No i co? Wie ktoś czy bony kupione w InMedio przed ich wycofaniem zadziałają teraz przy przedłużaniu pakietu? Mnie wystarczyłoby nawet przyznanie zwykłego pakietu 500mb pod warunkiem, że taka operacja przedłuży mój obecny pakiet o kolejny miesiąc bo zostało mi jeszcze ponad 14gb do wykorzystania.
Zastanawiam się nad dwoma możliwościami, a mianowicie:
1) Migracja powrotna do Orange One i wykorzystanie bonu, a następnie ponowne przejście do OFnK jednak nie wiem czy w tym przypadku nie stracę dotychczasowego pakietu danych na obecnych zasadach.
2) Wykorzystanie bonu bez powrotu do taryfy głosowej czyli bezpośrednio w OFnK jednak nie wiem czy w takim przypadku operator przyzna mi przedmiotowe 500mb i co najważniejsze czy wydłuży ważność mojego pakietu o kolejny miesiąc jednocześnie pozostawiając mój dotychczas niewykorzystany limit danych.
Jest ktoś w stanie potwierdzić jakąś z tych niewiadomych? Będę wdzięczny za pomoc...
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Jesteś absolutnie pewny, że nowy bon nie przedłuży obecnego?Calm7 pisze:2). Nie, nie przedłuży, jeśli nawet 500MB by Ci się uruchomiło.
1). Odczekaj do 29 dnia ważności, zmień taryfę, zabonuj, i wróć do FREE.
Co do powrotu do Orange One to boję się, że obecne środki na internet system przeliczy mi z kilkunastu GB na kilkaset MB, a przy powrocie do taryfy OFnK (po uprzednim wykorzystaniu bonu) system już nie zamieni moich złotówek na tych samych zasadach co wcześniej czyli z 500mb nie zrobi 2500zł (25gb) na internet.
Możesz napisać coś więcej? Kiedy użyłeś bonu? Jaką taryfę wtedy miałeś? Ile mb Ci dodali? Wracałeś do Orange One i z powrotem do OFnK czy użyłeś bonu bezpośrednio w Orange Free na Kartę?tytan1 pisze:mi zadziałał ten bon 500mb i przedłużyło o 1 m-c, kupiony w inmedio wcześniej.
Jak dla mnie promocja wisi na stronie czyli jest nadal aktywna więc jak ktoś ma bon kupiony wcześniej to jak najbardziej może skorzystać, myślę że wszystko powinno być po staremu, jeśli by tak nie było to załatali by ten "patent", a bony nadal były by dostępne do kupienia tak jak dotychczas. Zresztą jak ktoś ma bony to i tak lepiej spróbować niż ich nie wykorzystać bo praktycznie innego sposobu na przedłużenie już posiadanych złotówek na net z bonu nie ma, więc i tak wyjścia nie ma.
Mi zostało jakieś 3 dni i 1800zł, bonu nowego nie mam więc przepadnie, mówi się trudno, nie będę płakał:)
Mi zostało jakieś 3 dni i 1800zł, bonu nowego nie mam więc przepadnie, mówi się trudno, nie będę płakał:)
Rozumiem i takim razie mam jeszcze jedno pytanie:
Sprawdziłem stan mojego obecnego "pakietu" i w sms-ie zwrotnym otrzymałem informację o treści: "Pozostało Ci 1397,78zł 0gr do wykorzystania na przesył danych do 03.03.2014". Czy to oznacza, że całą procedurę z chwilowym powrotem do taryfy One i późniejszą aktywacją bonu mogę wykonać trzeciego marca czy muszę jednak to zrobić już dzień wcześniej, tj. drugiego marca?
Sprawdziłem stan mojego obecnego "pakietu" i w sms-ie zwrotnym otrzymałem informację o treści: "Pozostało Ci 1397,78zł 0gr do wykorzystania na przesył danych do 03.03.2014". Czy to oznacza, że całą procedurę z chwilowym powrotem do taryfy One i późniejszą aktywacją bonu mogę wykonać trzeciego marca czy muszę jednak to zrobić już dzień wcześniej, tj. drugiego marca?
Do: czyli łącznie z 3.3.14.
Teoretycznie rano zaczniesz, to zdążysz przedłużyć. Ja bym wolał ciut wcześniej - 2.3.14, ale jak ktoś woli większe ryzyko...
Teoretycznie rano zaczniesz, to zdążysz przedłużyć. Ja bym wolał ciut wcześniej - 2.3.14, ale jak ktoś woli większe ryzyko...
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Szkoda ryzyka na jeden dzień, czy ktoś już wie co z bonami w avans ?? Pilnie potrzebuję przynajmniej jednej sztukiCalm7 pisze:Do: czyli łącznie z 3.3.14.
musiolek pisze:Jesteś absolutnie pewny, że nowy bon nie przedłuży obecnego?Calm7 pisze:2). Nie, nie przedłuży, jeśli nawet 500MB by Ci się uruchomiło.
1). Odczekaj do 29 dnia ważności, zmień taryfę, zabonuj, i wróć do FREE.
Co do powrotu do Orange One to boję się, że obecne środki na internet system przeliczy mi z kilkunastu GB na kilkaset MB, a przy powrocie do taryfy OFnK (po uprzednim wykorzystaniu bonu) system już nie zamieni moich złotówek na tych samych zasadach co wcześniej czyli z 500mb nie zrobi 2500zł (25gb) na internet.Możesz napisać coś więcej? Kiedy użyłeś bonu? Jaką taryfę wtedy miałeś? Ile mb Ci dodali? Wracałeś do Orange One i z powrotem do OFnK czy użyłeś bonu bezpośrednio w Orange Free na Kartę?tytan1 pisze:mi zadziałał ten bon 500mb i przedłużyło o 1 m-c, kupiony w inmedio wcześniej.
zmieniłem na orange one, załadowałem bon 500mb, dost. smsa potw. i wtedy z powrotem wróciłem na orange free, pojawiły się 2560pln (25gb) i przedłużony termin o 30dni. Tę operację wykonałem 27.02.
Avas znów zaliczył klapę z bonami....
musza je i tak drukować z terninala a tam komunikat ,, Skończył się zapas"
Oferte usunęli ze sklepu internetowego....
[ Dodano: 2014-03-01, 11:37 ]
[ Dodano: 2014-03-01, 11:37 ]
Jest przeciez slodka alternatywanotsure pisze:Teraz bony na wagę złota.. towar deficytowy

Pewnie poczekają aż się chomiki wystrzelają z zapasów, i zmienią zasady aktywacji w systemie. Sprzedaż zapewne nie ulegnie zmianie.
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Ja tam zawsze ostatniego dnia ważności przedłużałem i nigdy nie było problemu. Zresztą teraz to już staje się bez sensu to przedłużanie bo jest duże prawdopodobieństwo że już na takiej zasadzie działać nie będzie, może wcale już bonów nie będzie.adek20 pisze:Szkoda ryzyka na jeden dzieńCalm7 pisze:Do: czyli łącznie z 3.3.14.
Czasami nawet nie przedłużałem bonów, wolałem mieć jeden dzień więcej ważności bo miesięcznie wychodziło mi max 20gb więc bez sensu robić skarbonkę gdy promocję mogą wycofać albo coś pozmieniać jak to się teraz dzieje.
No chyba że ktoś potrzebuje więcej niż 25gb, ale przy takim przeliczniku 25gb/15zł to nawet mi nie szkoda tych gb jak przepadną:)
Ten Avans to jakiś nie poważny jest, po raz kolejny robią promocję której nie ma i przed wrzuceniem do sklepu internetowego nawet nie sprawdzą czy działa, nic tylko ich omijać z daleka.ChuckyCiechanow pisze:Avas znów zaliczył klapę z bonami....
Mozna miec teraz 150 GB za 30 zl czy 75 GB za 15 zl