• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #261129  autor: Lesiu_gda
 10 kwie 2008, 21:32
Moze wydac sie to dosc dziwne (wrecz glupkowate) i wcale nie zdziwie sie jesli tak pomyslicie ale poprostu nie wiem, a chcialbym sie dzowiedziec wiec tak...
Play chodzi na laczach Plus`a i niby jedno z drugim nie ma nic wspolnego ale tak se mysle, czy karta playa bedzie dzialala na telefonie z zalozonym simlockiem na plusa?? Niestety nie mam jak tego sprawdzic wiec prosze o odpowiedz :-)

#261130  autor: Prometo
 10 kwie 2008, 21:34
Lesiu_gda pisze:czy karta playa bedzie dzialala na telefonie z zalozonym simlockiem na plusa?
Nie będzie działała.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#261140  autor: Th0mas
 10 kwie 2008, 21:59
Nie gdyż Play działa w oparciu o swój własny kod dostępu i jest operatorem a nie operatorem wirtualnym. Ale np już karta mBank mobile będzie działać bo ma taki sam kod dostępu jak Plus

#261192  autor: mikage1
 11 kwie 2008, 10:58
play korzysta z roamingu w plusie - więc gdyby rozszerzyć Twoje pytanie: czy karta play będzie działała z telefonem z simlockiem np. w niemieckim O2 lub t-mobile (skoro mozna w Niemczech dzwonić przez ich sieć - akurat nie wiem czy play ma z nimi umowę roamingową, tak dla przykładu podaję) - myślę, że tu sam odpowiesz, że nie - z plusem jest podobnie :-)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#261243  autor: Matyk
 11 kwie 2008, 16:29
Karty Sim PLAY działają tylko i wyłącznie w tel nie zabezpieczonych blokadą sim lock lub z sim lockiem PLAY
Jak już ktoś wyżej wspomniał PLAY nie jest wirtualnym operatorem!
Play jest jak orange, plus, i era!!
Działa na własnych infrastrukturach i nie jest zależna od innego Polskiego operatora poza zasięgiem GSM Plusa

#261252  autor: user_delete3
 11 kwie 2008, 17:21
mikage1 pisze:O2 lub t-mobile (skoro mozna w Niemczech dzwonić przez ich sieć - akurat nie wiem czy play ma z nimi umowę roamingową,
Play ma podpisana umową roamingową z niemiecką siecią E-Plus.