• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#181464  autor: DejwiD
 09 maja 2007, 00:11
kameT powiedz mi jedno, przeczytales caly topic tak jak Cie poprosilem??
wiem, ze wsrod ludzi czytanie ze zrozumieniem jest umiejetnoscia zanikajaca, ale moze warto sprobowac?
matej pisze:parę szczegółów, które udało mi się uzyskać:
- na tych kartach, które otrzymają konsultantki ma być całe 3zł na połączenia (wow :) )
- prefix sieci to: 789xxxxxx
- połączenia z BOK (oczywiście sieci Orange) to 1zł / min.
- połączenia w sieci myAvon: 0,40zł, poza sieć: 0,70zł (podobno jeszcze te kwoty mają się zmienić w dół, ale nie sądzę, że będzie to jakaś rewelacja)
- w początkowej fazie nie będzie możliwości zakupu telefonu, później będzie to Alcatel C630 za 350zł
- doładowywania będą poprzez konsultantki, które ze swoich telefonów będą mogły doładowywać telefon swojej klientki, a koszt doładowania będzie obciążał ich fakturę za kosmetyki (będzie doliczany do faktury w ramach limitu kredytowego na doładowania przyznanego przez Avon)
- konsultantka za doładowanie określoną kwotą (prawdopodobnie 30zł) otrzyma punkt, zwany avonkiem i za odpowiednią ilość punktów otrzyma prezent, np. za 60 punktów ma być to krem z linii Anew o wartości ok.40zł
- pierwsze doładowanie powinno odbyć się z telefonu konsultantki, która sprzedała dany zestaw startowy
- inne formy doładowania telefonu to: strona www myAvon (www.myAvon.pl), biura / centra obsługi Avonu
- w przygotowaniu są oferty pakietów SMS do wszystkich sieci
- osoby posiadające telefon z kartą myAvon będą mogły kupić taniej określony produkt z danego katalogu, o ile wcześniej doładują swoją kartę myAvon
kameT pisze:Czy naprawdę się tak podniecasz tym, że ty znasz ten cennik, a nikt inny na forum nie? Żałosne.
dasz rade zalapac sens wklejenia tych dwoch postow czy mam Ci to na pismie wytlumaczyc??
kameT pisze:DejwiD napisał/a:
...a ja wiem, ale nikomu nie powiem
gdzie znalazles ten cytat,ktory podales, przeczytalem caly topic wlacznie z postami usunietymi i tego nie znalazlem..

z gory przepraszam za OT, ale nie zycze sobie, zeby ktos manipulowal moimi wypowiedziami, kazdy dba o swoj wizerunek, ale szanujmy rowniez innych!!

Pozdrawiam Dawid

[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2007-05-09, 00:27 ]
tylko mi tu spokojnie Panowie proszę.

#181470  autor: babeo
 09 maja 2007, 00:35
doładowywania będą poprzez konsultantki, które ze swoich telefonów będą mogły doładowywać telefon swojej klientki, a koszt doładowania będzie obciążał ich fakturę za kosmetyki
To dopiero bomba. To faceci nie będą mogli skorzystać? czy bedziemy musieli prosić się naszych Kobiet o doładowanie na "Jej fakturę za kosmetyki" :lol: :-D

#181475  autor: kameT
 09 maja 2007, 01:02
Na pismie najlepiej... Strasznie infantylnie się zachowujesz. I jeszcze próbujesz się awanturować. Nie manipuluje Twoimi wypowiedziami. Po prostu zaznaczyłem "cytowanie selektywne" Twojego posta, gdzie cytowałeś mnie. KPW?

No sorry, ale ty zaprzeczasz samemu sobie, dlaczego cytujesz mateja,a nie siebie?
Chodzi mi o Twoje wcześniejsze posty... człowieku!
DejwiD pisze:
D@rio pisze:
DejwiD pisze: no to bedzie smiech na sali )))
dlaczego? uargumentuj.
bo znam oferte ?
Po prostu następnym razem się zastanów, zanim zaczniesz wypisywac kontrargumenty.
Co do czytania ze zrozumieniem nie zamierzam się kłócić... nie widzę sensu.

