• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #261543  autor: gama_p
 13 kwie 2008, 00:17
W południe złożyłam na Orange online darmowe zamówienie na zmianę mojego planu taryfowego z Orange Music na Orange Nowe GO. Myślałam że w ciągu dnia zmiana nastąpi, ponieważ wieczorem miałam doładować konto... za kwotę 100zł. Niestety zmiana nie nastąpiła, a 100zł doładowałam, dostałam także podwójne doładowanie i pakiet 1000 sms do wszystkich sieci [z taryfy Music]. W tym momencie chciałabym już pozostać przy tej taryfie, ale nie wiem czy jest możliwość anulowania zamówienia o zmianie taryfy?

i jeszcze kilka pytań, jeżeli takiej możliwości nie ma.
1. jeżeli doładowywałam 100zł w taryfie Music, to przechodząc w międzyczasie na Nowe Go jaką ofertę dostanę? taką jak za doładowanie 100zł, czy takie jak za 5 zł [zanim przeszłam na Music miała Nowe Go, i ostatnie moje doładowanie w Nowym Go wynosiło 5 zł].
2. czy jeśli zmieni się teraz na Nowe Go, i s powrotem cofnę na Music, to czy ta oferta 1000 smsów do wszystkich sieci skasuje mi się?

#261545  autor: mikage1
 13 kwie 2008, 00:38
anulować raczej nie anulujesz - możesz po prostu ponownie zmienić taryfę...

ad. 1) jak za 5 PLN - stawka obniża się, gdy doładowuje się już w trakcie korzystania z NOG
ad.2) na logikę biorąc, skoro 1000 sms jest w orange music, to skoro zmieniłaś na nOG - to już w tym momencie, gdy przejdziesz na nog, stracisz smsy, a wracając z powrotem na music - nie odzyskasz ich

wniosek prosty - albo za szybko zmieniłaś plan taryfowy, albo za szybko doładowałaś...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#261548  autor: DejwiD
 13 kwie 2008, 02:00
powodzenia :)

#261557  autor: Vieslav
 13 kwie 2008, 08:54
Możesz zadzwonić do BOK i poprosić o anulowanie wprowadzonych zmian, oczywiście jeśli taryfa nie została jeszcze zmieniona.
 #261597  autor: nicram
 13 kwie 2008, 11:53
gama_p pisze:W południe złożyłam na Orange online darmowe zamówienie na zmianę mojego planu taryfowego z Orange Music na Orange Nowe GO. Myślałam że w ciągu dnia zmiana nastąpi, ponieważ wieczorem miałam doładować konto... za kwotę 100zł. Niestety zmiana nie nastąpiła, a 100zł doładowałam, dostałam także podwójne doładowanie i pakiet 1000 sms do wszystkich sieci [z taryfy Music]. W tym momencie chciałabym już pozostać przy tej taryfie, ale nie wiem czy jest możliwość anulowania zamówienia o zmianie taryfy?

i jeszcze kilka pytań, jeżeli takiej możliwości nie ma.
1. jeżeli doładowywałam 100zł w taryfie Music, to przechodząc w międzyczasie na Nowe Go jaką ofertę dostanę? taką jak za doładowanie 100zł, czy takie jak za 5 zł [zanim przeszłam na Music miała Nowe Go, i ostatnie moje doładowanie w Nowym Go wynosiło 5 zł].
2. czy jeśli zmieni się teraz na Nowe Go, i s powrotem cofnę na Music, to czy ta oferta 1000 smsów do wszystkich sieci skasuje mi się?

cena za SMS-a/MMS-a do wszystkich sieci 1gr; cena pakietu 6zł; liczba SMS-ów/MMS-ów w pakiecie 600; ważność pakietu 30 dni

jak włączysz pakiet

* przez internet na Orange On-line
* wysyłając SMS-a o treści AKT SMS pod numer 122 (koszt SMS-a 15 gr)
Te 1000 SMS-ow/MMS-ow możesz dostać kupując sobie pakiet 2 razy po 6 zł, czyli dostaniesz 1200 SMS-ow/MMS-ow do wszystkich sieci i w takim przypadku będziesz stratna tylko 12 zł. Chyba że wolisz taryfę Nowe Orange Go... to wtedy sprawa wygląda już trochę inaczej...:(