• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #241045  autor: janek911
 21 gru 2007, 21:45
Kiedys juz pisalem pytajac sie w jakim czasie przed ukonczeniem abonamentu mozna zerwac umowe... Ktos mi powiedzial ze 4 miesiace przed...
Dzis bylem w erze i powiedzieli ze miesiac przed... To w koncu jak jest?? BO ten koles z ery nie byl zbytnio przkonujacy...

Witam... ;]

#241050  autor: Prometo
 21 gru 2007, 21:46
janek911 pisze:Dzis bylem w erze i powiedzieli ze miesiac przed... To w koncu jak jest?? BO ten koles z ery nie byl zbytnio przkonujacy...
Dobrze powiedzieli Ci w Erze :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#241052  autor: janek911
 21 gru 2007, 21:47
A no to nie fajnie... Bo nie chce mi sie czekac do zakonczenia tej umowy... ;/

Witam... ;]
 #241105  autor: user_delete17
 21 gru 2007, 23:33
janek911 pisze:Kiedys juz pisalem pytajac sie w jakim czasie przed ukonczeniem abonamentu mozna zerwac umowe.
Odpowiem tak. Umowa obowiązywała mnie do 18 marca 2008, a okres rozliczeniowy mam do 27 marca 2008. Ponad miesiąc temu (ok. 18 listopada) ją wypowiedziałem wraz z jej zakończeniem. Pierwotnie powiedziano mi, że na miesiąc przed. Jak się spytałem, a dlaczego tak i gdzie to jest zapisane to już problemu nie było.

#241108  autor: Prometo
 21 gru 2007, 23:43
Wycinek z regulaminu Ery :wink:
Kod: Zaznacz cały
CZAS OBOWIĄZYWANIA UMOWY
§ 10

1. Umowa może zostać zawarta na czas oznaczony lub na czas nieoznaczony.
   2. W przypadku, gdy na 30 dni przed upływem okresu, na który została zawarta Umowa, Abonent nie zawiadomi Operatora, że nie zamierza w dalszym ciągu korzystać z Usług Telekomunikacyjnych świadczonych przez Operatora, wówczas Umowę zawartą na czas oznaczony uważa się za przedłużoną na czas nieoznaczony.
   3. Umowa zawarta z Konsumentem na odległość, to jest bez jednoczesnej obecności obu stron, nie może być zawarta na czas dłuższy niż okres 1 roku. Po upływie tego terminu Umowę poczytuje się za zawartą na czas nieoznaczony. 

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl