• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#233108  autor: kamil1221
 13 lis 2007, 15:02
kosaz pisze:
sory ale co to jest te 5 minut tylko tyle ?? ja dziennie gadam z ok 2 godzin wiec te 5 min
A ja wręcz przeciwnie - mało korzystam z telefonu. Chodzi o to, że kiedy ja zgłosiłem to w BOK-u e-mailem oni do mnie zadzwonili, przyznali się do błędu i dali rekompensatę (miałem chyba 30 groszy źle naliczone)
MADMAX pisze:Heh, spodziewałem się takich komentarzy
A wystarczy się wczuć w sytuację poszkodowanego.
Ja również byłem poszkodowany – kupiłem telefon który nie działał poprawnie i jakoś nie robiłem "halo" na całą Polskę. To tylko telefon i jest on na gwarancji więc w czym jest problem by oddać go do serwisu i dostać aparat zastępczy ?

#233124  autor: yagi
 13 lis 2007, 15:45
kojot67 pisze:A dla mnie połączenia są do niczego, ciągle muszę wrzeszczeć do telefonu albo dla odmiany nie słyszę tego co się do mnie mówi.. Jakość w sieci PLAY = PORAŻKA :(
Wg mnie to raczej wina Twojego Samsunga. Z370 strasznie zle lapie zasieg i ma slaby mikrofon. Poprobuj Playa na innym telefonie i sie przekonaj czy to jego wina czy sieci...

#233145  autor: MADMAX
 13 lis 2007, 17:07
kamil1221 pisze:kupiłem telefon który nie działał poprawnie i jakoś nie robiłem "halo" na całą Polskę.
Ty może nie ale serwisy (w tym i telepolis) o tym trąbiły a forum jest nie tylko aby bić pokłony i układać peany pod adresem operatorów, ale także po to aby wytykać konkretne błędy i przelewac uczucia w tym miejscu :-)

Tak więc zupełnie się nie dziwię autorce iż zechciała poinformować nas o swojej przygodzie.
Gdzieś tam, chyba w technikaliach (nie chce mi się teraz sprawdzać) ktoś inny napisał, że zawsze cenił Orange ale krew go zalała przy wymianie niesprawnej karty sim. Czy to jest problem większy, mniejszy, bardziej godny lub zupełnie niegodny naszej uwagi?... Kto jest w stanie to autorytatywnie ocenić i dlaczego tam nikt nie napisał że kolega przesadził?
Uważam, że problem jaki by nie był zawsze wart jest omówienia jesli taka wola poszkodowanego w sprawie :-)

Takie jest moje zdanie ;-)

kojot67 pisze:A dla mnie połączenia są do niczego, ciągle muszę wrzeszczeć do telefonu albo dla odmiany nie słyszę tego co się do mnie mówi.. Jakość w sieci PLAY = PORAŻKA
Też pamiętam gdy z pierwszym w tej sieci znajomym nie mogłem się poprawnie porozumieć. Teraz już jest okej, także jeśli chodzi o komunikację z innymi osobami w PLAY więc (odpukać) nie mam obecnie negatywnych doświadczeń jeśli o ww. opa chodzi.

yagi pisze:Wg mnie to raczej wina Twojego Samsunga. Z370 strasznie zle lapie zasieg i ma slaby mikrofon.
Dośc prawdopodobne. Zawsze byłem przeciwnikiem Motorol, od jakiegoś czasu przerzuciłem moją niechęć na Samsungi, właśnie m.in z tego względu (Ot uważam, że sporo modeli zwyczajnie im nie wyszło ale to już inna historia).

Pozdrawiam

#233174  autor: D@rio
 13 lis 2007, 19:25
MADMAX pisze:Ty może nie ale serwisy (w tym i telepolis) o tym trąbiły a forum jest nie tylko aby bić pokłony i układać peany pod adresem operatorów, ale także po to aby wytykać konkretne błędy i przelewac uczucia w tym miejscu
niestety głównie od tego. A szkoda...
No ale Polacy to narzekający a często nic nie robiący obywatele. Ot taka specyfikacja tego kraju...
MADMAX pisze:Gdzieś tam, chyba w technikaliach (nie chce mi się teraz sprawdzać) ktoś inny napisał, że zawsze cenił Orange ale krew go zalała przy wymianie niesprawnej karty sim. Czy to jest problem większy, mniejszy, bardziej godny lub zupełnie niegodny naszej uwagi?... Kto jest w stanie to autorytatywnie ocenić i dlaczego tam nikt nie napisał że kolega przesadził?
nie widzisz pewnej różnicy że tam problem rzeczywiście dotyczy senso sctricto operatora a tutaj chodzi praktycznie tylko o telefon?!

Obrazek

#233177  autor: skalarek
 13 lis 2007, 19:38
Fizia a ja myślę że jesteś po prostu zła że kolega dostał słuchawkę i 40 minut a Ty nie choć uważasz że też Ci się należy. Dali mu ? Miał chłopak szczęście i tyle.

Żaden operator nie odpowiada za telefon tak do końca. Przecież nie jest jego producentem.

Ja sam mam złe doświadczenia na przykład z Erą: Wypuścili swego czasu w promocji z niskim abonamentem (20 zł) za złotówkę telefon LG B2050. Telefonik fajny ale prędzej czy później wysiada w nim wyświetlacz.

Więc napisać mogę: Nie polecam Ery !!

Ale myślmy pozytywnie !! Dlatego: Polecam Play ;)

#233187  autor: banan1973
 13 lis 2007, 20:19
Mam karte i dwa abonamenty w Play. Teraz wiem ze to byl blad,tylko jak w domu o tym powiedziec,namawialem jak to fajnie bedzie w Play. To jest katastrofa,jakosc polaczen,sygnal znikajacy po wejsciu do budynku (to akurat wina Plusa),bok,telefony, itd,itp. Pisac nawet nie mam sily o tym. Naprawde ludzie zastanowcie sie przed podpisaniem umowy z Play. Jedynie rozmowy teoretycznie sa tanie,reszta MASAKRA.

... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,

#233192  autor: widex
 13 lis 2007, 20:34
banan1973 pisze:namawialem jak to fajnie bedzie w Play
No tak akcję przeniesieniową do play zainicjowałem ja, i na razie prawie 10 osób planuje zmianę sieci z Orange\Plus... Zaczynam wątpić jak piszecie...

#233243  autor: dechomenon
 13 lis 2007, 22:28
banan1973 pisze:Mam karte i dwa abonamenty w Play. Teraz wiem ze to byl blad,tylko jak w domu o tym powiedziec,namawialem jak to fajnie bedzie w Play. To jest katastrofa,jakosc polaczen,sygnal znikajacy po wejsciu do budynku (to akurat wina Plusa),bok,telefony, itd,itp. Pisac nawet nie mam sily o tym. Naprawde ludzie zastanowcie sie przed podpisaniem umowy z Play. Jedynie rozmowy teoretycznie sa tanie,reszta MASAKRA.
zastanawiające z tym zasięgiem...przecież to Plus rozbudowuje najbardziej swoją sieć...na pewno w segmencie UMTS i HSDPA i zasięg ma na prawdę dobry...

#233247  autor: yagi
 13 lis 2007, 22:31
dechomenon pisze:
banan1973 pisze:Mam karte i dwa abonamenty w Play. Teraz wiem ze to byl blad,tylko jak w domu o tym powiedziec,namawialem jak to fajnie bedzie w Play. To jest katastrofa,jakosc polaczen,sygnal znikajacy po wejsciu do budynku (to akurat wina Plusa),bok,telefony, itd,itp. Pisac nawet nie mam sily o tym. Naprawde ludzie zastanowcie sie przed podpisaniem umowy z Play. Jedynie rozmowy teoretycznie sa tanie,reszta MASAKRA.
zastanawiające z tym zasięgiem...przecież to Plus rozbudowuje najbardziej swoją sieć...na pewno w segmencie UMTS i HSDPA i zasięg ma na prawdę dobry...
Z tym "najbardziej" to bym nie powiedzial patrzac np. na Tarnow, ale to raczej problemy regionalne ;)

#233250  autor: D@rio
 13 lis 2007, 22:32
yagi pisze:
Z tym "najbardziej" to bym nie powiedzial patrzac np. na Tarnow, ale to raczej problemy regionalne
jeśli zejdziecie na temat zasięgu operatorów i kwestie który i gdzie ma lepszy zamknę temat :!:

Obrazek

#233298  autor: widex
 14 lis 2007, 10:25
Taka prawda, że Playowcy moga korzystać z NodeB Play i Plus, czyli mają największą szansę znajdywac sie w zasięgu 3g w Polsce...

Co do Play, jest jakas osoba zadowolona? Nie zamierzam kupywać kolejnego startera do testów (wygadałem jedną 30) i nie narzekałem...

#233308  autor: Th0mas
 14 lis 2007, 11:09
Ja też korzystam od czasu do czasu z Play Karty i jestem zadowolony.

#233331  autor: banan1973
 14 lis 2007, 14:50
Dzis chcialem wyslac smsa do Rmf fm,jest do wygrania 37000. Znowu lipa,nie mozna na numer 7221 (albo odwrotnie,nie pamietam). Play jest do ... ,MASAKRA.

... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,

#233332  autor: Prometo
 14 lis 2007, 14:52
banan1973 pisze:Dzis chcialem wyslac smsa do Rmf fm,jest do wygrania 37000. Znowu lipa,nie mozna na numer 7221 (albo odwrotnie,nie pamietam). Play jest do ... ,MASAKRA.
Było już mówione na tym forum, że nie można wysyłać w Play sms-ów premium.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#233379  autor: widex
 14 lis 2007, 18:39
No właśnie zamienić orange na Play czy nie zamienić o to jest pytanie!

#233629  autor: senshiro
 15 lis 2007, 23:05
Dziś podczas rozmowy, telefon przerwał na ułamek sekundy (nie usłyszałem może połowy słowa) - potem zorientowałem się, że właśnie w tym czasie zmienił NodeB Playa na BaseT Plusa. Bardzo fajnie, że nie było żadnych dłuższych przerw :) Kolejny raz Play++

Obrazek

#234047  autor: TomekO
 17 lis 2007, 23:34
Jak telefon nie działa to w pierwszej kolejności wypadało by przeczytać gwarancję. Sprawdzić kto gwarantuje i jakie są warunki a później jechać po operatorze jaki by nie był, bo wydaje mi się że żaden nie udziela gwarancji na sprawne działanie telefonu. W moim przypadku gwarancji udziela Samsung na telefon Samsung Z400. Jeżeli telefon jest niezgodny z umową trzeba było korzystać nie z gwarancji tylko z niezgodności towaru z umową. Jak się nie mylę po 14 dniach bez ustosunkowanią się do takiej reklamacji powinni wydać nowy lub zwrócić kasę. Odnośnie działania sieci PLAY ja używam PLAY Karty od samego początku i nie zauważyłem większych problemów. Na codzień nie korzystam z 3G ale będąc w zasięgu 3G zauważyłem że telefon czasami się blokował tak że nie można było zadzwonić (trzeba było przeładować go). Nieliczne kontakty telefoniczne czy emailowe z BOK były dla mnie dość dobre , wszystkie odpowiedzi było rzeczowe. Odszedłem wcześniej z Orange ponieważ tam regulaminy swoje a rzeczywistość jest inna, są sytuacje nieopisane i trzeba doświadczalnie korzystać z usług bo nie wiadomo do końca jak coś zadziała. BOK orangutana to dopiero porażka - korespondencja jak z niedopracowanym oprogramowaniem - ja swoje oni swoje, jakbym gadał z komputerem !

#234064  autor: widex
 18 lis 2007, 09:00
TomekO no właśnie, Orange mnie dobija. Uważam, że Play będzie rozwijał się dalej (nie zostanie wchłonięty przez trójcę). Bo Play albo będzie bardzo dobrą siecią, albo popsują się po uzyskaniu 20%.

Zobaczę po nowym roku co zaoferują w swojej ofercie i wtedy Play...

#234069  autor: slawek.u
 18 lis 2007, 09:43
banan1973 pisze:Dzis chcialem wyslac smsa do Rmf fm,jest do wygrania 37000. Znowu lipa,nie mozna na numer 7221 (albo odwrotnie,nie pamietam). Play jest do ... ,MASAKRA.
I nie tylko do RMF FM nie można wysłać, bo na kilka innych również,a dokładny wykaz numerów znajduje się na stronie Play-a.
Również jest problem z dzwonieniem i smsowaniem za granicę. Miałem syna w Anglii przez wakacje i nic nie dochodziło....i tak jak wyżej z RMF -em, to i z zagranicą - nie podpisano jeszcze do tej pory umów....ciągnie się to, ale ja na Play mimo to nie narzekam, bo "nie odrazu Kraków zbudowano..."

#234201  autor: D@rio
 18 lis 2007, 19:03
widex pisze:TomekO no właśnie, Orange mnie dobija. Uważam, że Play będzie rozwijał się dalej (nie zostanie wchłonięty przez trójcę). Bo Play albo będzie bardzo dobrą siecią, albo popsują się po uzyskaniu 20%.

Zobaczę po nowym roku co zaoferują w swojej ofercie i wtedy Play...
Takie teorie to mnie rozwalają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek