmowe wieczory i weekendy" czy "darmowy numer".

Tym samym wybierając ofertę jakiejkolwiek z 3 "głównych" sieci wyjdziesz na tym korzystnie bo będziesz miał profil dzwonienia:

40-50 minut na stacjonarne + 10-12 minut w wybranej sieci = 50-62 minut.
20 minut do pozostałych 2 sieci.

Raczej każda sieć zaoferuje Ci korzystne rozwiązania w tym przypadku:

Plus: Kubala 25 + pakiet wewnątrzsieciowy (albo minuty albo wybrane numer) za 10 zł czyli razem zdaje się 35 zł (+ można kupić jakiś telefon), ni znam szczegółów tak bardzo w przypadku Plusa.
Era : 2 oferty: OTWS czyli 100 minut wewnątrz sieci i na stacjonarne + OU czyli oferta uniwersalna. Skoro to może być oferta bez telefonu abonament może wynieść 30 zł (2x15 zł za ofertę). Ewentualnie opcja 2x20 zł i telefon.

Orange: - o abonamentach tej sieci nie chcę nic wiedzieć i wypowiadał się nie będę. Aczkolwiek ich oferta prepaid ostatnio się wyraźnie poprawiła, jest przede wszystkim dość prosta i gdybyś wybrał Nowe Orange Go - mógłbyś mieć dość długo aktywne konto doładowując od czasu do czasu za 100 zł co dawałoby niskie koszta 20 zł na miesiąc ale na 90 minut łącznie to nie wystarczy raczej jednak.... W kategorii "tani aktywny numer" wygrywa dziś chyba Orange Go właśnie.

TakTaka Ery bym nie polecał chociaż sam używam... stawki na połączenia dorównują tym z NOG dopiero po 8 miesiącach, chyba że masz 8-miesięczny starterek z naliczoną usługą Happy Taniej... przy Twoim profilu dzwonienia, jeśli znaczenia nie odgrywa pora rozmów itp to w TT nie warto się chyba bawić, no chyba że wreszcie ulepszą ofertę ale na dzień dzisiejszy (i od roku już coraz bardziej) cieniują.

Mój przedmówca zaproponował abonament Play Lajt. Akurat przy Twoim profilu Play Lajt daje niewiele korzyści ale ma pewne zalety: masz 83 minuty do wszystkich choćby nie wiem jak zmieniali oni sieci itp. jednym słowem nie martwisz się do kogo dzwonisz. Koszt Play Lajt to 24x30 zł + 49 zł aktywacja + cena telefonu. Ale łącznie to będzie jakieś 800 złotych. No i można telefon sprzedać na allegro skoro Ci na nim nie zależy.

A ponieważ ponad 50 % dzwonisz na stacjonarne to skoro jesteśmy przy Play warto mimo wszystko porównać ich nową TARYFĘ 40 ZŁOTOWĄ zwłaszcza do końca grudnia gdy w ramach świątecznej promocji otrzymujesz 50 % zniżki na abonament przez 6-mcy czyli w praktyce ponad 120 zł mniej opłat. Zatem w ciągu 24 miesięcy wydasz 840 złotych i dostaniesz do wygadania 48 (8 zł to bonus) zł na miesiąc. Stawka jest zróżnicowana: 33 grosze do Play i na stacjonarne (główna korzyść to stacjonarne a sieć może w przyszłości) oraz 55 groszy do pozostałych. Przy Twoim profilu dzwonienia zmieścisz się spokojnie w abonamencie. Ewentualny minus oferty: MMSy nie są rozliczane w ramach abonamentu (ale o mmsach nic nie pisałeś, ile ich jest itp). Zaleta: w abonamencie 40 zł nie ma opłaty aktywacyjnej w przeciwieństwie do Play Lajt a jest za to wspomniany rabat 50 % nieobecny w Lajcie (który sprawia że koszty dwuletnie ofert są niemal takie same). No i w Play dostajesz telefon w najlepszej cenie na rynku (w tym przedziale wysokości abonamentu, a praktycznie w każdym przedziale). Do telefonu pojemną kartę pamięci - jak bardzo chcesz możesz zestaw sprzedać... wtedy może się okazać że wychodzisz z kosztami praktycznie 200-300 zł na dwa lata...

