Czy moze w dalszym ciagu bedzie ona ustalana miedzy poszczegolnymi operatorami ?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Według nowego cennika roamingowego sieci Era cena sms'a będzie wynosiła 1,49zł. Nie pamiętam za dobrze ile wynosiła przedtem, ale ta opłata była mniejsza. Parę razy do roku wysyłam sms'a do Niemiec i nie zauważyłem, żeby było aż tak drogo. Ostatnio przeczytałem w Komputer Świecie informację o tym, że jeśli operator podniesie cenę za sms'a to będzie można wypowiedzieć umowę, bez kary umownej. Jeśli to okaże się prawdą to będzie ponowna szansa na rozstanie z Erą. Zapewne znowu zastraszą swoich klientów. Dobrze, że umowa kończy mi się w grudniu, to jeszcze parę tych miesięcy wytrzymam z tą siecią:P
Dobrze że niektórzy operatorzy (Plus) po obniżeniu połączeń głosowych w roamingu, inne stawki pozostawili bez zmian:] Także widać że można wyjść na swoje nie podnosząc cen innych usług;)
Oto fragment z Komputer Świata: "Podniesienie opłaty za wysłanie zza granicy SMS-y i MMS-y to zmiana regulaminu świadczenia usług, która wymaga akceptacji użytkownika. Operator powinien więc zapytać nas, czy zgadzamy się na podwyżki. W wypadku gdyby nam one nie odpowiadały, możemy odmówić i zerwać umowę z operatorem bez ponoszenia z tego tytułu konsekwencji. Operatorzy mogą oczywiście tłumaczyć, że podwyżki wynikają z przyczyn od nich niezależnych, ale takie argumenty w sensie prawnym nie mają znaczenia."
Ciekawy jestem czy tak będzie...pamiętacie jak było z Erą..nie tak łatwo ...Mysz pisze:Oto fragment z Komputer Świata: "Podniesienie opłaty za wysłanie zza granicy SMS-y i MMS-y to zmiana regulaminu świadczenia usług, która wymaga akceptacji użytkownika. Operator powinien więc zapytać nas, czy zgadzamy się na podwyżki. W wypadku gdyby nam one nie odpowiadały, możemy odmówić i zerwać umowę z operatorem bez ponoszenia z tego tytułu konsekwencji. Operatorzy mogą oczywiście tłumaczyć, że podwyżki wynikają z przyczyn od nich niezależnych, ale takie argumenty w sensie prawnym nie mają znaczenia."
:::...ReMeMbEr Me...:::