• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #198886  autor: elkanguro
 04 lip 2007, 01:47
Może to będzie śmieszne pytanie, ale dotychczas tylko sporadycznie wysyłałem bądź otrzymywałem MMSy. Czy wysyłając MMSa płacimy tylko koszt jego wysłania np 0,40 czy do tego trzeba doliczyć transmisję danych GPRS? I czy odbiorca MMSa płaci za GPRS? Czy we wszystkich sieciach jest tak samo?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#198889  autor: szejkspir
 04 lip 2007, 07:02
elkanguro, wysyłając płacisz tylko za MMSa, nie ponosisz żadnych koszów transmisji danych. Odbieranie jest darmowe, nie płacisz za transmisję. Tak jest we wszystkich sieciach. Cena za MMSa jest zróżnicowana w zależności od sieci. Od bodaj 40 gr w Erze do nawet 2 gr w Nowym Orange Go (ceny orientacyjne, nie pamiętam ile one wynoszą we wszystkich taryfach operatorów). Pobierana jest ona jednorazowo za wiadomość o rozmiarze do 100 KB, w mBank Mobile natomiast do 300 KB (36 gr) - jedna wiadomości. Jeśli przekroczysz tą wielkość naliczona zostanie opłata za każde następne 100 KB (lub 300 KB) analogicznie jak przy wysyłaniu wieloczęściowych sms'ów. Pozdrawiam :)

#199501  autor: ganc2
 05 lip 2007, 23:10
Kiedyś pobierało mi tak jak mówiłeś, ale miałem wtedy źle skonfigurowany profil mms...
Pamiętaj o tym żeby zawsze mieć aktualne ustawienia.
Cena? 40gr.

#199927  autor: elkanguro
 07 lip 2007, 11:47
Bardzo możliwe że ja też musiałem mieć jakieś złe ustawienia bo przez 2 lata żyłem w przekonaniu że za pobrane i odebrane dane też płacę, możliwe że kiedys zapłaciłem i dlatego. Ale teraz już rzeczywiście wszystko działa OK.

PS: A czy włączony cały czas GPRS (tel CX65) powoduje zwiększenie zużycia baterii?

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#200779  autor: boczi
 09 lip 2007, 22:07
elkanguro pisze: PS: A czy włączony cały czas GPRS (tel CX65) powoduje zwiększenie zużycia baterii?
Tak