P.S Nie wypowiadam się w tematach, których nie czytam.
Zirytowało mnie strasznie Twoje zachowanie, dlatego zareagowałem, ale nie widzę też sensu, aby tę konwersację kontynować. Każdy kolejny post powinien być usuwany.

P.P.S Potraktuj moje pytania jako retoryczne.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#181482  autor: D@rio
 09 maja 2007, 06:32
kameT, DejwiD, a po WARNiku za off-top'owanie to nie chcecie? :-D

Moja jedna rada - proszę sobie wyjaśnić to na PW i nie przenosić sporów na forum publiczne. Każdy następny taki post i wszelkiego rodzaju zaczepki, komentarze osobiste czy ataki personalne będą przeze mnie usuwane.

Proszę to przyjąć do wiadomości i nie robić tak na przyszłość.

Obrazek

#181514  autor: matej
 09 maja 2007, 11:29
babeo pisze:To dopiero bomba. To faceci nie będą mogli skorzystać? czy bedziemy musieli prosić się naszych Kobiet o doładowanie na "Jej fakturę za kosmetyki"
Ależ będą mogli skorzystać także faceci, w sumie w Avonie konsultantami są także faceci. A doładowanie u konsultanta/ - tki będzie dla niej/niego premiowane dodatkowymi punktami. Poza tym będą inne formy doładowania konta (centra obsługi Avonu, internet itd.).
Te doładowania konta kart myAvon będą jednak najwygodniejsze dla konsultanta Avonu, bo nie wydając żywej gotówki będzie mógł zapłacić za kartę - co Avon doliczy takiej osoby do faktury.
Ale jak ktoś ma w domu konsultanta to będzie mógł doładować sobie konto o wiele wygodniej. Pozostaje tylko kwestia cen za połączenia, gdyż z opinii z ostatnich kilkunastu dni zauważyłem, że sama kadra menedżerów Avon działających w terenie podchodzi sceptycznie do tego pomysłu, mając na względzie niezbyt udaną akcję Avonu z kartą kredytową Avon, wydawaną wraz z GE Money Bank.

#181875  autor: babeo
 10 maja 2007, 12:46
Cennik potwierdzony na telepolis.pl

#182023  autor: Pawrzes
 10 maja 2007, 19:26
Tego się spodziewałem - oferta Avon jest beznadziejna i nic ciekawego nie wnosi... Jedynie cena do wszystkich sieci niższa niż słynne 80 gr / min. ale to też żadna rewelacja...
Cóż, jaka sieć - taki MVNO...

Pozdrawiam

#182054  autor: babeo
 10 maja 2007, 20:17
Pawrzes pisze:Cóż, jaka sieć - taki MVNO...
Eeee przesadzasz chyba :wink: mBank na początku też nie był jakąś mega ofertą. Poczekamy co zaprezentuje MVNO Ery 8)

#182061  autor: D@rio
 10 maja 2007, 20:24
babeo pisze:Poczekamy co zaprezentuje MVNO Ery
na pewno miałeś napisać "MVNO Ery"? ;)

Obrazek

#182064  autor: babeo
 10 maja 2007, 20:28
D@rio pisze:na pewno miałeś napisać "MVNO Ery"?
Hehe, tak. Miałem na myśli operatora wirtualnego korzytającego z infrastruktury PTC, a kto to będzie ... czas pokaże :-)

#182107  autor: b@sho
 10 maja 2007, 22:46
Tele 2 :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#182209  autor: Pawrzes
 11 maja 2007, 14:03
b@sho pisze:Tele 2 :mrgreen:
Wcześniej będzie Cyfrowy Polsat...

Pozdrawiam

#182250  autor: masterson
 11 maja 2007, 15:06
Nie przesadzacie troche? Moja kobieta np sie cieszy bo podobno bedzie miala jakies plusy w Avonie :wink:

WEJDŹ I SAM SPRAWDŹ!!!

