• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #263237  autor: BUA
 22 kwie 2008, 19:57
Witam,
dzisiaj do mojej mamy zadzwonil pan z Plusa i przedstawil ciekawa oferte: ze wgledu na to, ze jestesmy "ich najlepszymi abonentami", daja mozliwosc skorzystania z darmowej karty kredytowej. Karta ta ma zagwarantowac "male zabezpieczenie finansowe" oraz dodatkowe minuty za czeste korzystanie. Pożyczki nie sa oprocentowane i dostepne za granica. Moja czujnosc wzbudzila dziwna jak dla mnie pora telefonu: pol godziny po 19, w dodatku numer byl zastrzezony.
Nie wiem, czy to nie jest jakis przekret, facet prosil o adres zamieszkania (znal tylko miasto) i umowil moja mame na spotkanie z przedstawicielem z tutejszego oddzialu, ktory ma przyjsc do nas do domu. Ogolnie rzecz biorac nie wiem, co zrobic. Nigdy o czyms takim nie slyszalem...
Co wy o tym myslicie? Czy operatorzy czesto przygotowuja takie indywidualne promocje dla swoich klientow? Sam juz nie wiem... : :smt011

MOTOROLA (bardzo stara cegla...) --> ALCATEL OT Max db --> NOKIA 5100 --> NOKIA 3210 --> NOKIA 3410 --> SONY ERICSSON K500i --> SONY ERICSSON K750i :D:D

#263257  autor: mikage1
 22 kwie 2008, 20:21
no cóż - nie wiem czy są takie oferty czy nie, ale ta nieznajomość adresu jest zastanawiajaca, no i zastrzeżony numer (bo godzina to jeszcze w miarę normalna)...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263262  autor: kowcio
 22 kwie 2008, 20:30
mikage1 pisze:zastrzeżony numer
z Orange jak do mnie dzwonili to też mieli prywatny, z Plusa do znajomego też..
mikage1 pisze:nieznajomość adresu jest zastanawiajaca
właśnie.. Plus ma takie dane..

#263271  autor: mikage1
 22 kwie 2008, 20:37
ok, przy tym zastrzeżonym numerze bym się nie upierał, choć oczywiście w takich przypadkach było by lepiej (sytuacja byłaby przejrzysta), gdyby dzwoniono z jawnego numeru...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263633  autor: Qyon
 24 kwie 2008, 18:17
Na 100% dzwonili z Call Center Citibanku. Wlasnie tam mają taką akcje. Wiem, bo kumpel tam pracuje i musi sobie tworzyc sam baze, a numer zastrzezony? to normalka. Każde CC wykonuje połączenia "outbound" czyli wychodzące z telefonów systemowych- centralek, więc zawsze będzie takie polaczenie jako "ukryte". Wiem, bo sam pracuje w CC Orange :)

#263991  autor: ztomasz
 28 kwie 2008, 10:37
No rozne sa banki i rozne oferty np. orange tutaj wspolpracuje z MBANKIEM, ale prawde mowiac nic nie slyszalem o plusie :)

#266350  autor: sq3cps
 16 maja 2008, 08:38
Uważam, że mają nasze numery z Plusa (zresztą Citi współpracuje z Plusem i to od dawna), ponieważ dzwonili z tą ofertą na każdy numer, który posiadam. Ulotka z tą rzekomą "promocją" była dołączana w tym roku do faktur.
Dzwonią z zastrzeżonego i są dość natrętni.

#266587  autor: dechomenon
 17 maja 2008, 12:55
jeżeli jesteście tą sytuacją zbuntowani, to warto takie sygnaly zgłaszać do Plusa, ze City bank psuje wizerunek operatora....jesli będzie duzo takich zgłoszen to może będzie też inny standard takich rozmów.

#269629  autor: margit
 04 cze 2008, 20:37
Sprzedawałam tą kartę.
Jeśli oczywiście chodzi o kartę Citi Plus.

Karta nie jest darmowa, a na tzw cash backu- za srebrną płaci się 30zł, za złotą 120zł, ale po pierwszej transakcji dokonanej kartą, suma ta jest zwracana.
Pożyczka oczywiście jest oprocentowana.
Jeśli zmieścisz się w 54 dniowym okresie rozliczeniowym, to nie martwisz się o odsetki, ale jak spóźnisz się ze spłatą choć o jeden dzień, to naliczają Ci karę 59zł i lecą odsetki w wysokości 2,08%.

I nie dodatkowe minuty dostajesz, tylko za każde wydane kartą 5zł dostajesz 1 pkt 5plus, co wymieniasz na nagrody (np na darmowe minuty). Fajne jest jednak to, że na wstępie dostajesz odpowiednio przy karcie srebrnej 1000pkt (30 darmowych minut) a przy złotej 1700pkt.

To chyba tyle :)

Jak jeszcze jakieś pytania się pojawią, to walcie śmiało, postaram się odpowiedzieć :)