Użytkownik
mariusz9a
Ale lepiej jak jest podawana nazwa miejscowości/ulica na której jesteśmarcinb pisze:Łukasz_W napisał/a:
A co do cell info, to jest to zawsze nazwa gminy, na terenie której stoi bts i zawsze WIELKIMI LITERAMI - jak dla mnie wiocha.
To lepiej jak jest wielce mowiacy napis np. dolny slask?
Też byłem i jakoś pełen miałem. Zawsze.marcinb pisze:MamY Czyli kto? Jest Was kilka osób?Byłem w niedziele we wrocku i zawsze jak korzystałem z komórki miałem pełny zasięg (wszystkie kreski). Może lepiej zmień komórkę - może telefon Ci szwankuje
Nie wiem lepiej jaki ktoś ma zasięg i wcale tak nie piszę, ale przerobiłem wszystkich opów i po prostu takie są moje doświadczenia z Orange z różnych miejsc kraju.marcinb pisze:Czyli wiesz lepiej jaki ten ktoś ma zasięg?Łukasz_W pisze:Nie no, sorry, ale jak ktoś pisze, że Orange ma największy zasięg i najlepsze cell info, to chyba mu się na jakieś żarty zebrało.
Nie bądź złośliwy...marcinb pisze:MamY Czyli kto? Jest Was kilka osób?Łukasz_W pisze: Jak dodam, że zazwyczaj są to niskie lokalizacje i sieć wcale nie jest za gęsta, to np. w takim centrum Wrocławia zdarza się, że mamy na ulicy 2-3 kreski zasięgu, a wewnątrz to już lepiej nie mówić.![]()
W Orange mi szwankuje, a w Erze i w Plusie nie? Ten sam telefon. Daj spokójmarcinb pisze:Byłem w niedziele we wrocku i zawsze jak korzystałem z komórki miałem pełny zasięg (wszystkie kreski). Może lepiej zmień komórkę - może telefon Ci szwankuje.
Plus nie podaje każdego zadupia w cell info, po prostu w tym przypadku bts stoi w jakiejś małej wiosce. Nie jest lepiej, ale denerwuje mnie zasada, że zawsze ma być gmina. No i w takim Babsku, ponad 10km od Białej Rawskiej (to jest gmina) było "BIALA RAWSKA". A Babsk to spora wioska i spokojnie mógłby widnieć w cell info. Niejedna gmina jest mniejsza. Teraz już nie ma tej stacji w Babsku (łódzkie). Takich przykładów jest wiele, ten z mojej okolicy, i tylko albo aż 10 km. Ale nieraz gmina jest duża, bts stoi z 20 km od siedziby gminy albo stoi na jej terenie kilka stacji, często w sporych miejscowościach - i każda daje takie samo cell info. Czy to jest ok? I te WIELKIE LITERY...marcinb pisze:To lepiej jak jest wielce mowiacy napis np. dolny slask?Łukasz_W pisze:A co do cell info, to jest to zawsze nazwa gminy, na terenie której stoi bts i zawsze WIELKIMI LITERAMI - jak dla mnie wiocha.
Patrz post wyżej.kowcio pisze:Też byłem i jakoś pełen miałem. Zawsze.marcinb pisze:MamY Czyli kto? Jest Was kilka osób?Byłem w niedziele we wrocku i zawsze jak korzystałem z komórki miałem pełny zasięg (wszystkie kreski). Może lepiej zmień komórkę - może telefon Ci szwankuje
Może być tak właśnie dlatego, że Era ma najbardziej rozbudowane cell info - dwustopniowe, czy jak to się tam zwie. Chodzi o to, że na każdym sektorze możesz mieć wyświetlane dwie różne nazwy, np. "Wrocław" i "Grabiszyńska". Do tego możesz łapać się do dwóch sektorów tej samej stacji, a na każdym sektorze jest zazwyczaj inne cell info.kowcio pisze:Era może i ma dobre cell info, tylko jak często się przełącza telefon między nadajnikami? Jeszcze mam jeden telefon z kartą z Ery, co prawda środków tam nie mam, cell info działa więc widzę że w ciągu godziny przynajmniej 3 razy się przełącza, i nie mieszkam na granicy zasięgu, koło domu mam jeden BTS.
Tak, w Orange te gminy są bardzo dokładnekowcio pisze:No a w Plusie często albo pisze Dolny slask albo nic nie pisze. Ja osobiście wolę Cell info które mi dokładnie pokaże a nie tak jak era- trzy dzielnice za jednym razem ;/
Nigdy nie zdarzyło mi się nie mieć zasięgu przez dłuższy czas. Nawet w Orangekowcio pisze:Z resztą Cell info nie jest podstwą żeby oceniać opa. Ważniejszy jest m.in. zasięg.
I na prawdę, nie wiem jak to możliwe, ale ja osobiście nie miałem takiego problemu żeby przez dłuższy czas nie mieć zasięgu tak jak to w Plusie bywało (Co prawda ja Plusa nie mam, mam telefon w Play ale niestety Play korzysta z Plusa).
Co z tego, że Orange ma wszędzie EDGE, jak działa on jak GPRS albo wcale - doświadczyłem. Chociaż też ostatnio na tym polu jest lepiej niż kiedyś. Mieszkam na wsi i jakoś mam w Plusie EDGE na wszystkich stacjach dookoła (6 stacji), a nie żaden "bark"kowcio pisze:Tak samo zasięg EDGE- Orange ma najlepszy, praktycznie wszędzie jest zasieg EDGE.
Plus- w większości bark. Na wioskach tak jak i nieraz w miastach. Często w Poznaniu Plus przełączał się na GPRS, ale to nie tylko w Poznaniu, we wrocławiu też spotkałem się z takim przypadkiem.
Wiesz, że mam Internet z Orange Free? Jakoś działa mi EDGE o normalnej prędkości. W miastach tak jak i na wsi.Łukasz_W pisze:Co z tego, że Orange ma wszędzie EDGE, jak działa on jak GPRS albo wcale - doświadczyłem.