#184367  autor: aga
 17 maja 2007, 22:37
Na kontach konsultantek pojawiła się dzisiaj nowa wiadomość:
Kod: Zaznacz cały
Lubisz rozmawiać przez telefon i być w stałym kontakcie z bliskimi?

Jeżeli osiągniesz sprzedaż w kampanii 7/07 na min. 250 zł to otrzymasz dwie karty z darmowymi minutami na rozmowy, SMS-y i MMS-y.

Podaruj jedną swojej przyjaciółce i rozmawiajcie do woli!

Poznaj Avon na nowo!

Poznaj nową telefonię komórkową myAVON!

myAVON to:

* Sieć komórkowa stworzona z myślą o Tobie, Twoich bliskich i Klientkach.
    * Aż 21 dni na zapłacenie za doładowania.
    * Najwygodniejsza i najłatwiejsza na rynku doładowań przez SMS.
    * Produkty Avonu w prezencie.
    * Nowości i hity katalogowe znacznie taniej
    * Nowe możliwości zarobku
    * Wyjątkowo niskie ceny połączeń.
    * Kontrola kosztów – rozmawiasz tyle, na ile doładujesz telefon

Piękniej z każdą minutą!
Czyli, jak to było do przewidzenia, używanie karty i zakupy z katalogu będą ze sobą powiązane.

#184370  autor: stanax
 17 maja 2007, 22:47
aga pisze:rozmawiasz tyle, na ile doładujesz telefon
...to jak przeczytałem to zrezygnuje z mojego operatora, który jest zdziercą i krwiopijcą i u niego ...
aga pisze:rozmawiasz tyle, na ile doładujesz telefon
Rąbnąć tak konkurencje, no no!

#184380  autor: b@sho
 17 maja 2007, 23:18
stanax pisze:Rąbnąć tak konkurencje, no no!
oni nie maja robac :mrgreen: a raczej one :mrgreen: to bedzie taka egzotyczna siec, avon obnizy sobie koszty uzytkowania, konsultantki podpisza papier ze beda z tego korzystac i jakos bedzie sie to krecic :mrgreen: moze za 3zl wciagnac starter aby miec do kolekcji taka egzotyke :mrgreen:

#184387  autor: stanax
 17 maja 2007, 23:44
Wiesz co B@sho!? Kiedyś było takie pojecie - "wciągnąć kogoś na członka". Chodziło o PZPR. Polewkę mieli wszyscy, bo kojarzyło sie z czymś innym :wink: . Niektórzy na tym pierwszym wciąganiu dobrze wyszli. Wiesz o co chodzi? - przywileje, fury, hobbyści myśliwi jak np. Ex premier Cimoszko. Czasy sie zmieniły i teraz ptactwo poluje na myśliwych. Wiec jak Avon, cytuje Ciebie; "za 3zl wciagnac"/a (ma) swoje konsultantki, to jest dla mnie to drugie wciąganie. Nie ma sie czym podniecać. Tych dziewczyn szkoda.

Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony 18 maja 2007, 11:32 przez stanax, łącznie zmieniany 2 razy.

#184388  autor: b@sho
 17 maja 2007, 23:49
stanax pisze:Tych dziewczyn szkoda.
a mnie nie , skoro sa konsultantkami i bawia sie w to (a pieniedzy duzych na tym nie zarabiaja, jesli wogole zarabiaja :wink: ) to cos z nimi jest nie tak :mrgreen: a wiadomo ze avon im narzuci odgornie korzystanie :mrgreen: bo przeciez musza miec uzytkownikow jakis :mrgreen:

#185062  autor: Swift
 20 maja 2007, 20:23
Starter ma kosztować 3 złote. Pewnie na początku sporo osób kupi tak z ciekawości.

#185099  autor: Prometo
 20 maja 2007, 22:21
Swift pisze:Starter ma kosztować 3 złote.
Skąd Ty masz takie "rewelacyjne" wiadomości - podaj źródło.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl