• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 87 z 97
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#191340  autor: penumbra
 10 cze 2007, 14:02
Witam!
Czy opłaca sie przejsc z orange do Play'a?
Troche się boje, bo Play jako ze nowy jest troche niepewny ;/ a ja wole sprawdzone rzeczy...
W Play'u odpowiada mi to, że sama decyduje za co chce płacic w abonamencie, bo w orange musza to byc darmowe minuty, a tutaj moge sobie wybrac ile chce smsów a ile minut.
Jak myślicie warto?

#191347  autor: Kamelo
 10 cze 2007, 14:10
penumbra, moim zdaniem pozostan w orange :wink: orange tez ma fajne promocje jak doladowanie potrojne oraz inne :wink: Play ma super prmocje na poczatku zeby zdobyc klientow a ptem co bedzie nie wiadomo dlatego sie zastanow :wink:

Wszystko do twojego telefonu :D
Forum NOKIASEK :D
Obrazek
pozdrawiam cie Kamelo ;)

Super Forum sportowe N-sportS
http://www.n-sports.ugu.pl/ <-zapraszam

#191355  autor: penumbra
 10 cze 2007, 14:44
Orange ma właśnie bardzo niekorzystne oferty dla mnie ;/
Mam abonament na firmę, więc powinnam mieć super promocje, a tymczasem wcale tak nie jest ;/ Bo płace za cos z czego w ogole nie korzystam, czyli za darmowe minuty których uzbieralo mi sie juz 2000! Ja po prostu głownie piszę! Więc nie potrzebuje minut, a znowu pakiecik 100smsów to jest dla mnie skandalicznie mało! Oczywiście, można dokupić drugi pakiet smsów.... I płacic za niego 30zł co miesiac! Plus abonament oczywiscie.. To jest beznadziejnie zrobione, że nie można decydowac czy sie chce minuty czy smsy! A z Play'em może być właśnie tak jak Ty mówisz... nałapią klijentów, a później cyry będą się dziać ;/ Chciaz oferte maja tam dla mnie idealna... Już nie wiec co mam robić ;/

#191366  autor: jahu
 10 cze 2007, 15:14
penumbra - bylo to poruszane wiele razy - czy sie oplaca zalezy od twojego profilu koszystania z uslug - ile min/sms to orange, ile inne sieci (rozklada sie to porowno czy moze jakas siec preferowana)? jaki teraz masz abo konkretnie ile ponadto wydajesz?

kwestia druga - masz umowe na czas okreslony ? kiedy sie konczy - czy warto zrywac?

O cyry ym sie nie martwil - masz podpisana umowe, zobowiazuja sie do swiadczenai uslug na okreslonym poziomie. Poki co korzysta w duzej mierze z infrastruktury Plusa - wiec zasieg taki zly nie jest ;)

#191414  autor: MADMAX
 10 cze 2007, 17:47
penumbra, skoro głównie piszesz to czy nie lepiej przejść do POP'a lub TT? Masz tam pakieciki, w których smsmy do sieci to zaledwie 1 symboliczny grosz.

Pozdrawiam

#191417  autor: PingNoMore
 10 cze 2007, 17:53
Teraz to już są ubrania w stylu Play :smt005

Obrazek

#191715  autor: malykciuk
 11 cze 2007, 16:37
Kamelo pisze:penumbra, moim zdaniem pozostan w orange :wink: orange tez ma fajne promocje jak doladowanie potrojne oraz inne :wink:
ta promocja byla chwilowa i kase mozna bylo wykorzystac tylko w orange
CYBER pisze:penumbra, skoro głównie piszesz to czy nie lepiej przejść do POP'a lub TT? Masz tam pakieciki, w których smsmy do sieci to zaledwie 1 symboliczny grosz.
tj wyzej, po groszu ale TYLKO W SIECI

ja tez sie przymierzam do playa wlasnie dla tego ze jest dobra cena DO WSZYSTKICH. nie musze sie zastanawiac przed kazdym polaczeniem czy esem w jakiej sieci jest odbiorca

wqrzaja mnie troche wszystkie pakiety itp, np "sms za 1gr" co z tego ze po groszu skoro musze je dodatkowo kupic za bodaj 30zl (dodatkowo)

lubie jasne sytuacje a w playu takie sa- max tyle za smsa i tyle za min DO WSZYSTKICH

oczywiscie to moje zdanie i inne spojrzenie na swiat ;)

#191948  autor: ozp
 12 cze 2007, 00:18
penumbra pisze:
Jak myślicie warto?
Moim zdaniem tak. Ja niestety jestem ich niewolnikiem jeszcze przez rok...no chyba że wejdą zmiany w regulaminu...wtedy może kuchennymi drzwiami się od nich uwolnię....

:::...ReMeMbEr Me...:::

#191969  autor: MADMAX
 12 cze 2007, 08:57
CYBER pisze:penumbra, skoro głównie piszesz to czy nie lepiej przejść do POP'a lub TT? Masz tam pakieciki, w których smsmy do sieci to zaledwie 1 symboliczny grosz.
tj wyzej, po groszu ale TYLKO W SIECI
Tak też napisałem. Tylko, że smsy w sieci za 1 grosz + 20 groszy za smsy do wszystkich mogą w sumie wypaść taniej niż 15gr za smsa do wszystkich. Zależy w jakich sieciach tkwią inni użytkownicy, z którymi się kontaktujemy.

malykciuk pisze:ja tez sie przymierzam do playa wlasnie dla tego ze jest dobra cena DO WSZYSTKICH. nie musze sie zastanawiac przed kazdym polaczeniem czy esem w jakiej sieci jest odbiorca
No przestań :D
A kto się zastanawia czy napisać smsa z powodu o którym piszesz? Są takie przypadki ale myślę, że to jest mniejszość która dostaje kieszonkowe od rodziców :wink:

malykciuk pisze:wqrzaja mnie troche wszystkie pakiety itp, np "sms za 1gr" co z tego ze po groszu skoro musze je dodatkowo kupic za bodaj 30zl (dodatkowo)
Zawyżyłeś kilkakrotnie koszt pakietu, zajrzyj do cennika...