Reasumując: przy Twoim profilu każdy abonament/prepaid w każdej sieci będzie podobnie się kształtował, różnice są minimalne a jeśli wybierasz Play to raczej ten 40 złotowy bym polecał - koszta 2-letnie podobne a przy przewadze połączeń na stacjonarne ciut jest korzystniejszy. Sieci raczej kuszą usługami typu darmowy numer, wieczory itp (Plus, Orange) a inne z kolei kuszą bardziej telefonami (Era i przede wszystkim Play). A skoro nie zależy Ci ani na jednym ani na drugim to wybór masz przeogromny. Ale jeśli bawisz się w Allegro - polecam Play. Po prostu mają taki poziom dotowania że... Nie wiem na ile jest to w zgodzie z regulaminem oferty Play ale ludzie tak robią - to pewne.

#236100  autor: mati66611
 28 lis 2007, 22:16
Skalarek, Plus chyba wycofał Taryfy Kubali 25. A w Orangu, w mixie za 30 PLN jest na bank 60 min do Orange i chyba darmowy numer, ale głowy nie daje, oprócz tego 30 PLN do wykorzystania. Oranga nie polecam. Niektóre oferty bez telefonu sa bardzo korzystne, ale na tym to już sięnei znam.

#236101  autor: DamianZPabianic
 28 lis 2007, 22:19
mati66611 pisze:Skalarek, Plus chyba wycofał Taryfy Kubali 25
Chyba?
Oczywiście że nie wycofał!
mati66611 pisze:i chyba darmowy numer
To chyba, czy na pewno?
mati66611 pisze:Niektóre oferty bez telefonu sa bardzo korzystne, ale na tym to już sięnei znam.
To po co piszesz?

#236107  autor: Asowsky
 28 lis 2007, 22:54
Proponuje zwrócić uwagę na ofertę Orange dla Firm, zadzwoń do mnie a zaproponuję Ci coś, mam nadzieje dobrego. 510177878.

Damianku z Pabianic, Twój post jest daremny (wnioskuje że jego poziom wynika z Twojego avatara).

pozdrawiam
Kamil

#236111  autor: DamianZPabianic
 28 lis 2007, 23:33
Asowsky pisze:Damianku z Pabianic, Twój post jest daremny
Daremny, bo śmiałem się wypowiedzieć na temat posta, dla postu?
Asowsky pisze:(wnioskuje że jego poziom wynika z Twojego avatara).
Pozwól że nie będę tego komentował.
Po za tym złamałeś regulamin podając numer telefonu:
11. Forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych - do tego służy mechanizm PW (prywatna wiadomość) oraz email.
14. Na forum zabrania się reklamowania czegokolwiek. Dotyczy to w szczególności treści komercyjnych.

#236116  autor: dechomenon
 29 lis 2007, 00:51
jeśli masz możliwość wiziąć fona na firmę to lepiej w takiej ofercie bo, np. bierzesz elastyczną 30, uruchamiasz darmową zniżkę do plusa i na stacjonarne 30%. Cały pakiet kwotowy do wykorzystania minuta 50gr netto po wykorzystaniu pakietu do innych sieci...dodatkowo możesz sobie wybrać usługę bezpłatna piątka albo kontakt plus..za 1zł miesięcznie(opłata za numer) masz 10gr do plusa lub na stacjonarne...albo za 5zł w bezpłatnej piątce masz nielimitowane połączenia do Plusa...a jeśli jesteś zainteresowany czymś z poza standardowej oferty, może bym mógł CI pomóc..

