• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #271988  autor: Kazimierz55
 17 cze 2008, 12:29
Czesc, czy jest jakas mozliwosc uzywania cudzego numeru po pozyczeniu karty wlasciwej i przekopiowaniu, sciagnieciu itp. Uzywajac tylko telefonu (nowsza Nokia z Symbianem OS z serii E)? Czy mozna przekopiowac zawartosc SIM (oczywiscie oprócz kontaktów, smsów)? Chodzi o dane, które pozwolą używać cudzego numeru?
Sprawa sie wziela od tego ze pozyczylem znajomemu informatykowi moja sim, a on powiedzal ze bedzie mogl dzwonic i odbierac z mojego numeru. Żartowal, czy jest w tym cien prawdy?

#271993  autor: thonka
 17 cze 2008, 12:52
jezeli ma urzadzenie, ktore zlamie zabezpieczenia karty sim to pewnie, ze moze.
problem w tym, ze karty sim sa zaszyfrowane, a zlamanie takich zabezpieczen z nowszych kart jest na dzien dzisiejszy prawie, ze niemozliwe.
juz czytalem o takich magikach co to sie chwalili, ze niby zlamali zabezpieczenia poprzez przeciazenie karty zapytaniami do niej. ciekawe w takiej metodzie jest jednak to, ze w ten sposob mozna taka karte poprostu usmazyc.

w cywilizowany sposob moze conajwyzej sobie skopiowac kontakty o ile wczesniej bedzie miec PIN.

starsze karty sim mozna bylo sobie samemu kopiowac w domowym zaciszu, ale bylo to pare ladnych lat temu.

jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#272003  autor: Irek
 17 cze 2008, 13:29
Nie nie mylisz się. Klonowanie kart tak i to bez żadnego problemu, ale tylko dla tych kart wydanych do 2002 roku.

"And one more thing..."