Dlatego obstaję, że dla tych którzy głównie piszą smsy PLAY to nienajlepszy wybór.

Pozdrawiam

#191976  autor: jahu
 12 cze 2007, 09:27
CYBER - uwzgledniajac bonusy masz sms od 11 gr - wskaz w jakich przypadkach to jest niekorzystne - bo dla mnie tylko jeden - przewazajaca ilosc smsow wysylana w ramach jednej sieci i w dodatku oferowane sa sms w pakietach.
Przyklad:
Zakladam pakiety 1gr w sieci (inny op), bonusy kwotowe (Play) - w obu przypadkach zakladamy pelne wykorzystanie tych bajerow - a wiec nie uwzgledniamy przypadku gdy czesc sms z pakietow lub bonus nie wykorzystany (duze uproszczenie):

1/x*1gr +(x-1)/x*20gr=11,25gr (a 11,25 to cena sms w Play uwzgledniajac bonus +10zł do 30 w lajcie)
x=42%
Tak wiec zaczyna sie oplacac gdy przynajmniej 42% sms w sieci (ja wiem ze w zadnej sieci tego poziomu nie osiagne)- biorac pod uwage ze mam 3 duzych opow, coraz wieksze rozdrobnienie w postaci mvno tendencja do zwiekszania oplacalnosci jednej stawki dla wszystkich bedzie trwala :) Mozna tez oceniac co jest wygodniejsze pakiet , czy taki bonus (IMO bonus bo wykorzstac mozna rowniez na inne uslugi)
A tak manipulujac to mozna powiedziec ze to super oferta patrzac na SS i jego 24 gr/sms :lol:

#191983  autor: MADMAX
 12 cze 2007, 10:02
Oczywiście, możesz mieć rację przy założeniu że konkurencja nię bezie fundowała swoim klientom róznych bonusów w stylu za każde doładowanie "10% więcej", "potrójne doładowanie" itd.
Różne punkty typu "profit" oraz "erapunkty" także można wymieniać sobie na minuty/smsy. W sumie przyznaję, że nie wiem - w PLAY'u tez można przeprowadzać takie operacje?
Możemy liczyć to na rózne sposoby i jednemu najtaniej wyjdzie w POP'ie, innemu w TT a jeszcze innej osobie w PLAY'u :-)
Nie ma to jak solidna konkurencja na rynku i prawo wyboru najbardziej odpowiedniego dla naszych potrzeb opa 8)

Pozdrawiam

#192001  autor: djfafa
 12 cze 2007, 12:33
No ja od dwóch dni jestem w abo Play, na razie jestem zadowolony i z sieci (ceny wporzo, zasięg ok.) i z phona (Samsung Z400), ale wyznaję regułę, że nie chwali się dnia przed zachodem słońca.

#192012  autor: krzysztof86i
 12 cze 2007, 13:44
ja juz podpisalem przeniesienie nr z plusa (abonament) do play (abonament 30zl) ale niedawno dowiedzialem sie ze play ma umowe z plusem na kozystanie z ich nadajnikow jedynie na pol roku.. czy to jest prawda? czy moge miec pozniej problem z zasiegiem?? ktos cos na ten temat wie???

#192019  autor: PingNoMore
 12 cze 2007, 14:11
krzysztof86i pisze:niedawno dowiedzialem sie ze play ma umowe z plusem na kozystanie z ich nadajnikow jedynie na pol roku..
A potem w Play bedzie można dzwonić tylko w Warszawie i Trójmieście. Brednie

#192234  autor: jahu
 13 cze 2007, 07:42
nies traszcie biedaka - bo jeszcze wszystko odwola - przeciez nikt przy zdrowych zmyslach planujac taki bznes nie podpisuje umowy o wspolpracy na rok - dlakadnie nie wiem ale umowa taka napewno jest podpisana na dluzszy okres czasu - neimiec teraz wypozyczanych nadajnikow oznaczalo by kompletna porazke takiego przedsiewzecia bizensowego.

#192311  autor: krzysztof86i
 13 cze 2007, 14:51
no wlasnie tez mi sie tak wydaje
tylko dlaczego mojego znajomego w plusie poinformowali ze do play sie nie ma co pchać bo oni zasieg maja z plusa i tylko jeszcez przez pol roku ....

#192313  autor: jahu
 13 cze 2007, 15:10
bo plus ma w tym interes zeby klient pozostal u niego a nie przeszedl do konkurencji :-)

#192314  autor: zielo53
 13 cze 2007, 15:15
bo pewnie tak Plus kazal mowic sprzedawcom do "zielonycyh" w temacie roamingu wewnetrznego klientow

#192325  autor: kubasz
 13 cze 2007, 16:19
Jakie dokumenty trzeba mieć zeby podpisać umowę w Play?

#192327  autor: krzysztof86i
 13 cze 2007, 16:21
ok dzieki za odpowiedzi :)
teraz pozostaje mi jedynie grzecznie i cierpliwie czekac na to przeniesienie numeru
chociaz sprzedawca mowil ze takie cos bedzie trwalo miesiac a moze i troche ponad miesiac :(
  • Strona 87 z 97
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 97
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87