CYBER - uwzgledniajac bonusy masz sms od 11 gr - wskaz w jakich przypadkach to jest niekorzystne - bo dla mnie tylko jeden - przewazajaca ilosc smsow wysylana w ramach jednej sieci i w dodatku oferowane sa sms w pakietach.
Przyklad:
Zakladam pakiety 1gr w sieci (inny op), bonusy kwotowe (Play) - w obu przypadkach zakladamy pelne wykorzystanie tych bajerow - a wiec nie uwzgledniamy przypadku gdy czesc sms z pakietow lub bonus nie wykorzystany (duze uproszczenie):
1/x*1gr +(x-1)/x*20gr=11,25gr (a 11,25 to cena sms w Play uwzgledniajac bonus +10zł do 30 w lajcie)
x=42%
Tak wiec zaczyna sie oplacac gdy przynajmniej 42% sms w sieci (ja wiem ze w zadnej sieci tego poziomu nie osiagne)- biorac pod uwage ze mam 3 duzych opow, coraz wieksze rozdrobnienie w postaci mvno tendencja do zwiekszania oplacalnosci jednej stawki dla wszystkich bedzie trwala

Mozna tez oceniac co jest wygodniejsze pakiet , czy taki bonus (IMO bonus bo wykorzstac mozna rowniez na inne uslugi)
A tak manipulujac to mozna powiedziec ze to super oferta patrzac na SS i jego 24 gr/sms