• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 13
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Co myślisz o Rebrandingu ERY

Jestem za T-Mobile!
82
49%
Jest mi obojętne
34
20%
Chciałbym, żeby ERA została
50
30%

#124890  autor: D@rio
 17 lis 2006, 21:45
tepsaslave pisze:Czy te opy mają pokrycie całej Ukrainy CZy tort jest równo podzielony jak w PL
3-ech ma praktycznie w 90% pokrytą Ukrainę...

1 ma tylko Kijów i okolice

a jeden, nowy, w tamty roku wystartowył póki co narazie działa tylko w największych miastach...

Obrazek

#124894  autor: PiotrG-dz
 17 lis 2006, 21:55
A jak z cenami :?: CZy ci z pokryciem 90% mają podobne ceny :?: ,a tych dwóch nowych powinni chyba mieć duzo taniej.Dziwny ten OP co ma tylko Kijów, czyżby nie dostał koncesji na cały kraj :?:

#124900  autor: Irek
 17 lis 2006, 22:03
Dociekliwy pisze:Wie ktoś coś o tym?
Nikt nic nie wie. Jest jeden wielki bałagan nie będzie, żadnego rebrandingu na początku grudnia.

"And one more thing..."

#124908  autor: D@rio
 17 lis 2006, 22:14
tepsaslave pisze:A jak z cenami CZy ci z pokryciem 90% mają podobne ceny ,a tych dwóch nowych powinni chyba mieć duzo taniej.Dziwny ten OP co ma tylko Kijów, czyżby nie dostał koncesji na cały kraj
Nie wiem jak z cenami. Ale skoro ich na to stać to tak źle nie jest. Dodam też, że Ukraina ma też parę MVNO...i MVNO z prawdziwego zdarzenia (2 czy 3) :-) . A ten operator, sam jestem ciekaw dlaczego, być może...albo to taki prestige'owy, stolicowy operator. Dodam, iż działa on tylko w paśmie DCS 1800MHz w Kijowie :-)

Obrazek

#124926  autor: Krisu6230i
 17 lis 2006, 22:37
D@rio czytam to i sie zastanawiam, pamietam cale to zamieszanie na ukrainie ta biede i wogole, ukraincy przyjezdzaja do polski zarabiac kase, jestesmy dla nich taka mala anglia a mamy takie plecy jesli chodzi o tlelekomunikacje....
od nosnie tego burdelu o ktorywm wyzej to tak jest, bo oni sami nie wiedza jakie gdzei aparaty w promo beda mieli a juz np o adapterkach sim--> DECT to cisza jakas dziwna, moze za pol miesiaca albo za miesiac. w jednym z punktow zamiast tego zaproponowano mi modem, nie pytalem o szczegoly wyszedlem... :/

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#124987  autor: D@rio
 18 lis 2006, 00:56
Krisu6230i, samemu mnie to dziwi. Ale cóż, to jest właśnie Polska...tutaj jest wszystko dziwne....ja sam nie rozumiem dlaczego pewne usługi np. przenośność numerów to w Polsce taka klapa gdzie w innych krajach, nawet na wschodzie to usługa która rozpętała nie jedną wojnę cenową. No cóż, ale tak to jest...

Obrazek

#125031  autor: Rokko
 18 lis 2006, 09:50
D@rio pisze: przenośność numerów to w Polsce taka klapa gdzie w innych krajach, nawet na wschodzie to usługa która rozpętała nie jedną wojnę cenową. No cóż, ale tak to jest...
no wlasnie jak to wyglada w praktyce?jest jakis temat gdzie ktos sie chwali przeniesieniem numeru?czy jakis jedwabisty glos informuje ze dzwonie do abonennta, ktory juz nie jest w tej sieci?pytam, bo nie trafilem nigdy na to w praktyce.

#125152  autor: Rogal
 18 lis 2006, 16:24
Klaus Hartmann - prezes PTC - powiedział, że rebrandingu Ery na T-Mobile należy oczekiwać w II kwartale 2007
Cały news na stronie głównej Telepolis, albo kliknij Tutaj

#125157  autor: PiotrG-dz
 18 lis 2006, 16:45
Ciekawi mnie to jak bedzie z TT? czy znikna wobec tego podwójne doładowania?I czy po wejsciu T-Mobile stawka jaką ma TT 59 groszy do wszystkich zostanie bądz zostanie obniżona :?:

#125225  autor: D@rio
 18 lis 2006, 20:51
Rokko, nie. O ten "jedwabisty" głos....miałbyć, ale - nie ma. Trzeba sobie na WuWuWu sprawdzać gdzie jaki numer należy. Różne były opcje informacji takowej, narazie...nie ma takiej ŻADNEJ...

Obrazek

#125243  autor: szejkspir
 18 lis 2006, 21:09
D@rio pisze:Różne były opcje informacji takowej, narazie...nie ma takiej ŻADNEJ...
W Erze w menu SIMekstra jest możliwość bezpłatnego sprawdzenia w jakiej sieci jest dany numer.
SIMekstra -> Pokaż więcej -> Jaka to sieć?

[ Dodano: 2006-11-18, 21:12 ]
Rogal pisze:
Klaus Hartmann - prezes PTC - powiedział, że rebrandingu Ery na T-Mobile należy oczekiwać w II kwartale 2007
Cały news na stronie głównej Telepolis, albo kliknij Tutaj
To może w końcu się troszkę uspokoi...

