Telekomunikacja jak na dłoni






FieldTest (NetMonitor) na Androida

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez BUCiu » 17 wrz 2017, o 11:25

@up o widzisz, też miałem taki problem ale już widzę gdzie był błąd - zaciągałem bazę z beta.
BUCiu
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 172
Dołączył(a): 6 sty 2008, o 22:26
Lokalizacja: Tuchów
Pochwały: 13
Model telefonu: J5 2017
Sieć: Plus

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Ubinoob » 17 wrz 2017, o 13:13

@lzur: dzięki za pomoc. Oczywiście problem był w danych wyeksportowanych z bety.
Ubinoob
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 14 cze 2017, o 13:47

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez zaba1978 » 27 wrz 2017, o 13:26

Witam
Panowie mam taki komunikat po instalacji network guru, telefon huawei p9 lite

Obrazek
zaba1978
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 13:22

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Ubinoob » 27 wrz 2017, o 13:31

Na huaweiu tak będzie. Taki układ :)
Ubinoob
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 125
Dołączył(a): 14 cze 2017, o 13:47

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez harys » 27 wrz 2017, o 14:01

Niestety kiriny nie współpracują z tego typu apkami
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez zaba1978 » 27 wrz 2017, o 15:41

Dzieki Panowie, a istnieje inna możliwość, abym mogl wymusic inne pasma na p9?
zaba1978
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 13:22

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez harys » 27 wrz 2017, o 15:53

Co prawda miałem chwilę p10lite ale to też kirin i też emui i niestety poleglem z tym. Szukałem w Chinach, u ruskich i w PL. Nie znalazłem opcji wymuszania pasm, mało tego- od emui 5.0 (android 7.0) jest zablokowana możliwość wymuszania technologii w menu serwisowym. Czyli nie da się ustawić nic więcej niż to co masz w ustawieniach ( mi chodziło o uzyskanie trybu pracy only LTE)
Pod tym kątem to beznadziejny sprzęt.
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez zaba1978 » 27 wrz 2017, o 16:28

Ja pierdziele, pomęczę jeszcze, samsung galaxy s6 poprzez menu serwisowe zmieni pasma?
zaba1978
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 13:22

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez harys » 27 wrz 2017, o 16:39

Pomęcz i gdyby Ci się udało to daj znać :)
Pytanie czy root by nie pomogł, ja nie próbowałem bo odblokowanie bootloadera w Huawei to anulowanie gwarancji, a telefon był nowy.
Samsung dopiero w najnowszych softach S8 zablokowal menu serwisowe więc na S6 raczej dziala
harys
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1853
Dołączył(a): 11 sty 2014, o 18:43

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez zaba1978 » 27 wrz 2017, o 17:05

Root nic nie daje w p9 lite, lipa. W galaxy s6 jaki kod nalezy wklepac, aby sie dostac do zmiany pasma?
zaba1978
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 4
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 13:22

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Mixiorek » 28 wrz 2017, o 08:51

Drodzy fachowcy! Czy można bezpiecznie instalować toto tak by nie stracić na S7 field testa?

Obrazek
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3822
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez kozien70 » 28 wrz 2017, o 11:05

Można. Nawet trzeba, bo łata poważnego security bug-a w Bluetooth.
Oczywiście na brandzie OPV wyłącza HD Voice w 2G :?
kozien70
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 4783
Dołączył(a): 21 lut 2015, o 16:57
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Galaxy S9+
Sieć: W4

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Mixiorek » 28 wrz 2017, o 11:20

Ryzykuję na Twoją odpowiedzialność :lol:

Update 12:00
Pacjent chyba przeżył.
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3822
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez hdfunpack » 17 paź 2017, o 20:28

Ostatnio znów działa mi aplikacja BTSearch na LG G4.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
hdfunpack
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1408
Dołączył(a): 9 lip 2013, o 10:45
Pochwały: 56

Re: FieldTest (NetMonitor) na Androida

Postprzez Mixiorek » 21 paź 2017, o 19:57

Mam na chwilę w moich rękach S8 z Orange. Kod *#0011# działa ale już service mode nie :( a szkoda, jest postępem względem S7. Nowy model naprawdę się im udał.
Mixiorek
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 3822
Dołączył(a): 21 sie 2007, o 20:01
Lokalizacja: Stegny
Pochwały: 3
Sieć: Każda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości