p1t3r pisze:nowa umowa to dopiero początek czerwca więc czas działa na moją korzyść... choć muszę przyznać ze chyba jedna zdecyduje się na oferte Playa z opcją umowy na czas nieoreslony.
no na razie z tego co slysze nie dziala jeszcze przeniesienie numeru do Playa.
Play ladnie wyglada, ale mimo wszystko wzialbym ze dwa ostatnie twoje rachunki i dokladnie przeliczyl ile zaplacisz w playu ile w plusie.
Do tego dorzucilbym TakTaka. Tu od dawna oferta byla dobra i pojawialy sie dobre i korzystne promocje, typu podwojne doladowania, megapakiety, usluga bonus, gdzie laktyczny koszt minuty spadal ponizej 30 gr.
A Play poza dobrze wygladajacymi warunami ma tez kroczki, typu przepadanie bonusa, brak pakietow wewnatrzsieciowych.
A na koniec powiem ci jeszcze jedna rzecz, ktora sam praktykuje. Zainwestuj w 2 operatorow

. Tzn bedziesz mial jeden numer glowny, a inny dodatkowy w zaleznosci od promocji.
Moj stan do niedawna:
1. tak tak z megapakietem - dalo to stawke na polaczenia do ery 0,20zl / minute. (Jakbym wspomnial ostatnie podwojne doladowanie, to mozna zalozyc ze przez 3 m-c dzwonilem do ery po 0,10zl /min)
2. mialem Orange Go za 5 zl wlaczona usluga ktora dawala mi polaczenia w ramach Orange po 0,20zl.
3. mialem abo w plusie z polaczeniami do plusa na poziomie 0,25 zl
Zakladajac ze kazda karte doladowywalem po 50zl na 3-c, co daje koszt na m-c w sumie 50zl. A zobacz jaka mialem srednia cene minuty -> niecale 0,22 zl/min do wsystkich sieci.
Nawet jakbys wzial tylko dwie karty, typu TT (po przeniesieniu dostajesz od razu drugi poziom happy taniej czyli 0,69zl/min, a po 4 m-c stawka spada do 0,59zl) oraz Orange z promocja tanich wewnatrzsieciowych to stawki tez wyjda tanie.
Zakladajac 33% rozklad polaczen do wszystkich sieci to koszt 100 minut wychodzi mi tak z grubasz przez 4 m-c 41 zł, a potem 37,50zl.
Oczywiscie w TT zalozylem stawke 0,20zl pochadzaca z megapakietu, ktory sie skonczyl, ale kolejne pakiety maja sie pojawic wiec te stawki wroca.
oczywiscie w wersji dla leniwych, ktorzy chca miec 1 telefon i nie kombinowac, to moze lepiej wziac Playa lub Plusa o czym pisal Kaczy.
Ja uwazam ze lepiej pokombinowac skoro wydaje sie swoje pieniadze.