Telekomunikacja jak na dłoni






[PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez tomi81 » 20 lip 2016, o 21:17

W Supraślu nie ma LTE Plusa - byłem wczoraj pod samym masztem, żadne prace modernizacyjne nie były przeprowadzone, co potwierdzają też konsultanci Plusa na plusforum.pl.
tomi81
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 678
Dołączył(a): 14 lip 2006, o 07:33
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 1
Model telefonu: Iphone 7 Plus, Samsung S7 EDGE, LG Spirit LTE
Sieć: W4

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pakierhakierxd » 20 lip 2016, o 21:22

Widocznie łapie z Ogrodniczek bo lte Orange też nie ma a łapie ;) ,T-Mobile chyba też nie ma i tez łapie :D
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5878
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pakierhakierxd » 20 lip 2016, o 21:23

Jedynie z Supraśla Play od dawna :P

Ale to jakiś plus ponieważ antenę jakby zamontować to będzie net po lte z 5km :)
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5878
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez sindikat » 21 lip 2016, o 14:00

pakierhakierxd napisał(a):...Widocznie łapie z Ogrodniczek...


Zainstaluj Network Signal Info: https://mega.nz/#!n5AUnD5L!wlpVBgL-yzg-2aoQkyhi7rmVQi3OFMYG2dRc7Q1uVWw

i zidentyfikuj po eNBI, które jest w Plusie ID stacji.

pakierhakierxd napisał(a):...Cud się stał w Supraślu...


Do światła Koby nie możesz się wpiąć?
sindikat
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 563
Dołączył(a): 25 sie 2006, o 15:29
Pochwały: 2
Model telefonu: Samsung S5 Neo Nokia E52
Sieć: Plush

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pakierhakierxd » 21 lip 2016, o 16:25

Mam netie 15mb w domowym i poza upload em 1mb mi starcza, koba chciała od kolegi 500 za instalację więc nawet nie pytałem. Komórkowy wykorzystuje do uploadu i na telefonie +jak padnie domowy czy nie ma prądu.
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5878
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez sindikat » 21 lip 2016, o 19:14

pakierhakierxd napisał(a):...koba chciała od kolegi 500 za instalację...


To i tak niedużo...

http://www.poranny.pl/wiadomosci/suprasl/art/7433677,internet-za-darmo-ale-nie-dla-kazdego,id,t.html
sindikat
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 563
Dołączył(a): 25 sie 2006, o 15:29
Pochwały: 2
Model telefonu: Samsung S5 Neo Nokia E52
Sieć: Plush

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pakierhakierxd » 21 lip 2016, o 19:19

A po mam tyle płacić skoro starczy mi do 20mb, cena netu z telefonem 70zl mc w Netii
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5878
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,S8,K10 2017 dual
Sieć: Play Aero2 Orange Nju Virgin

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pilarek » 9 wrz 2016, o 21:07

Cześć,

troszkę już jestem zdesperowany, więc piszę do Was z prośbą o pomoc. Korzystam z LTE Plusa od dwóch lat. Na początku jakoś to działało, tj. 20-40Mb w dół, max. 10Mb w górę. Od około dwóch miesięcy może ciut więcej, czasy modemu się przypominają. W godzinach szczytu mam max 1Mbit down i około 2Mbit w górę. Zdarza się nawet w dół około 300 kbit.

Modem plusa Huawei B593s-22

Lokalizacja: Wysoka, gm. Kobierzyce. Na granicy Wrocławia.

Parametry z chwili obecnej:

RSRP (dBm):-96
RSRQ (dB):-12
RSSI:-71

Dokupiłem antenę:
http://www.cybertech.com.pl/p112,antena ... -b593.html

Wymuszam połączenie na antenie zewnętrznej, ale parametry momentalnie spadają, tj. RSRP do -114. Sprawdziłem konektory, jest ok, dobrze skręcone, antena ustawiona w kilka losowych kierunków na wysokości około 8m, cały czas to samo. O co chodzi?

Sprawdziłem mapę nadajników, ale nie mam zielonego pojęcia, z czym mogę się łączyć. Niestety niewiele mogę u siebie uruchomić (komputer mac + tel win phone).

Co robić?
pilarek
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 wrz 2016, o 20:48

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez Kryniczanin » 9 wrz 2016, o 21:37

Wymuszam połączenie na antenie zewnętrznej, ale parametry momentalnie spadają, tj. RSRP do -114. Sprawdziłem konektory, jest ok, dobrze skręcone, antena ustawiona w kilka losowych kierunków na wysokości około 8m, cały czas to samo. O co chodzi?


Prawidłowe zachowanie. Modem loguje się do odległej stacji 1800 pojemnościowego pasma.
Kryniczanin
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3781
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 22:48
Lokalizacja: Krynica Zdrój
Pochwały: 37
Model telefonu: HP20
Sieć: W4 i dziewica

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez pilarek » 10 wrz 2016, o 23:05

A coś więcej jesteś w stanie napisać? Z czym potencjalnie mogłem się połączyć, że moc sygnału spadła? I na który maszt się docelowo nastawiać?
pilarek
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 wrz 2016, o 20:48

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez -Gosc- » 9 kwi 2017, o 18:10

Nie wiem czy wcześniej było, plus coś działa w UMTS na 1800MHz? Na stronie UKE jest wykaz wydanych pozwoleń dla plusa na U1800:

https://www.uke.gov.pl/pozwolenia-radio ... -cdma-4145
-Gosc-
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 419
Dołączył(a): 12 lis 2016, o 23:23
Lokalizacja: Z sieci
Model telefonu: Samsungi
Sieć: 4G, 3G. Byle nie plej.

Re: [PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Postprzez bobix » 9 lip 2017, o 13:09

Obrazek

Prowizorka Polkomtela na Grochowskiej 306 w Warszawie.
Anteny na rusztowaniu.
bobix
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 472
Dołączył(a): 28 kwi 2007, o 13:49
Lokalizacja: Warszawa
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 6 64GB
Sieć: Nju Mobile

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Patryk7588 » 2 lut 2018, o 17:33

Pytałem: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p233761

Treść postu nie dotyczyła tematu dyskusji. Zamieszczaj wpisy w odpowiednim miejscu. Morvius
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4202
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Re: [NetWorkS!] Budowa oraz konsolidacja sieci Orange i T-Mo

Postprzez Patryk7588 » 2 lut 2018, o 17:46

Plus miał kiedyś stację na terenie ProLogis Park: http://gsm.poznan.pl/include/b-photo.php?idlok=Sady-P
W listopadowym wykazie pojawiła się nowa radiolinia na dach jednego z magazynów na terenie ProLogis Parku, może chcą się odbudować na dachu magazynu:
Obrazek

Treść postu nie dotyczyła tematu dyskusji. Zamieszczaj wpisy w odpowiednim miejscu. Morvius
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4202
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Lokalizacja: Wielkopolska
Model telefonu: Samsung Galaxy S9
Sieć: Plus

Poprzednia strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości