rave83, z tego co sie orientuje wnioski o przeniesienie maja 21 dni waznosci - czas na przejscie wyznaczony jest chbya jakimis zewnetrznymi regulacjami poza opami - nie sukalem nigdy ale chbya jakeis rozporzadzeni, byc moze gdzies w PT to zawarte - na strnie PLAYa widnieje informacja: migracja z prepaida 7dni, z abo 21 dni.
Z moich doswiadczen dodam ze PLUS trzyma sie rowno 7 dni (czyli nie ze maja mozliwosci to robia to natychmiast tylko trzymaja do oporu) stad przypuszczm ze abo beda tez trzymac maksymalny okres czyli 21 dni.
Kwestia est wiec kiedy przlacza.
Co do samego przelaczania i obawy ze bedzie numer milczacy - operator dotychczasowy powinien poinformowac o dacie wylaczenia numeru - i w przyapdku playa doswiadczenai innych ludzi wskazuaj ze wylaczony numer o polnocy danego dnia zostaje wlaczony w playu w ciagu gora kilku godzin (z zapisow wynika ze maksymalnie 24 h)
Kwestia przenoszenia w ramach wlasnej sieci chyba nie jest uregulowana zewnetrznie i tu chbya trzeba polegac na wewnetrznych regulaminach, procedurach itd operatora
jacekjc, to byl komentarz do zamieszczonego cytatu dot MNP w Play - co do inteligencji nie jest zle - czasem wydaje mi sie ze nawet lekko powyzej sredniej krajowej

Tobie sie nie chce komentowac a mi owszem:
Nigdzie nie kwestionowalem oferty Playa w zakresie w ktorym mi to
zarzucasz, prosilbym wskazanie moich negatywnych wypowiedzi dotyczacych "naliczanie dodatkowych minut dzieki rozmowom przychodzącym" - malo tego w mej ocenie nie tylko taki bonus, ale wiele innych pomyslow na atrakcyjna oferte w Playu spelnia swoje zadanie, a ponadto oceniam je bardzo pozytywnie. Moje stanowisko poparte jest wieloma postami na forum, czy w komentarzach artow na telepolis. W zasadzie ktos by mogl uznac ze to jestem wlasnie takim maniakiem playowym ;P
Play dokłada także wszelkich starań, aby coraz większe grono zainteresowanych dołączeniem do sieci otrzymało wszystkie możliwe benefity dostępne dla obecnych klientów Play.
To wlasnie tego fragmentu dot "wypchanie sie"

Ocena taka z powodu informowania (a raczej wprowadzania w blad) klientow ze moga skorzystac z benefitow za przeniesienie numeru w przypadku Lajta (czy stwierdzenia ze to normalne abo) - co nawet ja jako klient wiedzialem ze jest nie zgodnie z regulaminami promocji - swiadczy to o nie kompetencji pracownikow.
"piewcow Super ofert..." - uzylem w stosunku do pracownikow operatorow - konkretnie dzialow marketingu i pr - w mej ocenie zaden op sie tu nie wyroznia, widocznie wszyskim dobrze placa za takie manipulowanie czyli "umiejetny" dobor faktow.
Swoimi wypowiedzami co do potrzebnych dokumentow (a konkretnie chodzi o
stary dowod) chcialem jedynie stwierdzic ze sa problemy z system informatycznym do oblsugi klientow - wydaje mi sie za bardzo sztywny - efekt taki ze slysze o grzebaniu w sytemie (bylem swiadkiem - sam sprzedajacy byl zdziwiony jednego dnia mogl wprowadzic opcje "stary dowod" drugiego dnia juz nie), spisywaniu recznym umowy zeby obejsc niedostatki sytemu ktory nie pozwala fizycznie na wprowadzenie umowy wg warunkow okreslonych przez operatora w regulaminach swiadczenia uslug, promocji, deklarowanych przez niego w wykazach niezbednych dokumentow. Oceniam ze wieksza odpowiedzialnosc powinna spoczywac na sprzedawcy pozwalajac im na wieksza dowolnosc w systemie.
Przedstawiles swoja opinie i nie jest to jedyna pozytywna zapewne oena Play'a, zdaje sobie sprawe ze takie przypadki jak ja stanowia odsetek jednak mam rowniez inne przyklady z calej polski na problemy w ww kwestii stad tez mam podstawy sadzic ze nie jestem przypadkiem indywidualnym, zwlaszcza biorac pod uwage grupe przenoszacych (a tlumaczenie ze wszystkiemu winne bledne dane osoby przenoszacej uwazam za smieszne)