Strona 25 z 26

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:28 gru 2018, 17:12
autor: 3G
Możliwe, że ten model faktycznie nie wspiera B8 + B3, ale na przykładzie S7 edge mogę powiedzieć, że te wymienione kombinacje w service menu są z kapelusza :)

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:12 sty 2019, 19:11
autor: Benjamin Linus
Czy w którejś aplikacji można wymusić CID ?

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:12 sty 2019, 21:49
autor: 3G
Nie sądzę...

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 sty 2019, 10:45
autor: Mixiorek
Po ostatniej aktualizacji Netmonstera tak prezentują się nieznane CIDy:

Obrazek

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:20 sty 2019, 13:29
autor: lordbyd
Pisałem tu kiedyś, że Netmonster błędnie pokazuje pasmo GSM 1800 jako GSM 900 w pasku powiadomień.
Po aktualizacji Androida na wersję 8 problem ten zniknął, a program pokazuje w pasku powiadomień prawidłowo wszystkie pasma we wszystkich technologiach - a dla systemu GSM1800 pokazuje DCS. Bardzo dobrze też działa pobieranie bazy danych opisów lokalizacji z "chmury".

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:28 sty 2019, 19:46
autor: Mixiorek
Drodzy użyszkodnicy Netmonstera, czy udało się Wam ustawić program tak by przy braku danych w bazie log był pusty a nie z przybliżoną lokalizacją geograficzną jak w moim poście o jeden wyżej?

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:28 sty 2019, 21:49
autor: bed
Podpowiedzcie... Zakładam, że to błąd w sofcie S9 i brak pokazywanych sąsiadów albo pasma w aplikacji to wyłączna wina telefonu? Oczywiście zawsze można wejść w *#0011# i to najlepsze wyjście, ale sąsiedzi i wskazanie bandu czasami się przydawało prosto w aplikacji. Szczególnie w przypadku logów z Plusa...

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:31 mar 2019, 20:39
autor: bed
Czy mieliście kiedyś tak że nagle w Netmonitorze z menu wcięło gdzieś opcję "Zarządzaj bazą danych"? W moim telefonie do zbierania danych (LG F60) zauważyłem, że ta opcja zniknęła i pomimo przeinstalowania aplikacji się nie pokazuje...

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 maja 2019, 03:03
autor: Pawrzes
Najnowsze procesory MediaTek umożliwiają wymuszanie nośnych i kanałów np. Helio A22 w Xiaomi Redmi 6A

Obrazek


Powyższa funkcjonalność jest też na MT6739.

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 maja 2019, 08:41
autor: 3G
Jeśli działa to w praktyce - rewelacja!

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 maja 2019, 09:06
autor: Mixiorek
Potwierdzam, mam w Umidigi A3. Jak znajdę chwilę i będę potrafił :P to może to przetestuje ;-)

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 maja 2019, 22:51
autor: WellDone
Uprzejma prośba o przypomnienie kodu do Service Mode w Umidigi :) Nie mogę go nigdzie znaleźć :/

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:14 maja 2019, 23:37
autor: Pawrzes
Działa ale telefon reaguje na zmiany po dłuższej chwili, można to przyspieszyć przełączaniem na tryb samolotowy...

*#*#3646633#*#* lub wygodniej https://play.google.com/store/apps/deta ... tcut&hl=pl

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:15 maja 2019, 00:41
autor: WellDone
Mistrzostwo świata, dzięki Pawrzes!

Nie wiecie dlaczego mogło przestać działać CA na tym chińczyku? Wybierając w Service Mode LTE CA czy ON czy OFF jest komunikat FAILED. Wcześniej działało normalnie, nie wiem czy to nie przez ostatnią aktualizacje. Reset z recovery nie pomógł.

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Post:15 maja 2019, 02:18
autor: Pawrzes
Smartfon i procesor nie wpierają CA - modem kategorii 4. To tylko opcja ogólna która nie działa na budżetowych MT6739.