• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 85 z 97
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#184791  autor: Netbird
 19 maja 2007, 14:19
Wątpie żeby tak miało być...coż...poczekam jeszcze troche i potem im zainterweniuje to ch-j ;]

Edit; Jest jakiś inny sposób żeby wyłączyć poczte...swoją. Jakiś kod coś? :> :>

....watch the world....

#184821  autor: JVoo
 19 maja 2007, 16:51
Netbird pisze:Chłopaki mam do was pytanko....od jakiegoś czasu mnie to drazni na maxa...nie moge na tym forum za bardzo bluzgać, ale jakby się dało to słowo nieładne, byłoby co drugi wyraz. Naprawde sie powstrzymuje. Więc chodzi o to, że....ostatnio wygrałem tego startera Play wchodze na str. playmobile, w Mój Play, potem wpisuje ten kodzik jak chce sie dostać do listy usług....wklepuje (choć kuzzzwa nie zawsze dostaje tego esa z kodzikiem) potem załącza mi się ta lista...problem w tym że na liście widnieje tylko i wyłącznie opcja zmodyfikowania poczty głosowej, a nawet jak ją chce wylączyć, to piszą że przejęto to do realizacji i lipa nic sie nie ralizcuje, plus jak już wspomnialem na liście uslug nie ma nic oprocz tego ;/;/;/ Frajery !! Myślałem że tylko tak u mie, ale mój brat ma Play od 3 tygodni, było dobrze i też mu się tak zrobiło, aa jeszcze sprawdzalem to u mojej kobiety(też jej ten starter wygrałem) i to samo....na innych kompach...etc. Noo kuzzzzwa niech mi ktos to wytlumaczy !! PoZdro!
Tak jest już od dawna... Pisałem nawet zgłoszenie do Playa w tej sprawie:
Kod: Zaznacz cały
Opis problemu:
Witam
Mam pytanie. Dlaczego z zakładki USTAWIENIA znikła możliwość ustawienia wszystkich usług a została jedynie możliwość włączenia/wyłączenia poczty głosowej. Wcześniej moim zdaniem było to lepiej rozwiązane...

Komentarz zamknięcia:
Hey fajnie że piszesz. Z powodów technicznych możliwe teraz jest tylko włączanie i wyłączanie poczty głosowej. Reszta ustawień jest niedostępna. Myślę ze pomimo tego ograniczenia będziesz dalej zadowolony z naszych usług Tomek Obsługa Klienta Play
swoja drogą mi też chwilę się namęczyli zanim pocztę wyłączyli ale dali rady :)

#184842  autor: Netbird
 19 maja 2007, 18:56
Kolo z OK napisał "fajnie że piszesz" No niewiem czy tak fajnie? :| Ja bym tam raczej nie cieszył się z faktu że trzeba pisać, zgłaszać problem....ale coż! Ciekawe ile to potrwa ta przerwa, druga sprawa to co do słów Tomka z OK, to już ten fant bardzo dał mi do myślenia czy chce dalej być w sieci.....trzecia sprawa to MMSY....sa tacy multimedialni, a MMSa za Chiny ludowe nie potrafie wyslać. Powie mi ktoś jak skonfigurować SE 750i żeby noooormalnie można było dostarczyć komuś MMS'a ?? W Plusie sobie pykłem i raz dwa dostał ktoś czy to z obrazkiem czy to z samym tekstem. Wrrrr!! Najlesze jest to że odrazu po odpaleniu tela zaciągneły się jakieś ustawienia i zainstalowały na koma, a g***o widać :| żeby coś było ladnie zainstalowane...parodia.....;]
Ostatnio zmieniony 19 maja 2007, 19:17 przez Netbird, łącznie zmieniany 2 razy.

....watch the world....

#184843  autor: D@rio
 19 maja 2007, 19:16
Netbird pisze:Powie mi ktoś jak skonfigurować SE 750i żeby noooormalnie można było dostarczyć komuś MMS'a ??
skorzystaj z auto-konfiguratora.