#236127  autor: Vieslav
 29 lis 2007, 08:51
A może Plan na Rozmowy w Orange? Za 55 zł masz 180 minut do Orange i na stacjonarne. Przypuśćmy, że wydzwonisz 80 minut na stacjonarne + Orange (tak mniej więcej wynika z profilu), zostaje ci jeszcze mniej więcej 50 minut do wszystkich (100 minut / 2 = 50 minut tak się to rozlicza). Ewentualnie Nowy Twój Plan bez telefonu z ofertą Co za numer; za 50 zł dostajesz 132 minuty do wszystkich. Możesz też dokupić pakiet na tańsze połączenia z Orange i Stacjonarnymi a ponadto dostajesz Wieczory i Weekendy 60 za free. Proponuję też rozejrzeć się w taryfach Plusa, oni chyba też dają jakieś zniżki na połączenia z numerami stacjonarnymi, a teraz na święta jest dostępny dodatkowy pakiet minut do Plusa i na stacjonarne. Nie wiem jak to jest w Erze. Ale Play przy tak dużej liczbie minut na stacjonarne nie polecam.

#236202  autor: skalarek
 29 lis 2007, 17:55
Plan na Rozmowy ?? JAk czytam szczegóły to muszę powiedzieć jedno: nie pojmuję dlaczego ludzie wybierają taką ofertę. Toć w Play abonamencie 40 jest taniej (od 35 do 15 zł na m-c) a minutowo to samo.... No a o telefonach w ofercie nie wspomnę - bez porównania.

Mulder czemu nie polecasz Play ?? dowiedz się o ofercie "abonament 40 zł" nim coś przestaniesz komuś polecać... Wyraźnie tą ofertę opisałem.

#236326  autor: Asowsky
 30 lis 2007, 08:57
nie próbowałem załatwiać spraw prywatnych tylko pomóc Piotrowi...i nic nie reklamowałem...

#236352  autor: PingNoMore
 30 lis 2007, 12:34
Ja proponuje oferte Co za numer w Orange. Za 25 zl. masz 66 do wszystkich sieci i dodatkowo do tego pakiet wieczory i weekendy za darmo przez pol roku. Umowe mozna podpisac na rok lub dwa lata bez telefonu

#236368  autor: Vieslav
 30 lis 2007, 14:05
Mulder czemu nie polecasz Play ??
Bo z profilu dzwonienia XPiotrX wynika, iż sporo połączeń na stacjonarne idzie... A Play nie wprowadza rozróżnienia na żadne sieci, tym bardziej nie jest taniej do stacjonarnych. Więc po co przepłacać 40 minut po 49 gr jak można mieć nawet za 20gr?
dowiedz się o ofercie "abonament 40 zł" nim coś przestaniesz komuś polecać... Wyraźnie tą ofertę opisałem.
Dowiem się jak znajdę chwilę. Niestety nie zawsze mogę być na bierząco.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2007, 15:49 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#236387  autor: tomko111
 30 lis 2007, 15:12
XPiotrX, polecam nową ofertę abonamentową Playa - Play za 40zł/msc.
Jeżeli chcesz to masz 50 minut do sieci stacjonarnych i około 60 minut miesięcznie do wszystkich sieci. Do tego nowoczesne telefony w bardzo niskiej cenie!
Polecam zapoznać się ze stroną: http://web.playmobile.pl/pl/play-abonam ... onament40/

#236407  autor: Vieslav
 30 lis 2007, 15:56
No więc po zapoznaniu się z nową ofertą Play za 40zł stwierdzam, że jest prawie taka sama jak Plan na Rozmowy w Orange tylko można lepszy telefon taniej wyrwać, no i masz zniżkę na abonament 50% przez pół roku. W Orange przy abonamencie w Planie na Rozmowy 180 (55 zł) dostajesz na 4 miesiące usługę wybrane trzy numery za darmo. W Nowym Twoim Planie i ofercie Co za Numer dostajesz za 50 zł 132 minuty do wszystkich i usługę Wieczory i weekendy 60 za free (darmowe połaczenia w Orange i na stacjonarne od 20:00 do 9:00 i w weekendy). A może MixPlus? Tam masz w pakiecie od 16:00 do 8:00 minute do Plusa i na stacjonarne za 5 gr. A od 10:00 do 16:00 za 8gr w innym pakiecie (tylko ich nie można łączyć). Więc wybór spory masz...