• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 48 z 99
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 99

#553474  autor: wodzu177
 11 maja 2012, 18:48
W Wieluniu(Łódzkie) od około 3 tygodni, a może dłużej(nie pamiętam) całkowity brak CI. Mam nadzieję że niedługo powróci.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#553476  autor: Kamil_K
 11 maja 2012, 18:56
A ja mam w jednym miejscu na zmianę Poznan / Wielkopolska / os. Marysienki / Suchy Las :). Szczegółów niestety nie sprawdzę, bo na Samsungu E1080W wiele nie zdziałam :).

#555808  autor: slawnokia
 22 maja 2012, 00:19
Kilka ciekawych nazw z śląskich miast.

Gliwice:

Obrazek Obrazek

Tychy:

Obrazek

Jastrzębie-Zdrój:

Obrazek

#558577  autor: aquick
 04 cze 2012, 23:40
Cell Info T-Mobile z okolic Środy Wlkp. (przepraszam za jakość zdjęć, robione drugą komórką)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wink:

Obrazek

#559867  autor: wodzu177
 11 cze 2012, 01:41
Witam. Parę miesięcy temu zaproponowałem zmianę CI z nadajnika na szpitalu w Wieluniu Ul. Szpitalna 16.
Nowa nazwa jaką im podsunąłem to: "Wielun-Gaszyn-DK-45" ponieważ zasięg rozchodzi się wzdłuż DK nr 45, Stara nazwa była taka: "Wielun-Gaszyn" Po około 2 tygodniach nazwa została zmieniona.
Zdziwiłem się wtedy trochę bo zadzwoniła do mnie pani z T-Mobile i podziękowała za pomoc w ulepszaniu i poprawie działania sieci.

PS. Kolego aquick. Orientujesz się może,jak kolega będąc w Czechach kupi mi starter prepaid Vodafone CZ, lub o2.CZ to czy w polsce aktywuję te startery bedąc w roamingu, czy może będzie musiał osobiście aktywować mi je na terenie Czech, będąc w zasięgu sieci macierzystej?
Z góry dzięki Ci za odpowiedź.

Pozdrawiam kolegę Gadulskiego jak i pozostałych forumowiczów.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#559869  autor: aquick
 11 cze 2012, 03:10
wodzu177 pisze:Po około 2 tygodniach nazwa została zmieniona.
O, to muszę do nich napisać z propozycją zmiany CI jednego z BTS we Wrześni :D, na bardziej atrakcyjniejsze.
wodzu177 pisze:Orientujesz się może,jak kolega będąc w Czechach kupi mi starter prepaid Vodafone CZ, lub o2.CZ to czy w polsce aktywuję te startery bedąc w roamingu, czy może będzie musiał osobiście aktywować mi je na terenie Czech, będąc w zasięgu sieci macierzystej?
Jak jest z o2 to nie wiem, bo nie miałem styczności. Z Vodafone jest tak, że karta musi być aktywowana w sieci macierzystej, czyli na terenie Czech. Aby aktywować nr trzeba zadzwonić na bezpłatny nr *77, wybrać język, podać pin do samoobsługi zakończony # (swój wymyślony, 4-cyfrowy) odp. na 2 ?pytania? (ANO,NE wciskając odpowiedni klawisz). Jak wszystko będzie ok to automat podziękuje i zakończy rozmowę. I dopiero teraz automatycznie zostaje aktywowany roaming, MMS itp. (przychodzą SMS o aktywacji) i kasa pojawia się na koncie. Bez aktywacji poprzez *77 karta tylko loguje się do sieci, ale nie można z niej dzwonić, przyjmować połączenia, SMS, korzystać z roaming itd. i stan konta wynosi 0Kc. Wtedy może posłużyć idealnie jako skrobaczka do zaszronionych szyb w zimowo-jesienne poranki :wink:. Jak chcesz więcej szczegółów to napisz na priv.

Koniec offtop 8)

Obrazek

#561604  autor: kowcio
 18 cze 2012, 20:57
Obrazek

#561612  autor: Gadulski
 18 cze 2012, 21:09
kowcio, WOW! Tak jest w całym mieście czy tylko w okolicach stadionu?

Ja oczywiście mam też screena z Wrocławia:

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam :-)

Obrazek

#561668  autor: slawnokia
 19 cze 2012, 02:22
kowcio-przydałby się screen na stronę http://btsy.eu/ - ciekawa nazwa.

Miałem okazję być na Stadionie Narodowym w Warszawie i w żadnej z sieci nie zauważyłem tam CI, w T-Mobile też, choć są widoczne piko-komórki.
Nie wiem czy pecha miałem, czy też T-Mobile się nie popisał po prostu, nie dając tam CI.

Jedyne CI związane ze Stadionem Narodowym w Warszawie, które zauważyłem to:

Obrazek

Widoczne w pełni na Nokii przy włączonym k.50.

Choć widziałem wcześniej screen od Pawrzesa "Stadion".

