Telekomunikacja jak na dłoni






FieldTest (NetMonitor) na Androida

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez cedrus » 21 paź 2017, o 20:36

Niestety w ostatniej aktualizacji to zablokowali. Myśle że nie ma co marzyć że odblokują, nie po to blokowali żeby później odblokowywać.
cedrus
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 145
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 16:26
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Model telefonu: Xperia Z
Sieć: plus i wszystkie inne

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Cobretti » 21 paź 2017, o 20:47

Mixiorek napisał(a):Kod *#0011# działa ale już service mode nie


W moim S7 też dalej nie działa *#0011# niż tylko ten podstawowy ekran, andro 7.0.
Z każdą aktualizacją Samsung ogranicza.
Cobretti
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 136
Dołączył(a): 17 wrz 2017, o 12:36
Lokalizacja: Los Angeles Pochwały: 9215590 Nagany: 0
Model telefonu: Samsung Galaxy S7 i Galaxy A5 2016
Sieć: Wszystko tylko NIE PLAY i MVNO

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 3G » 21 paź 2017, o 20:58

Nie wchodź dalej z *#0011# tylko odpal *#2683662#.
3G
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1979
Dołączył(a): 11 mar 2009, o 23:47
Lokalizacja: ERW/WPI
Model telefonu: LG G4, S7 Edge, LG X-mach, Nokia E51, E52
Sieć: W4

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez cedrus » 21 paź 2017, o 21:24

*#2683662# daje info: not supported.
cedrus
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 145
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 16:26
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Model telefonu: Xperia Z
Sieć: plus i wszystkie inne

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Mixiorek » 21 paź 2017, o 21:31

cedrus napisał(a):Niestety w ostatniej aktualizacji to zablokowali. Myśle że nie ma co marzyć że odblokują, nie po to blokowali żeby później odblokowywać.

Pamiętam, wielka szkoda bo S8 zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie i mógłbym zrobić przesiadkę gdyby miał service mode. Do tego ich oryginalny silikonowy pokrowiec tworzy bardzo fajny duet z telefonem. Design itp. wzięty prosto z silikonów Apple :-)

Cobretti napisał(a):[W moim S7 też dalej nie działa *#0011# niż tylko ten podstawowy ekran, andro 7.0.
Z każdą aktualizacją Samsung ogranicza.

Hmm, u mnie działa. S7, OPV, najnowsza wersja.
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3797
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez cedrus » 21 paź 2017, o 22:36

U mnie *#0011# działa na S7edge (OPV), S7 (XEO) i S8 (XEO).
Natomiast service menu na dwóch pierwszych już tylko...
cedrus
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 145
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 16:26
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 1
Model telefonu: Xperia Z
Sieć: plus i wszystkie inne

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez f0ku5 » 21 paź 2017, o 23:52

Mixiorek napisał(a):Do tego ich oryginalny silikonowy pokrowiec tworzy bardzo fajny duet z telefonem. Design itp. wzięty prosto z silikonów Apple
Ja mam swojego w alcantarze, jest jeszcze lepiej ;-)
f0ku5
Moderator
Moderator
 
Posty: 1747
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 00:26
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: iPhone Xs
Sieć: Orange

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez 6230i » 3 gru 2017, o 14:48

Gdzie w network signal guru mozna zobaczyc jakie pasma sa agregowane?
6230i
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 21:30
Lokalizacja: z daleka

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez adrjannn » 11 gru 2017, o 01:29

Witam. Używam aplikacji "Netmonster". Po zaciągnięciu danych z bety btsearch nie wyświetlają się informacje o LTE, natomiast ze zwykłej(starej) strony btsearch dane LTE wyświetlają się normalnie. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ?
adrjannn
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 24 sie 2017, o 12:48

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez lzur » 14 gru 2017, o 16:24

adrjannn napisał(a):Witam. Używam aplikacji "Netmonster". Po zaciągnięciu danych z bety btsearch nie wyświetlają się informacje o LTE, natomiast ze zwykłej(starej) strony btsearch dane LTE wyświetlają się normalnie. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ?

W tym samym wątku ale zaledwie 1 stronę wcześniej jest opisany ten problem.
lzur
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 294
Dołączył(a): 11 lut 2009, o 14:49
Lokalizacja: Dzierżoniów
Pochwały: 20
Model telefonu: LG F60, LG F5, LG P710, LG GT540, Nokia 6630, Nokia E60
Sieć: Play

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez radecki1987 » 2 sty 2018, o 13:26

Panowie czy ktoś może mi pomóc ?
wpisując *#2683662# w s7edge pokazuje mi ekran service mode ale tam gdzie zwykle był service mode gdzie mogłem noramlnie wejsć w wymuszanie pasm itd teraz pokazuje:

"Not Supported"

czy ktoś wie dla czego tak się stało ?

andorid 7.0
G935FXXU1DQIL
radecki1987
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 wrz 2017, o 18:30

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Kryniczanin » 2 sty 2018, o 13:28

Aktualizacja Szajsunga wycięła dostęp.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3787
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez radecki1987 » 2 sty 2018, o 13:29

Kryniczanin napisał(a):Aktualizacja Szajsunga wycięła dostęp.

tzn że już koniec z wymuszaniem pasm w s7edge ?

trzeba zatem wrócić do wcześniejszej wersji systemu :/
radecki1987
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 wrz 2017, o 18:30

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez bed » 2 sty 2018, o 13:31

Tak, koniec. Chyba że przywrócą to w którejś kolejnej wersji, ale wątpię :(
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1767
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 02:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Benjamin Linus » 15 lut 2018, o 14:45

nie wiem czy ktoś zauważył ale w apce network signal guru działa, w darmowej wersji, wybór pasm w LTE, WCDMA i GSM.
zablokowałem na próbę U 2100 i o dziwo działa w huawei G6 ( taki stary model)
Ostatnio edytowano 15 lut 2018, o 15:36 przez Benjamin Linus, łącznie edytowano 1 raz
Benjamin Linus
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 417
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 19:46
Lokalizacja: PL
Model telefonu: 2-CA, 3-CA, GSM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości