Strona 6 z 8

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:24 wrz 2018, 11:53
autor: Pabloeq
Poza tym co to znaczy "kiepsko zaprojektowany układ antenowy"? Telefon musi spełniać określone normy a więc być zdolnym do odbioru określonych poziomów sygnału niezbędnych do poprawnego działania. Jest jeszcze coś takiego jak kalibracja radiowa.
Pomijając to, jeżeli telefon poprawnie działa w Polsce przy stacjach które muszą spełniać wymogi natężenia pola do 0,1w/m2 to bez problemu muszą sobie radzić tam gdzie normy są znacznie łagodniejsze.

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:01 paź 2018, 00:31
autor: Spacedust
Na jakim modelu iPhone'a można mieć taki ładny FieldTest - dodam, że jest to iOS 12:

Obrazek

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:01 paź 2018, 01:40
autor: WellDone
Niestety tylko na 5S :( Może jeszcze na 6, tego akurat nie mam. Mam 6s i 8 i tam już niestety wygląda to inaczej.

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:01 paź 2018, 21:33
autor: Spacedust
Ja mam taki sam na SE.

Podobno screen pochodzi z iPhone'a 7 z sieci Verizon, więc te na Qualcommie mają normalne FieldTesty.

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:02 paź 2018, 08:50
autor: kozien70
Ja to czasem nie wiem @Spacedust czy Ty jesteś taki trolololo czy...
Przecież na sceeenie jest operator T-Mobile, więc jaki Verizon...

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:02 paź 2018, 17:36
autor: Spacedust
kozien70 pisze:Ja to czasem nie wiem @Spacedust czy Ty jesteś taki trolololo czy...
Przecież na sceeenie jest operator T-Mobile, więc jaki Verizon...
Ale telefon pochodzi z sieci Verizon czyli z dystrubucji amerykańskiej: https://www.reddit.com/r/tmobile/commen ... st/e6ysg5v

W Europie niestety same Intele i bezużyteczny FieldTest. Co z tego, że widzę pasmo i PCI jak nie wiem jaki jest Cell ID:

Przykładowo zrzut ekranu z X'a:

Obrazek

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:02 paź 2018, 23:41
autor: Spacedust
Jest iOS 12 public beta 2 - działa to już ok na iPhonie SE?

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:02 paź 2018, 23:50
autor: WellDone
Na 5s, 6s i 8 działa tak samo dobrze. SE nie mam.

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:03 paź 2018, 10:13
autor: Spacedust
Nawet paręnaście minut po uruchomieniu telefonu czy tylko za pierwszym razem?

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:03 paź 2018, 12:08
autor: WellDone
Po zamknięciu aplikacji Field Test Menu, albo restarcie iPhona trwa to czasami bardzo długo, ale nie dłużej niż 1-2 minuty. Remedium na to jest trzymanie tej aplikacji w multitaskingu, nota bene w iPhonie ubijanie aplikacji mija się z celem ;)

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:03 paź 2018, 18:04
autor: Spacedust
Takie coś mnie nie interesuje. To ma działać natychmiast tak jak na 11.4.1.

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:09 paź 2018, 15:53
autor: Spacedust
Sprawdziłem 12.0.1 oraz 12.1 public beta 2 i nadal bez zmian :(

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:10 paź 2018, 22:56
autor: Spacedust
12.1 public beta 3 nadal bez poprawy :(

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:16 paź 2018, 11:26
autor: Spacedust
12.1 public beta 4 wciąż bez zmian :(

Re: Jaki Fieldtest/Netmonitor na iPhone ?

Post:23 paź 2018, 12:24
autor: Spacedust
12.1 public beta 5 wciąż bez zmian, zauważyłem, że blokada ekranu nie powoduje wyłączenia FieldTestu