W czasie przejazdu do Warszawy można zaobserwować brak CI na śląskiej obwodnicy GOP, tj. Sosnowiec,Jaworzno,Dąbrowa Górnicza (prawdopodobnie przez zmianę LAC) , a także rejon Kielc.

Kilka nazw z k.50 ,których nie udało się mi uchwycić z wyświetlacza głównego Nokii, lub też nie widocznych w pełni, a ciekawych:

Z Warszawy:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ta ostatnia chyba najdłuższa.

I kilka z trasy:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

I jedna nazwa z błędem literowym, zjadło literkę k z świętokrzyskiego:

Obrazek

Prawidłowo powinno być "Mokrsko, Sobkow".
Na pewno nazwa zostanie wkrótce poprawiona jak np:"Ledziny-Smardzowice" która już funkcjonuje w poprawnej wersji.

Pozdrawiam.

#561713  autor: kowcio
 19 cze 2012, 10:59
Gadulski, takie CI mam u mnie w domu, nie mieszkam super blisko przy stadionie. Jakieś 6 km samochodem, w linii prostej trochę mniej. Więc domyślam się, ze w całym mieście tak będzie. I to wczoraj po 15 wyświetliło się.

#561721  autor: Taczian
 19 cze 2012, 11:28
Pewnie w całym mieście na przemian z nazwą ulicy. Wczoraj też uchwyciłem (przy stadionie).

Obrazek

#561728  autor: remi89
 19 cze 2012, 11:45
U mnie CI nie działa w całym mieście. Problem zgłaszany kilka razy, niestety efekt na max. 2 dni potem znowu nie działa.

P@weŁ

#561800  autor: Gadulski
 19 cze 2012, 16:07
slawnokia, bardzo ciekawe nazwy :) Gołym okiem widać, że komunikaty nie przycięte z kanału 50 robią duuuże wrażenie :)

Taczian jeżeli ta nazwa wyświetla sie w całym mieście na przemian z nazwami ulic itp. to jest to dowód na to, że T-Mobile stanął na wysokości zadania i zadbał o tą usługę pod kątem okolicznościowym bardziej niż główny partner EURO2012 - Orange... Brawa!!!

Swoją drogą brawa dla pomysłodawcy komunikatu: "EURO2012 - Poznan" - krótko i na temat. Brakuje trochę tylko:
"EURO2012 - Warszawa";
"EURO2012 - Wroclaw";
Ciekawe jak jest w Gdańsku???

Obrazek

#561843  autor: slawnokia
 19 cze 2012, 18:35
Taczian

Podeślij tego screena Arturowi z btsy.eu

Swoją drogą ciekawe, czemu nazwa pojawiła się dopiero wczoraj,a nie wcześniej, przed Euro.

Może w Warszawie też coś zmieniono, czekamy na wieści od Pawrzesa

#561886  autor: Pawrzes
 19 cze 2012, 21:50
Na Stadionie Narodowym wszystkie sieci olały sprawę Cell Info...

Ale dziś pojawiło EURO2012 - Warszawa, nazwa makro czyli pojawia się na przemian zamiast nazwy samego miasta:

Obrazek

Pozdrawiam

#561899  autor: Gadulski
 19 cze 2012, 22:21
Pawrzes rewelacja!!! Brawa dla operatora i osoby odpowiedzialnej za funkcjonowanie tej usługi :)

Niestety nie jestem w stanie monitorować Cell Info we Wrocławiu, ale może ktoś z forum przytoczy lub doda screena z Wrocławia?

Pozdrawiam.

Obrazek

#561914  autor: slawnokia
 19 cze 2012, 23:27
Nazwy super.
Szkoda jednak, że pojawiają się dopiero w połowie rozgrywek.
W końcu w Poznaniu czy Wrocławiu meczy już nie będzie a CI pojawiło się dopiero wczoraj.

Gadulski myślę,że we Wrocławiu i Gdańsku będzie podobnie.

Swoja drogą ciekawe, czy Ukraińskie sieci, emitujące CI pokazują coś podobnego?

Na Stadionie Narodowym w Warszawie liczyłem naprawdę na coś ciekawego, a tu nic...

#563025  autor: kowcio
 24 cze 2012, 12:15
Faktycznie, ta nazwa pojawia się na przemian z nazwami ulic. Chyba zamiast "Poznan" zmienili na powyższe, bo u mnie w domu wyświetlało się bardzo często "Poznan" i rzadziej nazwa dzielnicy. Ale kilka dni temu jechałem z tym telefonem do centrum to i miałem takie nazwy jak "Hetmanska" bez Euro :-)

#563142  autor: aquick
 24 cze 2012, 22:33
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2012-07-15, 23:47 ]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#569576  autor: kwistas
 22 lip 2012, 22:14
Od góra 4 dni w mojej okolicy T-mobile emituje cell info "T-Mobile", dotyczy to całego Lublina, a nawet odległych miejscowości jak Kraśnik czy Lubartów, CI jest emitowane w Janowie Lubelskim normalnie, reszta już pokazuje "T-mobile".

Czyżby jakieś prace Networks!? awaria?
  • Strona 48 z 99
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 99
  • 1
  • 46
  • 47