• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #263757  autor: vaha
 25 kwie 2008, 13:25
witam,
gdzie mogę się dowiedzieć, ile wyniesie mnie koszt połączeń w ramach rozmów za granicą, w obrębie tego samego kraju?
przykładowo, wyjeżdżam do hiszpanii, mam telefon w orange (pl) i chcę rozmawiać z drugą osobą w hiszpanii, która ma telefon z sieci polskiej (też orange, lub np era)?
czy jest to liczone jako zwykłe połączenie roamingowe, tak jakby ten drugi telefon był w polsce (przez to że ma prefix +48)? czy może opłata liczona jest wg. stawki wewnętrznej operatora z którego sieci się aktualnie korzysta i np. doliczana jest jakaś dodatkowa opłata za udostępnienie łączy?
kto mnie oświeci? :sign7:

#263788  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 15:42
liczone jak do Polski, a odbiorca oczywiście płaci za odebranie... - rozmowa idzie przykładowo Hiszpania - Polska - Hiszpania

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263796  autor: vaha
 25 kwie 2008, 16:01
czyli standardowo w UE 2,20zł/1min (wychodzące), 1,10zł (przychodzące)? i nie ma znaczenia z sieci jakiego operatora w danej chwili się korzysta?

#263807  autor: mikage1
 25 kwie 2008, 16:32
te stawki, które podałś, to stawki maksymalne - ale nie wszyscy operatorzy takie mają (np. Play ma odpowiednio 1.99 i 0,99 PLN), poza tym są promocje, pakiety, etc...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263811  autor: vaha
 25 kwie 2008, 16:46
ok, dziękuję bardzo za pomoc :)

#277046  autor: frigerda
 14 lip 2008, 12:35
W Heyah do krajów UE masz 1,70/min i 0,61 gr za smsa. I jeśli chodzi o wschód: Wietnam, Ukrainę, Białoruś- automatycznie włącza się inna, jeszcze tansza tarya.

#277086  autor: Btk_Tomas
 14 lip 2008, 16:34
frigerda pisze:W Heyah do krajów UE masz 1,70/min i 0,61 gr za smsa. I jeśli chodzi o wschód: Wietnam, Ukrainę, Białoruś- automatycznie włącza się inna, jeszcze tansza tarya.
Skąd Koleżanka taki cennik wytrzasnęła??? Koledze chodziło o połączenia w roamingu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#277125  autor: Irek
 14 lip 2008, 18:46
Btk_Tomas pisze:
frigerda pisze:W Heyah do krajów UE masz 1,70/min i 0,61 gr za smsa. I jeśli chodzi o wschód: Wietnam, Ukrainę, Białoruś- automatycznie włącza się inna, jeszcze tansza tarya.
Skąd Koleżanka taki cennik wytrzasnęła??? Koledze chodziło o połączenia w roamingu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W sumie jest troszkę drożej bo 1,90 za minutę. Cennik jest tu. Chyba, że Heyah nadal kusi swoich klientów pakietami. Otóż po wyjeździe za granicę Polski otrzymuje się smsa z ofertą tańszych połączeń w ramach pakietu, przeważnie ważnego tydzień.