#125246  autor: oprych
 18 lis 2006, 21:12
A w heyah w go card? Też jest darmowe? Jeśli tak, to w którym miejscu? W zakłądce specjalne?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#125516  autor: Rokko
 19 lis 2006, 15:55
D@rio pisze:Rokko, nie. O ten "jedwabisty" głos....miałbyć, ale - nie ma. Trzeba sobie na WuWuWu sprawdzać gdzie jaki numer należy. Różne były opcje informacji takowej, narazie...nie ma takiej ŻADNEJ...
Jak dobrze pamietam sieci nie dogadaly sie kto ma wlasciwie za to placic.Za ten czas kiedy miala byc wyglaszana ta informacja

#125747  autor: Pawrzes
 20 lis 2006, 13:33
A na gazeta.pl czytamy:
PTC, operator sieci komórkowej Era, może zastąpić tę markę na T-Mobile najprawdopodobniej w II kwartale przyszłego roku - zapowiedział nowy prezes firmy Klaus Hartmann.
Hartmann szefuje polskiemu operatorowi od września tego roku, kiedy to Deutsche Telekom przejął nad nim kontrolę (obecnie dysponuje 97 proc. udziałów). - Zanim przeprowadzimy rebranding, musimy przeprowadzić analizy rynkowe, a właściciele podjąć formalną decyzję. Takiej decyzji jeszcze nie ma - powiedział Hartmann cytowany przez agencję ISB. Zdaniem Hartmanna "realistycznym" terminem jest II kwartał 2007 roku. Dotąd nieoficjalnie mówiło się, że do zmiany może dojść już w grudniu tego roku, w najlepszym okresie pod względem sprzedaży. Komórkową marką DT w wielu krajach, m.in. na Węgrzech, jest T-Mobile. - Zaczynam wierzyć, że rebranding może być sukcesem. W Polsce bardzo udana była zmiana marki Idea na Orange - dodał. Przed rokiem taką operację przeprowadziła TP SA kontrolowana przez France Telecom, do którego należy marka Orange. Z tego tytułu TP SA musi płacić Francuzom 1,6 proc. przychodów Orange w Polsce.

Hartmann powiedział, że opłaty licencyjne za używanie marki T-Mobile przez PTC będą dużo niższe: - Deutsche Telekom na Węgrzech pobiera opłaty stanowiące tylko niewielką część tego, co płaci w Polsce Orange. Nie wiadomo jeszcze, co stanie się z innymi markami PTC, a więc Heyah czy bezabonamentowym Tak Tak w Erze. Hartmann zasugerował jednak, że mogą zostać zachowane. Tak stało się z innymi odnoszącymi sukces markami w grupie DT, np. na Węgrzech. Prezes polskiej spółki powiedział też, że wyda ona w przyszłym roku na inwestycje 15 proc. z planowanych 1,7 mld euro przychodów.

Pozdrawiam

#126622  autor: Aleks
 23 lis 2006, 16:33
Co ciekawe nigdzie nie jest powiedziane, ze rebranding wogóle będzie. Bardzo sie wystrzegają powiedzenia tego wprost. Może naprawde to jeszcze nie jest pewne?

#138286  autor: babeo
 02 sty 2007, 04:23
Aleks, a ta wiadomość nie jest dla Ciebei wystarczająca klik ?

DODANO:

A oto taki mały prezent dla tych, co już nie mogą się doczekac T-Mobile PL. Podejrzane i naszych czeskich sąsiadów w Czeskim Cieszynie 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

#138293  autor: frgt/10
 02 sty 2007, 08:05
Prometo pisze:- z drugiej strony zarobki polskie a ceny europejskie,
to tylko rebranding ;) nic się nie zmieni w cenach ;/

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#138300  autor: BTS_lodz
 02 sty 2007, 09:19
Weźmy tak na "chłopski rozum":
1. PTC będzie musiało odprowadzać jakąś tam kasę DT za używanie marki "T-Mobile"
2. sam rebranding pociągnie ogromne koszty - zmiana logo i nazwy sieci wiązać się będzie z nowymi drukami, pieczątkami, wystrojem salonów i tysiącem innych wydatków.
Czyli jakby nie spojrzeć będą to koszty. I jak myślicie - kto za to zapłaci? Oczywiście my - klienci za to zapłacimy. Jest to proste i logiczne. I może z początku będzie fajnie, bo Niemcy będą chcieli się pokazać i zrobią fajne promocje, dokładając początkowo do interesu. Ale w efekcie długofalowym BĘDĄ MUSIAŁY skoczyć ceny do góry, ewentualnie będą musieli ciąć koszty np. związane z inwestycjami, żeby zapchać te dziury finansowe związane z kosztami rebrandingu. Tak więc ja bym się zbytnio nie cieszył. I jeszcze trzeci aspekt - Niemcy to bogaty kraj, niby dlaczego kupując od mojego operatora usługi telekomunikacujne mam jeszcze odprowadzać kasę do Nimeiec?

#138303  autor: frgt/10
 02 sty 2007, 09:49
BTS_lodz pisze:Czyli jakby nie spojrzeć będą to koszty. I jak myślicie - kto za to zapłaci? Oczywiście my - klienci za to zapłacimy.
Dziwne - IDEA/Orange - ja nie odczułem zmiany na gorsze, a nawet powiem, że jest lepiej. Ceny o ile mi wiadomo też nie skoczyły jakoś w górę... A to przecież te same koszta...

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#138320  autor: PeGaS
 02 sty 2007, 10:57
Przez dość długi okres czasu po rebrandingu, była duża stagnacja jeśli chodzi o Orange. Nie działo się zbyt dobrze. W mojej ocenie trwało to trochę ponad pół roku. Teraz jest całkiem w porządku. Ciekawi mnie jak przez ten proces przejdzie PTC. Z jednej strony to naprawdę nie łatwa sprawa, z drugiej, w jakiś sposób PTC może korzystać z doświadczeń Pomarańczy. Will see.

http://kochajzycie.pl
  • Strona 9 z 13
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
  • 1
  • 7
  • 8