mvno-gsm_pl pisze:
Kody Captcha są też dość trudne. To pewnie celowe, aby utrudnić korzystanie np. na smartfonach, za pomocą których korzystanie na nich z BDI jest niezgodne z regulaminem Aero2.
Chyba czytałeś jakiś inny regulamin, bo w regulaminie nic o smartfonach nie ma. Powiedziałbym, że do dualsimów Aero jest idealne i jestem przekonany, że nikt nie generuje jakiegoś nadmiernego ruchu z telefonu. Nawet w większości telefonów jest HSPA kategorii <= 10. Podsumowując: kompletnie nie rozumiem skąd ta twoja teoria o smartfonach.
Z jednym się zgodzę: Korzystanie z Aero na smartfonie stało się znacznie bardziej uciążliwe.
Od siebie dodam jeszcze jedną rzecz: Strona z Captchą (a co za tym idzie żadna inna strona też) nie ładuje się jeśli mamy ustawione na routerze/modemie/komputerze na sztywno DNSy.
Musiałem zmienić DNSy tak aby korzystało z tych dostarczanych przez Aero. Jednak takie rozwiązanie kompletni mnie nie satysfakcjonuje, bo używam routera Wi-Fi i po zmianie DNSów w Windowsie każda sieć Wi-Fi, z którą będę się łączyć będzie korzystała z własnych DNSów.
Coraz bardziej mi to Aero2 utrudnia życie zamiast ułatwiać...