• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#184458  autor: jahu
 18 maja 2007, 12:39
p1t3r - a zemu nie karte play? co takeigo ma umowa na czas nieokreslony?

#184462  autor: majusio
 18 maja 2007, 13:01
Ja bym się nie pakował w żadne abonamenty. Wiadomo co będzie za pół roku czy rok. A prepaid w każdej chwili możesz zmienić.

Kierownik

#184634  autor: p1t3r
 18 maja 2007, 21:43
jahu pisze:p1t3r - a zemu nie karte play? co takeigo ma umowa na czas nieokreslony?
Preepaida trzeba doladowywac ;) nie uwazam ze to klopotliwe ale wole o tym nie myslec :wink: Jesli abo to tylko na czas nieokreslony ZADEN inny.

#184641  autor: jahu
 18 maja 2007, 22:14
p1t3r -ale akurat w Play'u masz w umowie na czas nieokresolny tylko 50zl - czyli jak wiecej wydajesz tracisz atrakcyjne bonusy - nie wiem jak moze to byc dla ciebie takie klopotliwe skoro masz neta - wnioskuje ze np konto internetowe to raczej duzy problem nie bedzie np mbank - skonczyla sie kasa na koncie - 30s mtransfer i gotowe :D No i jeszcze ta kontrola wydatkow ;) Jak dla mnie to Play na czas nieokreslony to pomylka..

#184690  autor: p1t3r
 19 maja 2007, 09:41
jahu pisze:p1t3r -ale akurat w Play'u masz w umowie na czas nieokresolny tylko 50zl - czyli jak wiecej wydajesz tracisz atrakcyjne bonusy - nie wiem jak moze to byc dla ciebie takie klopotliwe skoro masz neta - wnioskuje ze np konto internetowe to raczej duzy problem nie bedzie np mbank - skonczyla sie kasa na koncie - 30s mtransfer i gotowe :D No i jeszcze ta kontrola wydatkow ;) Jak dla mnie to Play na czas nieokreslony to pomylka..
50 PLN to jest wlasnie kwota ktora chcialbym wydawac miesiecznie na telefon (ok 140 minut ktore w zupelnosci mi wystarcza). NIe twierdze ze doladowanie kotna w preepaidzie to problem ale chce uniknac sytuacji w ktorej wracajac z rejsu w porcie musze najpierw szukac bankomatu zeby moc sie doladowac. Po za tym abo z umowa na czas nieokreslony traktuje jako "przechowalnie". Chce poczekac chwile, zobaczyc jakie beda ruchy na rynku i zainstalowac sie gdzies na stale. Moze play meni eni zadowoli i przeniose numer gdzies indziej. Moze podpisze umowe na 24 miesiace... nie wiem czy bedzie to trwalo 2 miesiace czy rok, czobaczymy.

#185057  autor: Swift
 20 maja 2007, 20:10
Polecam Play'a. Mam i jestem bardzo zadowolony.

#185098  autor: Prometo
 20 maja 2007, 22:16
Swift, a jak długo korzystasz z usług Play'a 1 miesiąc ? Poczekajmy przynajmniej pół roku, będziemy wtedy widzieć jak ten operator się rozwija i co proponuje.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#185228  autor: kojot67
 21 maja 2007, 13:02
p1t3r pisze:
jahu pisze:p1t3r -ale akurat w Play'u masz w umowie na czas nieokresolny tylko 50zl - czyli jak wiecej wydajesz tracisz atrakcyjne bonusy - nie wiem jak moze to byc dla ciebie takie klopotliwe skoro masz neta - wnioskuje ze np konto internetowe to raczej duzy problem nie bedzie np mbank - skonczyla sie kasa na koncie - 30s mtransfer i gotowe :D No i jeszcze ta kontrola wydatkow ;) Jak dla mnie to Play na czas nieokreslony to pomylka..
50 PLN to jest wlasnie kwota ktora chcialbym wydawac miesiecznie na telefon (ok 140 minut ktore w zupelnosci mi wystarcza). NIe twierdze ze doladowanie kotna w preepaidzie to problem ale chce uniknac sytuacji w ktorej wracajac z rejsu w porcie musze najpierw szukac bankomatu zeby moc sie doladowac. Po za tym abo z umowa na czas nieokreslony traktuje jako "przechowalnie". Chce poczekac chwile, zobaczyc jakie beda ruchy na rynku i zainstalowac sie gdzies na stale. Moze play meni eni zadowoli i przeniose numer gdzies indziej. Moze podpisze umowe na 24 miesiace... nie wiem czy bedzie to trwalo 2 miesiace czy rok, czobaczymy.
To w rejsie nie możesz sobie doładować? Przecież jest tyle możliwości: znajomy lub rodzina robi to za ciebie, doładowujesz przez internet (np z telefonu), zostawiasz stałe zlecenie przelewu z konta bankowego (np. 50 zł co miesiąc), doładowujesz sms-em i wiele, wiele, innych sposobów.

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#185336  autor: p1t3r
 21 maja 2007, 17:54
kojot67, zgadzam sie z Toba ale znajac siebie wole poprostu nie myslec o tym. Wiem ze teraz doladowanie konta w preepaidzie mozna zrobic na 100 sposobow ale ja naprawde wole o tym nie myslec i miec to z glowy...

#185471  autor: kojot67
 22 maja 2007, 09:35
p1t3r pisze:kojot67, zgadzam sie z Toba ale znajac siebie wole poprostu nie myslec o tym. Wiem ze teraz doladowanie konta w preepaidzie mozna zrobic na 100 sposobow ale ja naprawde wole o tym nie myslec i miec to z glowy...
Jeśli weźmiesz abonament to przecież musisz myśleć (pamiętać) o zapłaceniu faktury co miesiąc. Więc nie widzę róznicy. "A jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać"

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#185475  autor: p1t3r
 22 maja 2007, 10:05
kojot67 pisze:"A jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać"
a gdzie sie przeplaca wybierajac abo zamiast preepaid? :)
Oczywiscie ze musze pamietac o zaplaceniu abonamentu... ale nie musze sie martwic o to ze nagle mi zabraknie srodkow do dzwonienia... z reszta ciagle nei uwazam zeby to byl problem doladowac preepaida ale jakos wole miec ten komfort i nie sprawdzac po kazdej rozmowie roamingowej czy juz mam kombinowac z doladowaniem czy jeszcez nie...

#189225  autor: Prometo
 04 cze 2007, 11:50
Mam umowę w Erze, która kończy mi się 01.09.2007r. i mam następujące pytanie: czy chcąc przenieść numer z Ery do innej sieci wypowiadam umowę 30 dni wcześniej tj. 1 sierpnia 2007r i idę do innej sieci i podpisuję z nimi pełnomocnictwo w sprawie załatwienia wszelkich formalności związanych z przeniesieniem numeru, czy czekam aż umowa przekształci się w umowę na czas nieokreślony i wtedy podejmuję kroki opisane powyżej?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl