• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 12 z 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

#323155  autor: gummy_bear
 15 mar 2009, 21:19
a mi się podoba ten starter z taktaka. dostałem dałem bliskiej osobie i jest fajnie. też dostałem go szybko. dobry pomysł z tym był

:)

#323850  autor: Artur051
 19 mar 2009, 11:20
Może zejdę trochę z tematu, ale na rynku telekomunikacyjnym robi się coraz goręcej - Play wszystko wywołuje. Jak narazie na to odpowiedział tylko Simplus i Hayah. Cała marka Era narazie siedzi cicho.

Obecnie mają super okazję - szybki Rebranding na T-Mobile i dowalic Playowi - jeszcze niższe stawki w prepaid od niego.

Jak myślicie, na ile prawdopodobny to scenariusz?

Pzdr.

#323853  autor: Shadowm
 19 mar 2009, 11:58
Wydaje się to mało prawdopodobne, z jednego powodu: nie istnieje coś takiego jak "szybki rebranding". W końcu to ogromna operacja, pociągająca za sobą gigantyczne koszty i siłą rzeczy musi potrwać. Odpowiedź Ery na pewno bedzie, nie mają innego wyjścia, ale moim zdaniem wciąż pod starą marką.

#323855  autor: Artur051
 19 mar 2009, 12:38
Do rebrandingu już od dłuższego czasu się szykują wiec mogliby przyspieszyc ;p

#323857  autor: Shadowm
 19 mar 2009, 12:57
Może szykują, może nie, ale prawda jest taka, że całe szefostwo Ery i Deutsche Telecom ma teraz nielada zagwozdkę. Z jednej strony chcą wprowadzić T-Mobile jako drugą globalną markę w Polsce, co zapewnie miałoby podnieść sprzedaż, rangę sieci itp. A z drugiej strony Era okazała się najbardziej wartościową marką telekomunikacyjną w Polsce, więc wprowadzenie nowej byłoby conajmniej ryzykownym posunięciem.

Sprawa jest moim zdaniem otwarta, ale tak naprawdę obie firmy nie mogą się do końca zdecydować (w ciągu ostatnich miesięcy mieliśmy przecież masę wykluczających się oświadczeń ("przechodzimy, nie przechodzimy, przechodzimy, jeszcze nie teraz" i tak w kółko).

#323892  autor: vinc
 19 mar 2009, 16:12
Artur051 pisze:Obecnie mają super okazję - szybki Rebranding na T-Mobile i dowalic Playowi - jeszcze niższe stawki w prepaid od niego.

Jak myślicie, na ile prawdopodobny to scenariusz?
A co ma piernik do wiatraka? Jakby rebranding miał być lekiem na całe zło i bez tego Era nie mogłaby zaproponować oferty konkurencyjnej do oferty Play'a...

Obrazek

#323902  autor: Artur051
 19 mar 2009, 17:02
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale całe PTC czeka na dobry moment na rebranding, gdyż jest on przesądzony wg szefa T-Mobile. A kiedy on nastąpi zależy od dobrego momentu. I chodziło mi o to czy PTC nie uzna obecnych wydarzeń i obniżki cen jako dobry moment i okazję na rebranding.

#323928  autor: vinc
 19 mar 2009, 19:01
Artur051 pisze:Nie wiem, czy zauważyłeś, ale całe PTC czeka na dobry moment na rebranding, gdyż jest on przesądzony wg szefa T-Mobile.

Nie wiem czy zauważyłeś co napisałem? Napiszę być może jaśniej: Za rebranding'iem nie musi iść obniżka cen... Natomiast kiedy to nastąpi i czy w dobrym momencie zobaczymy.

Obrazek

#323937  autor: kr3cik
 19 mar 2009, 19:50
Ogromnym plusem Ery było to, że nie paskudzili obudowy telefonu wielkimi znaczkami (nie widze opcji chodzenia z telefonem z różowym znaczkiem...) ani softu tak jak to Orange robił-użytkownicy niektórych SE wiedzą o co chodzi

Co do taryfy to ja korzystam dłuuuugo w tak-taka i powiem szczerze, że od czasu pojawienia sie taryfy lojalnościowej wraz z 100sms'ów/25min za 7zł (z hakiem) nie pojawiło sie nic godnego uwagi.
No może poza GG i darmowym internetem przez pierwszy miesiąc (5MB)-z pierwszego korzystałem przez pierwszy, darmowy tydzień, z drugiego nawet nie przez pierwszy darmowy miesiąc bo w 2 dni przekroczyć limit 5MB

Wszystkie te promocje co teraz wychodzą są dla mnie nieatrakcyjne, bo ani nie mam drugiej połówki co by do niej dzwonić taniej, a te pakiety minut i sms'ów co teraz oferują są ważne tylko 30 dni-a to jest bullshit bo raz sie wykorzysta pakiecik w tydzień, a raz starcza i na 2 miechy

Co do daty debrandingu nie widze sensu spekulowania o ile nie mamy pakietów akcji związanych z tą operacją-bedzie to bedzie-aczkolwiek zgadzam sie, że jest to ryzykowne jeśli chodzi o przywiązanych klientów

Nokia 3330 -> SE k750i -> SE c902 + T303 -> Samsung INNOV8 -> Nokia 6303 classic -> BlackBerry 9780 -> Sony Xperia Mini Pro -> BlackBerry Q10 -> iPhone SE + Samsung S5510

#323951  autor: Shadowm
 19 mar 2009, 20:23
Głowy sobie uciąć nie dam, ale to czasem nie Orange i Vodafone znakują telefony wielkim logiem, a T-Mobile zostawia je tak, jak Era czy Plus? Jakoś nie rzucił mi się w oczy telefon z logiem T-Mobile

#323952  autor: vinc
 19 mar 2009, 20:24
Shadowm T-Mobile niestety znaczy swoje telefony...

Obrazek

#323955  autor: kowcio
 19 mar 2009, 20:32
Plus też znakuje, ale tylko wybrane modele... Np. takie Nokia 6310i, 6020, ostatnio E51 ma logo Plus na samym dole. Poza tym taki Orange nie znakuje wszystkich telefonów jak leci, sa tez wyjątki, np. Samsung U800 ;)
Jak T-mobile wejdzie, to logo będzie tak jak w Orange, czyli prawie że na każdym telefonie. A szkoda. co oni z tego mają? Kiepska reklama danej sieci...

#323956  autor: Shadowm
 19 mar 2009, 20:32
Rzeczywiście, mój błąd

Obrazek

Chociaż i tak nie wygląda to tak tragicznie, jak gigantyczny pomarańczowy kwadracik na przodzie K800i :lol:

#323964  autor: azerus
 19 mar 2009, 20:57
Tak czy siak chyba nie wszystkie telefony maja znakowane. Co do W3 tylko Era nie znakowala telefonow. Plus rzadziej niz Orange ale jednak znakowal. Orange prawie na kazdym telefonie zostawial cos do siebie;)

#324075  autor: andiw
 20 mar 2009, 15:39
Rzeczywiście, tu Era sie dobrze spisuję, nie wali nachalnie sowjego logo. to T-Mobile ze zdjęcia dosyć dyskretne i nawet eleganckie, jak takie będą to ok

#324109  autor: user_delete10
 20 mar 2009, 18:59
Ludzie, naprawdę to tak oszpeca aparat? Ten kwadracik pomarańczowy albo inne logo... No nie...

#324125  autor: vinc
 20 mar 2009, 20:10
fenix189 pisze:Ludzie, naprawdę to tak oszpeca aparat?
Tak oszpeca i to bardzo. Po prostu pomarańczowe logo na czarnym telefonie razi w oczy. Dodatkowo takie logo może burzyć zamysł producenta co do wyglądu aparatu ;) Wspomnę jeszcze, że takie logo po pewnym czasie użytkowania potrafi się ścierać co nie wygląda estetycznie...

Obrazek

#324129  autor: despera
 20 mar 2009, 20:31
oni TERAZ maja najlepszy czas na zmiane marki

#324152  autor: kowcio
 20 mar 2009, 21:21
despera pisze:oni TERAZ maja najlepszy czas na zmiane marki
Też tak uważam, gdyby zmienili markę= wielka kampania reklamowa samego T-mobile, tylko to sprawiłoby nowych klientów w Erze. Poza tym gdyby dali naprawdę rewelacyjna taryfę (co najmniej taką jak Play!) to naprawdę usiedliby na Play'u jaki on długi i szeroki ;) Ale ćmoki pewnie prześpią ten moment.

#324210  autor: RM
 21 mar 2009, 09:19
Zmiany marki na pewno nie będzie w tej chwili, nawet nie wiadomo czy będzie do czerwca jak wcześniej zapowiadano. Poza jeśli dojdzie do zmiany, to oferta nie zmieni się diametralnie. To akurat wiem z bardzo pewnego źródła.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, 13:01 przez RM, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 12 z 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12