Napisałem do BOA
"Witam, mam takie pytanie bo pobrałem sobie z era omnix era gadu gadu najpierw wybrałem opcję spróbuj za darmo, czyli mam gg w telefonie przez tydzień za darmojedynie zapłaciłem za pobranie aplikacji gg, po tygodniu automatycznie będzie pobierana subskrypcja prawda, która wynosi 1,22zł? Moje pytanie jest następujące, czy ja za ten 1,22zł na kolejny tydzień będę mógł korzystac z mobilnego gg przez 24h na dobę, czy może będę płacił normalnie jak za pakietową transmisję danych/ i ile ona wynosi, jakie są koszty w taryfie era nowy komfort. Bo wczoraj jak zadzwoniłem do BOA, to Pani mi powiedziała, ze będę płacił co tydzień 1,22zł za subskrypcję + pakietowa transmisja danych..Chciałbym wiedziec jak to w końcu jest? Dziękuję i Pozdrawiam> "
a To odpowiedź:
Witam Usługa Gadu Gadu w Era Omnix pozwala na korzystanie z najpopularniejszego na rynku polskim komunikatora internetowego. Dostęp do aplikacji uzyskuje się poprzez subskrypcję serwisu Gadu Gadu, zgodnie z jedną z 3 dostępnych subskrypcji: 7 dni 1,22 zł z VAT 30 dni 4,88 zł z VAT 90 dni 10,98 zł z VAT. Dodatkowo Użytkownik płaci za transmisję (GPRS), tak jak Panu przekazano w opisanej przez Pana rozmowie telefonicznej.W taryfie Era Nowy Komfort Pakietowa Transmisja danych, opłata za 500 kB wynosi 0,72 zł z VAT (0,59 zł netto). Usługa jest dostępna bez konieczności aktywacji. Dane naliczane są za każde rozpoczęte 500 kB. WAP i Internet (APN: erawap lub erainternet) - dane naliczane są oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej - 500 kB. 1 kB = 1024 B.