• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

#167193  autor: stelle
 27 mar 2007, 18:10
Gratuluję kultury jeśli na zaczepkę hostessy, wyrażoną w nieodpowiadającej Ci formie reagujesz używając nieadekwatnych środków. czy "Przepraszam, ale nie przeszliśmy na TY" nie byłoby wystarczające??? :?
Myślę, że w BOK Play też można zwróci konsultantom uwagę. Podobnie z tym "joł ziom". Mówisz, że nie masz ochoty w ten sposób rozmawiać i już.
Mi gadka na ty nie wadzi. Rozmawiałam o tym z moim ojcem, który ma 50 na karku i też powiedział, że nie miałby nić przeciwko. Nawet młodziej by się poczuł :-D

#167194  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:10
babeo pisze: Tego nie trzeba chyba komentować.
Dokładnie. Te pytanie o Ere też chyba nie wymaga komentarza. Chyba są za bardzo uniwersalni. Ciekawe czy jak będę miał problemy sercowe albo problem z ugotowaniem obiadu, to czy także mogę się zgłosić o pomoc do "PLAY'...

Obrazek

#167195  autor: babeo
 27 mar 2007, 18:11
D@rio pisze:a mnie w domu uczono że do obcych się mówi per Pan/Pani. W szkole też mnie tak uczuno. Uczono też mnie o dawaniu szacunku co nie co.
Zgadzam się z tym. Może do doktorantów na Uczelni starszych ode mnie o rok, dwa też zacznę mówić na Ty :lol:

#167197  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:13
stelle pisze:Gratuluję kultury jeśli na zaczepkę hostessy, wyrażoną w nieodpowiadającej Ci formie reagujesz używając nieadekwatnych środków. czy "Przepraszam, ale nie przeszliśmy na TY" nie byłoby wystarczające???
heh, i teraz się na mnie młode pokolenie rzuciło.

rozumiem że jak będziesz np. w Urzędzie, Sądzie, to do Wysokiego Sądu zwrócisz się "Wiesz, Grażynka, nie zgadzam się z powodem bo, to tamto..." ? tak?

Zresztą, tak jej powiedziałem dodając parę rad wychowawczych od siebie...
Oczywiście prezentacji Windows Vista nie zobaczyłem.
stelle pisze:Podobnie z tym "joł ziom".
takie coś nie powinno mieć nawet miejsca !

Obrazek

#167199  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:16
roxa pisze:ja uważam że chamstwem i agresją wobec drugiego człowieka nic się nie osiągnie..
a wychowanie wynosi się z domu.. bo nawet jak do mnie sie ktoś odzywa po chamsku, to nie znaczy że mam sie zniżać do jego poziomu.. odpowiem kulturalnie, ale tak dobitnie że aż temu chamowi sie głupio zrobi
nikt nie mówi o chamstwie i agresii. Przecież tutaj nikt nie wyzywa nikogo czy leci na Niego z "rękami'. Ale można być stanowczym, dosadnym i zdecydowanym. Oczywiście dobitny ton, robi swoje.

A tak apropo - cham zawsze będzie chamem. Nie raz się o tym przekonałem choćbyś nie wiem jak pięknie i cierpliwie mówiła.

Obrazek

#167200  autor: stelle
 27 mar 2007, 18:16
Do młodszych koleżanek i kolegów tez na Pan/Pani bo to w końcu nie rodzina, a szacunek musi być. A szacunek tylko mówiąc na Pan/Pani da sie wyrazić :lol:
W sumie do Mamy Pani Matko a do staruszka zamiast tato Panie Ojcze :twisted:

#167201  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:18
stelle pisze:Do młodszych koleżanek i kolegów tez na Pan/Pani bo to w końcu nie rodzina, a szacunek musi być.
w pracy? jeśli są wyżsi rangą to - oczywiście. Albo jeśli tego wymaga sytuacja w danej chwili, momencie.
stelle pisze:W sumie do Mamy Pani Matko a do staruszka zamiast tato Panie Ojcze
przesadzasz. Widać nie zrozumiałaś kompletnie mojego przekazu...
stelle pisze:A szacunek tylko mówiąc na Pan/Pani da sie wyrazić
w komunikacji werbalnej zazwyczaj tak.

Obrazek

#167203  autor: GuzioR
 27 mar 2007, 18:20
Nie no z tym "joł ziom" (o ile to prawda) to byłaby już przesada.

Do mnie zwrócono się "witaj, w czym mogę Ci pomóc".

Każdy ma inne upodobania i co innego będzie razić każdego z nas. O upodobaniach się nie rozmawia :)

Do D@rio: Ciekaw jestem, czy jeśli zadzwoniłbym i zaczął gadać na prywatne tematy to zostałbym rozłączony :D
W sumie żałowałem potem trochę, bo mogłem zapytać ją o nr gg czy maila :P. Mogło by być zabawnie, ale zawsze o takich rzeczach myśli się już po rozmowie.

pzdr

#167205  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:22
GuzioR pisze:Do D@rio: Ciekaw jestem, czy jeśli zadzwoniłbym i zaczął gadać na prywatne tematy to zostałbym rozłączony
zapewne jeślibym trafil na Magdę z PLAY to pewnie nie...

widać jeśli chodzi o pewne procedury pracy w CallCenter to niektóre standardy z konkurencji do Nich jeszcze nie dotarły...
GuzioR pisze:W sumie żałowałem potem trochę, bo mogłem zapytać ją o nr gg czy maila . Mogło by być zabawnie, ale zawsze o takich rzeczach myśli się już po rozmowie.
o numer z PLAY ;) powiedz że masz 1000 min. do PLAY i prosisz o pomoc w wykorzystaniu ich :D

Obrazek

#167206  autor: ozp
 27 mar 2007, 18:23
Narazie oferty dla biznesu nie widziałem...a targetem sa raczej...pzrynajmniej narazie ludzie młodzi. Podejżewam że Play nie pozwolił by sobie na traktowanie w taki sposób klientów biznesowych ...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#167207  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:25
ozp pisze:Narazie oferty dla biznesu nie widziałem...
ale obsługują Biznes i podpisują z Nimi umowy. Znaczy, istnieje taka możliwość.
ozp pisze:Podejżewam że Play nie pozwolił by sobie na traktowanie w taki sposób klientów biznesowych ...
może idą z postępem...

Obrazek

#167215  autor: roxa
 27 mar 2007, 18:35
ozp napisał/a:
Podejżewam że Play nie pozwolił by sobie na traktowanie w taki sposób klientów biznesowych ...

może idą z postępem...
hehe.. nie wydaje mi się..
do mnie na Ty zwracano sie podczas testów a teraz jak dzwonie jakoś nie chcą, mimo ze nadal testuje..chyba musze częściej dzwonić do boku :smt005

#167216  autor: mandala
 27 mar 2007, 18:36
o rany, ale to nie jest urząd skarbowy, ani sąd.
to są usługi, które mogą być oddawane w przyjaznej atmosferze.
nie trzeba być hiperoficjalnym.
wiadomo, że chodzi o pieniądze i zobowiązania, i to stresuje.
ale można to też robić uprzejmie i na luzie..

#167221  autor: ozp
 27 mar 2007, 18:40
no nie wiem czy to akurat postęp...mi jest wygodniej tak rozmawiać...ale to nie oznacza że wszystkim ma się to podobać...:)

:::...ReMeMbEr Me...:::

#167222  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:41
mandala pisze:to są usługi, które mogą być oddawane w przyjaznej atmosferze.
w przyjaźnej atmosferze za ktorą w zamierzeniu firmy masz płacić?
Dziękuję, postoję.

Obrazek

#167223  autor: Rradzio
 27 mar 2007, 18:43
Jakoś się pogubiłem, i jakoś mi się wydaje, że wypowiadają się osoby nie będące testerami, a domniemam, że nie stały się jeszcze klientami... dziwne ale to tylko moje spostrzeżenie

#167228  autor: przemek910
 27 mar 2007, 18:48
stelle pisze:o młodszych koleżanek i kolegów tez na Pan/Pani bo to w końcu nie rodzina, a szacunek musi być. A szacunek tylko mówiąc na Pan/Pani da sie wyrazić :lol:
W sumie do Mamy Pani Matko a do staruszka zamiast tato Panie Ojcze
Nie mylmy poufałości z grzecznością i szacunkiem.

#167230  autor: D@rio
 27 mar 2007, 18:48
Rradzio pisze:Jakoś się pogubiłem, i jakoś mi się wydaje, że wypowiadają się osoby nie będące testerami, a domniemam, że nie stały się jeszcze klientami... dziwne ale to tylko moje spostrzeżenie
to akurat nie ma w tej kwestii nic do rzeczy...

Obrazek

#167313  autor: b@sho
 27 mar 2007, 20:29
sie wlacze bo sie ciekawie zrobilo :mrgreen: jak mozna z kims towarzysko pogadac skoro ten ktos na tobie zarobia... tak wlasnie mysle i kombinuje, i nie przychodzi mi nic do glowy :P Play jest po to by zarabiac a nie zabawiac towrzysko. traktowanie klienta powinno byc na poziomie, nie na zasadzie ty, czy ziom, czy co tam sobie jeszcze wymysla...
roxa wiesz do ciebie na ty sie juz nie zwracaja bo pewno czytaja takie fora jak to i wyciagaja wnisoki :mrgreen:

#167317  autor: babeo
 27 mar 2007, 20:35
roxa pisze:teraz jak dzwonie jakoś nie chcą, mimo ze nadal testuje..chyba musze częściej dzwonić do boku
Taaa, bo już identyfikują Cię po numerze i dla Ciebie są mili, bo wiedzą (mówiąc ich językiem): "to ta laska z telepolis co nas broni przed atakami innych" :smt005
  • Strona 4 z 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4