Telekomunikacja jak na dłoni






FieldTest (NetMonitor) na Androida

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Pabloz » 15 lut 2018, o 15:09

Podaj link do apki, nie mogę jej znaleźć.
Lista telefonów z obsługą WiFi Calling (VoWiFi) i VoLTE w Polsce: http://wificalling-volte.pl/
Pabloz
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 144
Dołączył(a): 27 lip 2017, o 18:08
Model telefonu: Sony Xperia XZ
Sieć: Play

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez WOJTAS » 15 lut 2018, o 15:15

W Huawei p9 lite nie mogę znaleźć tej opcji
WOJTAS
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 151
Dołączył(a): 15 lip 2006, o 17:27
Lokalizacja: Biala Podlaska
Model telefonu: Huawei P9 lite , B 2100
Sieć: Play na karte, Orange free

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Benjamin Linus » 15 lut 2018, o 15:32

Ostatnio edytowano 15 lut 2018, o 15:36 przez Benjamin Linus, łącznie edytowano 1 raz
Benjamin Linus
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 418
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 19:46
Lokalizacja: PL
Model telefonu: 2-CA, 3-CA, GSM

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez myk6414 » 15 lut 2018, o 15:36

no ale on root`a wymaga
myk6414
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 725
Dołączył(a): 2 sty 2014, o 15:22
Lokalizacja: mazowsze
Pochwały: 1
Model telefonu: Samsung Galaxy S8
Sieć: TMobile

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 0kti » 15 lut 2018, o 15:46

Działa wymuszanie pasm LTE od ostatniej aktualizacji

Tapatalk - Xiaomi Mi6
0kti
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 117
Dołączył(a): 18 lis 2007, o 15:16
Lokalizacja: PL
Pochwały: 2
Model telefonu: Xiaomi Mi6
Sieć: RBM

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 6230i » 12 mar 2018, o 10:16

Czy tez macie w network signal guru problem z samoistnym przelaczaniem sie zakladek/kart? Napisalem o tym bugu do autora i ten mi odpisal zebym kupil pelna wersje apki xDD
6230i
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 21:30
Lokalizacja: z daleka

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 0kti » 12 mar 2018, o 11:57

Jeśli masz dual sim to tak jest.

Tapatalk - Xiaomi Mi6
0kti
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 117
Dołączył(a): 18 lis 2007, o 15:16
Lokalizacja: PL
Pochwały: 2
Model telefonu: Xiaomi Mi6
Sieć: RBM

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 6230i » 29 kwi 2018, o 10:37

Czy oprocz network signal guru jest jakas inna aplikacja, ktora moglbym wymusic pasmo lte?
Bo mi ta aplikacja nie chce dzialac. Oczywiscie mam roota, procesor qualcom 821.
6230i
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 21:30
Lokalizacja: z daleka

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez lzur » 29 kwi 2018, o 12:51

Czasami takie aplikacje są zaszyte w ROMIE. Żeby je wykryć musisz mieć aplikację pokazującą różne inne aplikacje zainstalowane u Ciebie. Ja używam https://play.google.com/store/apps/deta ... eshortcuts . Po uruchomieniu wybierasz "Activity", wpisujesz frazy typu LTE, WCDMA, hidden, band, engineer, network i.t.p. Może któraś u Ciebie zadziała.
lzur
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 294
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 14:49
Lokalizacja: Dzierżoniów
Pochwały: 20
Model telefonu: LG F60, LG F5, LG P710, LG GT540, Nokia 6630, Nokia E60
Sieć: Play

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez bed » 29 kwi 2018, o 13:23

U mnie tak naprawdę działa tylko fraza "info" pod nazwą radioinfo gdzie można wybierać różne RAT np. LTE/WCDMA ktore standardowo nie jest dostępne w ustawieniach telefonu. Ale do tej samej funkcji można się dostać przed netmonitora, więc to niestety nie daje pola do popisu w kwestii np. wymuszenia konkretnego pasma.
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1769
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 02:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Poprzednia strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości