Strona 5 z 705

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 00:25
autor: yo2u
Nie takie straszne, te maluchy mają w maxie 30m. Jeżeli pamięć mnie nie myli te dwa przykłady powyżej to są wierze rurowe typu "Monopol".Jest tego jeszcze większa odmiana która ma około 50m

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 01:14
autor: zajadacz
Takie same słupy wykorzystuje też Orange, tylko, że na górze dają galeryjkę, po której można chodzić, więc różnica tylko taka, że dostęp do anten łatwiejszy. Z wytrzymałościowego punktu widzenia nie są złe, bo projekty muszą spełniać pewne przepisy. Pod projektem podpisuje się człowiek, który odpowiada za to głową (w skrajnym przypadku kara więzienia). No i do co najmniej dwóch takich słupów w Szczecinie Plus dowiesił swoje anteny, więc z wytrzymałością nie może być źle.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 12:57
autor: p2225
ja mam pytanie na jakich blokach z 3-ech dostępnych działa Playowe LTE? Na pierwszym i drugim czy drugim i trzecim?

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 13:10
autor: Spacedust
We Wrocławiu nie ma LTE2100 - dzisiaj zostało to sprawdzone na wymuszonym paśmie.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 20:01
autor: Dodo84
Sam nie wiem w którym temacie mam to napisać. Wie ktoś dlaczego w roamingu Orange nie działa internet?. W netmonitorze nie ważne czy w 3g czy 2g mam zawsze napisane w trybie sieci UNKOWN, t-mobile działa normalnie.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 20:43
autor: p2225
rzeczywiście nie łączy. Jakiś czas temu jeszcze łączyło. Pewnie chcą zmusić niedobitków do przejścia na T-mobile, albo pozbywają się roamingowego punktu styku wycinając zbędne serwery i zostawiając niezbędne minimum. Może przenoszą serwery do zaimplementowania pod HD Voice, a "uwolnione" łącza przydadzą się do obsługi HD Voice z Orange. Albo to po prostu powolna rezygnacja z roamingu Orange. Do kiedy mają umowę?

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 20:57
autor: Młody..
Dodo84 pisze:W netmonitorze nie ważne czy w 3g czy 2g mam zawsze napisane w trybie sieci UNKOWN, t-mobile działa normalnie.
A mi nawet nie startuje ikonka, wskazująca ruch sieciowy i technologie. W Net Monitorze mam odpowiednio "EDGE" i "UMTS" ale internet nawet nie startuje - a od czasu do czasu pojawia się w lewym górnym rogu "trójkącik z wykrzyknikiem" wskazujący utracenie transmisji danych.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 21:04
autor: Dodo84
Mi też właśnie nie startowała. Dziś jeździłem trochę rowerem i słuchałem sobie open fm i nagle przestało grać, zaciekawiony wyciągam telefon a tam roaming Orange ( co ciekawego nazwę operatora miałem bez PL, ale kiedy zalogował mnie do innego nodeba to PL wróciło) i brak ikonki transmisji danych pomimo włączonej transmisji danych.

PS.
Obrazek

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 21:10
autor: kozien70
pawelec2225 pisze: Albo to po prostu powolna rezygnacja z roamingu Orange. Do kiedy mają umowę?
Do końca tego roku.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 21:12
autor: Dodo84
kozien70 pisze:
pawelec2225 pisze: Albo to po prostu powolna rezygnacja z roamingu Orange. Do kiedy mają umowę?
Do końca tego roku.
Wszystko mamy jasne, po co mają płacić Orange jak podobny zasięg ma T-mobile. Oby z Plusa nie rezygnowali. Plus też ma do końca tego roku?.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 21:27
autor: cyanoone
Mi roaming Orange działa. Właśnie piszę z niego.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 21:39
autor: Młody..
cyanoone pisze:Mi roaming Orange działa. Właśnie piszę z niego.
To ciekawe, bo u mnie też wstał internet przez (260 03) Orange. ;)

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 22:00
autor: kozien70
Dodo84 pisze:Oby z Plusa nie rezygnowali. Plus też ma do końca tego roku?
Z tego, co pamiętam, to tak, ale tu pewności nie mam.
Oczywiście to, że obecne umowy są do końca roku nie oznacza, że ich nie przedłużą.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 22:21
autor: p2225
Jestem na 90% przekonany, że z Orange zrezygnują, albo podpiszą krótką umowę np. na rok, albo na pół. Marketingowo więcej zyskują reklamując zasięg 4 sieci, a nie 3-ech, a że i tak zablokowany to i opłata niższa. Plus zostanie, nawet na streamie na temat sieci mówili, że pod tym względem się nic nie zmienia. Chodzi pewnie o tereny wschodnie gdzie N! ma problemy z zakłóceniami. Poza tym niedawno uruchamiali U900.
T i O mają podobny zasięg. T-mobile trochę słabszy ze względu na wyższe umiejscowienie bloków pasm. Mimo tego lepiej sprawuje się niż Orange.

Re: Konfiguracja sieci Play/P4

Post:15 sie 2015, 22:52
autor: Dodo84
Młody.. pisze:
cyanoone pisze:Mi roaming Orange działa. Właśnie piszę z niego.
To ciekawe, bo u mnie też wstał internet przez (260 03) Orange. ;)
u mnie nadal leży ;-)