• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #188236  autor: Szalony
 01 cze 2007, 10:56
Mam taki problem a moze to Plus go ma :?: :wink: Mialem taryfe godziny 55 i wykupilem swojaki z dodawaniem godzin za 10zl 7,5h juz ponad miesiac temu - wskoczylo mi tam ni z gruszki ni pietruszki dodatkowe 7,5h gratis - czyli za 10zl mialem 15h na plusa i stacjonarne :-D , mowie sobie ok ale w maju przedluzylem umowe bez telefonu na biznesklase 30 + 20zl gratis w promocji zwie sie jakos co 6 miesiecy itp ... I wszystko ok patrze dzis na ebok a tu zoonk :mrgreen: wciaz mam 15h za 10zl na Plusa i stacjonarene w biznes klasie 30 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , albo Plus daje mi jakiegos bonusa za szok albo ma "burdel ze szok " i nie wiem czy z tego korzystac czy dzwonic do nich na 2601 po wyjasnienia :| skandalem jest to ze co mam im jeszcze 95gr placic za ich bledy :smt011 W sumie bym sobie glowy nie zawracal ale boje sie ze jak im sie system poprawi to jeszcze jakies wyrownanie kilkaset zl mi przysla ze dzwonilem 15h za 10zl a nie powinieniem :-D Paranoja .... czy ktos z was tak mial :?: Bo obecnie za 46,6zl brutto mam pakiet kwotowy 61 brutto w tym 15h na Plusa i stacjonarne w biznes klasie :-D nawet Play przy takiej ofercie nie ma szans :wink: Oto dowod z eboku... republika.pl/szalony2007/plus/1.png nr 1-2

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#188238  autor: wlo
 01 cze 2007, 11:21
Coś takie "okrągłe" te liczby są... Z pakietem do swojaków się nie dziwię - bo mój szwagier ma tak - jeden za 10 zł drugi co prawda nie za darmo ale za 1 zł brutto (dotyczy każdego pozostałego pakietu za 10 zł w Godzinach) - umowę przedłużał w styczniu czy w lutym... Ale żeby po zmianie taryfy było? Czy rozpoczęła Ci się nowa miesiączka po tej zmianie? Spojrz na daty obowiązywania tych pakietów może?

#188239  autor: Szalony
 01 cze 2007, 11:29
Tak nowa "miesiaczka' juz sie zaczela , faktycznie popatrzylem w pakietach i tam ten pakiet swojaki 7,5h wygasa 30 czerwca.... nic za to nie ma info o tym drrugim pakiecie 7,5h gratis... a co tam korzystam poki moge :-D

[ Dodano: 2007-06-01, 11:38 ]
Ciekawostka ten pakiet 50mb takze mi nie znikl - aktywowalem do w maxproficie , pozniej mialem go w godzinach , a teraz mam go jeszcze w biznesklasie (wazny do konca pazdzirnika) :-D Cos Plus jest taki dobry :wink: moze zmienia oferte i przy zmianie taryf nie bedziemy "tracic" tego co juz zakuplilismy :P

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#188272  autor: pyp
 01 cze 2007, 13:12
Korzystaj puki masz mozliwość... Jeżeli się kapną że dali ci bezpłatne godziny to niebędą mieli prawa ci walnac jakis wyrównań... Przecież ty dzwoniles a to że ci zchodziło z jakiś pakietów to nie twoj problem. Najwyzej wyedy się będziesz z nimi kłucić !

Pozdrawiam - pYp

#188407  autor: dechomenon
 01 cze 2007, 19:24
Szalony pisze:Tak nowa "miesiaczka' juz sie zaczela , faktycznie popatrzylem w pakietach i tam ten pakiet swojaki 7,5h wygasa 30 czerwca.... nic za to nie ma info o tym drrugim pakiecie 7,5h gratis... a co tam korzystam poki moge :-D

[ Dodano: 2007-06-01, 11:38 ]
Ciekawostka ten pakiet 50mb takze mi nie znikl - aktywowalem do w maxproficie , pozniej mialem go w godzinach , a teraz mam go jeszcze w biznesklasie (wazny do konca pazdzirnika) :-D Cos Plus jest taki dobry :wink: moze zmienia oferte i przy zmianie taryf nie bedziemy "tracic" tego co juz zakuplilismy :P
bo jeśli masz płaty pakiet to on przechodzi...chyba, że to był jakiś darmowy to wtedy on sam sie deaktywuje! tak to zazwyczaj wygląda!

#188418  autor: waeren
 01 cze 2007, 19:54
Odbiją sobie na innych, mi np nikt nie powiedział, że jak przejdę na kubalę 55 która prawie niczym się nie różni od moich starych godzin 55, to stracę darmowe minuty z poprzedniego miesiąca. I w ten sposób poszło około 50 minut na korzyść Plusa, czekam z utęsknieniem na koniec kontraktu...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#188421  autor: Kaczy
 01 cze 2007, 20:00
waeren pisze:nikt nie powiedział, że jak przejdę na kubalę 55 która prawie niczym się nie różni od moich starych godzin 55, to stracę darmowe minuty z poprzedniego miesiąca.
Jest to zapisane w umowie i regulaminach. Trzeba czytać co się podpisuje.

...::: Made for loneliness :::...

#188436  autor: waeren
 01 cze 2007, 20:52
Wiem kaczy, że trzeba czytać i trudno moja strata, ale uważam że mała sugestia żeby na to zwrócić uwagę była by miła, ponieważ taryfy nie zmienia się co miesiąc a ogólny regulamin niestety nie siedzi w głowie wbity na stałe jak tabliczka mnożenia...:)

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#188500  autor: pyp
 01 cze 2007, 23:40
waeren pisze:Wiem kaczy, że trzeba czytać i trudno moja strata
Wystarczyło by się spytać na 2601 konsultantki lub zapytać się na forum telepolis.pl A umowa umową i tak jej prawie nikt nie czyta... taka prawda - niestety :?
dechomenon pisze:bo jeśli masz płaty pakiet to on przechodzi...chyba, że to był jakiś darmowy to wtedy on sam sie deaktywuje! tak to zazwyczaj wygląda!
Jest taka zasada wszystkie pakiety wliczone w abonament (minuty, sms`y, Wap, itd.) przechodzą na nastepne okresy rozliczeniowe. Natomiast pakiety którę się aktywuje osobno (swojaki, dwiw, do plusa), tak samo darmowe pakiety w ramach promocji też nie przechodzą !

Pozdrawiam - pYp

#188521  autor: dechomenon
 02 cze 2007, 00:16
ale ja nie pisałem o takich pakietach co nie przechodzą...to wiadomo ze one są do wykorzystania w jednym miesiacu..., mi chodziło o to, jak kolegaa wyżej pisał, ze np pakiet 50MB płatny mu przeszedł na kolejny miesiac mimo to, ze podpisał nowa umowę! bo do póki się tego nie dezaktywuje to cały czas on będzie aktywny!

#188592  autor: pyp
 02 cze 2007, 12:11
dechomenon pisze:mi chodziło o to, jak kolegaa wyżej pisał, ze np pakiet 50MB płatny mu przeszedł na kolejny miesiac mimo to, ze podpisał nowa umowę! bo do póki się tego nie dezaktywuje to cały czas on będzie aktywny!
No własnie tak jest w przypadku np. tych pakietów w taryfach Kubali i Godziny, że cały czas non stop się pakiety co miesiąc się odnawiają... Trzeba z tego zrezygnowac i wtedy dopiero przestana się odnawiać.

Pozdrawiam - pYp

#197809  autor: Szalony
 01 lip 2007, 10:03
Normalne jaja.... Co robic ? Fakt platny pakiet za 10zl mi z koncem czerwca znikl ale nadal mam aktywny swojaki 7,5h gratis !!! I to w taryfie biznesklasa... nie bede do nich dzwonil bo mi go zabiora i jeszcze 95gr mam im za to placic ? ;P Teraz za 30zl netto mam pakiet kwotowy 50zl netto i 7,5h na swojaki - kocham Plusa ;)))))...