Obrazek

#184848  autor: Netbird
 19 maja 2007, 19:47
A gdzie takowy się znajduje, bo ja już ogłupłem...cuduje cały dzień żeby normalnie MMsa wyslać ;] ja jeeego ;/

....watch the world....

#184850  autor: przemek910
 19 maja 2007, 19:52
Wyslij sms o resci P4 model swojego telefonu na numer 9999 a przysla (powinni...) Ci ustawienia telefonu.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#184856  autor: Netbird
 19 maja 2007, 20:09
Już to przerabiałem...;] Przyszły mi te ustawienia i dalej lipa ;] pffff Nic sie nie da zrobić...

....watch the world....

#184857  autor: D@rio
 19 maja 2007, 20:12
Netbird pisze:Już to przerabiałem...;] Przyszły mi te ustawienia i dalej lipa ;] pffff Nic sie nie da zrobić...
to coś musisz mieć niezaakceptowane w telefonie widocznie. Sprawdź dokładnie profil ustawień w ustawieniach wiadomości MMS. Zaakceptuj odpowiedni.

Obrazek

#184861  autor: Netbird
 19 maja 2007, 20:21
Usnąłem wszystkie konta danych, zainstalowały mi sie jeszcze raz te nowe co mi przysłali...wyłaczylem, włączyłem...i teraz jeszcze gorzej, bo nawet MMS z tekstem już nawet nie idzie...błąd komunikacji czy coś takiego ;// Lipa po całości!!

....watch the world....

#184863  autor: D@rio
 19 maja 2007, 20:26
Netbird pisze:Usnąłem wszystkie konta danych, zainstalowały mi sie jeszcze raz te nowe co mi przysłali...wyłaczylem, włączyłem...i teraz jeszcze gorzej, bo nawet MMS z tekstem już nawet nie idzie...błąd komunikacji czy coś takiego ;// Lipa po całości!!
bo może usunąłeś ustawienia GPRS, które często są powiązane (aczkolwiek nie zawsze) z ustawieniami MMS...

Obrazek

#184870  autor: misiek190
 19 maja 2007, 20:59
Mi K3 zaciągnęła ustawienia od razu po pierwszym włączeniu i wszystko było ok:)

t65->Nokia 6100->Nokia 3200->SE K700i->Nokia 6230i->Nokia 6280->Motka K3

#184974  autor: Netbird
 20 maja 2007, 12:53
Oooo :) Dało rade. Coś musiałem ustawić w ustaiwieniach zaawansowanych że z wapa ma korzystać i śmiga ładnie, pobiera tylko 15 groszy. Nie czaje za bardzo co zrobiłem, ale działa i już nic nie mieszam. :) :) heh :) Aaa do OK dzwoniłem wczoraj o ustawienia tela to mi dzisiaj 3 godziny przyslali ;] poZdro!

....watch the world....

#186102  autor: jahu
 24 maja 2007, 20:00
czy moglby mi ktos przypomniec c w polowie tego miesiaca sie dzialo jesli chodzi o zmiany w ofercie play'a? bo chyba cos zapowiadane bylo ze beda regularnie wporwadzane nowosci

#186112  autor: Prometo
 24 maja 2007, 20:26
czy moglby mi ktos przypomniec c w polowie tego miesiaca sie dzialo jesli chodzi o zmiany w ofercie play'a? bo chyba cos zapowiadane bylo ze beda regularnie wporwadzane nowosci
Rozdali darmowe Playkarty :-D

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#186135  autor: b@sho
 24 maja 2007, 21:56
jahu i w abo masz pakiety na mb :mrgreen:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#186138  autor: JVoo
 24 maja 2007, 22:03
z tego co mi wiadomo to jutro ma być konferencja i zobaczymy czy coś ruszy...

Bez Przycisków
[center]Obrazek[/center]

#186159  autor: jahu
 24 maja 2007, 23:23
dzieki chlopaki za przypomnienie - bo mnie tak naszlo dzis pytanie co zrealizowali z tych zapowiedzi ze regularnie jakies zmiany - najwidoczniej to co bylo nie wywarlo (przynajmniej na mnie) duzego wrazenia...

JVoo - pozyjemy , a jak dozyjemy to zobaczymy, ja stawiam na co najwyzej na kolejna wiesc ktora wykasuje szybko moj alzheimer ;)

#186316  autor: Netbird
 25 maja 2007, 17:40
b@sho pisze:jahu i w abo masz pakiety na mb :mrgreen:
Ta promocja czy uj wi jak to nazwać, to też by mogli sobie darować. ;]

A co do tego całego Play - Ogólnie to jestem userem Plusa, i to właśnie ta sieć najbardziej od prawie zawsze mnie się podobała. Od kiedy wylookałem darmowe startery stwierdziłem, że a co sobie nie zamówie. Niska stawka, w miare pociągająca ofera, łady lay strony jaki całego Play'a, nowa świeża marka, niby nowa jakość. Karte MixPlusa odstawiłem jakiś czas temu w kąt mówiąc - impreze czas zacząć! Po kilkunastu dniach użytowania mojej Play karty, stwierdzam że spodziewałem się czegoś większego, lepszego, na wyższym poziomie na każdej możliwej płaszczyznie. Przede wszystkim poczynając od strony www (mam na myśli "Mój Play") wchodząc np. w szczegółowy billing lub cokolwiek innego (głębiej) trzeba wpisać kod, który bardzo często po prostu mi nie przychodzi. Jak już jestem, załóżmy chce wejść w liste Usług. Lipa! jest tylko poczta głosowa, której i tak się nie da zmienić. Trzeba dzwonić do OK. Całe ich OK, z tego co słysze przez fona to też jest jakieś niedoinformowane...więc jak coś szwankuje to już po prostu daruje sobie wykonywanie do nich telefonu. Co kilka dni, dzieje się dziwny motyw. Wysyłaem esy i o dziwo żaden nie dochodzi. Kase mi bierze, a dostać druga osoba esa nie dostanie. Zonk! Miałem przez 2 dni gigantyczny problem żeby prawidłowo skonfigurować wysyłanie MMsów, 4 razy interweniowałem w OK, w końcu sam jakoś doszedłem. Rzadko, aczkolwiek jest tak, że nie moge autentycznie nawiązać połączenia. Pewno to każdemu opowi się zdarza. Oferta która miała być ulepszona, przerobiona, jak było obiecywane, pozostala taka sama. Nie czaje! I wiele więcej takich fantów, tyle że już zapominam, albo poszczam w niepamięć. Choć też przyznam że jestem troszke idealista i pedantem....więc nawet do szczegółów potrafie sie dowalić jak daleko widze. Reasumując nie taki ten Play (jak dla mnie)kolorowy i różowy, jak go malują. Coż...... :?

....watch the world....

#187306  autor: rafałek
 28 maja 2007, 23:51
ja zaś wypowiem się o Playu w samych superlatywach (prawie).
na początek rzeczywiscie trzeba przyznać ze obsulga klienta lekko kuleje, w kazdym salonie mówią o innego dlatego zawsze trzeba dociekać w paru miejscach.
ale miejsza z tym. w playu spodobalo mi się że w końcu nie ma żadnych je...ch pakietów, taniej pod doładowaniu, popaki nie płacą, kokosza do grosza czy ine ***u muju dzikie węże. wreszcie normalne stawki do wszystkich. z tego co wiem to na całym świecie operatorzy się wycofują z pakietów, tylko w naszym nadwiślańskim kraju ludzie piszą średnio ileś tam smsów dziennie jakby to mialo sens jakiś. i Play to zmienia. on nie dzieli twoich znajomych na lepszych i gorszych, a Ty? kozackie bonusy za doładowania i to do wszystkich sieci, czego większośc naszych operatorów boi się jak ogna i chce robić coś na rodzaj kólek wzajemnej adoracji i ludzie niestety w Polsce nie mają już komórek, tylko telefony Plus, teleony Orange, telefony Era. easy gadka.
  • Strona 85 z 97
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 97
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85