To co ten plus w końcu zrobił bo chyba to przespałem
Z tego co czytam to domyślam się ze chodziło o sprzedaż słuchawek appla ale nie wiem gdzie był "szwindel" 

Skąd ta informacja? U mnie samo się nie włączyło.Spacedust pisze:Warto zauważyć, że w Orange i T-Mobile jeśli ktoś miał odpalone LTE to automatycznie aktywowane jest mu VoLTE. 3G za jakiś czas ładnie się odciąży.
Tak (w Orange).p2225 pisze:Pytanie techniczne - jak w trakcie rozmowy włączy się wifi w telefonie to rozmowa przeskakuje z VoLTE do VoWiFi?
Jaki terminal i sieć?Krzych pisze:Mi taka sytuacja nigdy się nie przytrafiła. Próbowałem włączać wifi w domu, wchodzić z włączonym wifi do domu i nigdy nie przeskoczyło do WoWifi. Działa tylko z wifi na lte.
Przełączanie jest tylko między VoLTE a VoWiFi, w obie strony - tak działa ta technologia. Jeśli nie masz zasięgu LTE/VoLTE, to rozmowa po wyjściu z zasięgu Wifi zostanie zerwana.Krzych pisze:Mi taka sytuacja nigdy się nie przytrafiła. Próbowałem włączać wifi w domu, wchodzić z włączonym wifi do domu i nigdy nie przeskoczyło do WoWifi. Działa tylko z wifi na lte.
To nic nietypowego. Upload/moc nadawania masz zawsze słabszą, niż odbieranie. W rozmowie w 2G/3G jest dokładnie tak samo. Przy słabym zasięgu najpierw Ciebie słabiej słychać.Krzych pisze: Dodatkowo zauważyłem że przy słabym zasięgu WiFi ja bardzo dobrze słyszę rozmówcę a on mnie słabo, albo rwie słowa.
U mnie działa w dwie strony. Sprzęt: Asus RT-AC68U + iP 7. Nie dzieje się to natychmiast po włączeniu WiFi, ale po jakiś 1-2 minutach rozmowa przeskakuje z VoLTE do VoWiFi.Krzych pisze:Mi taka sytuacja nigdy się nie przytrafiła. Próbowałem włączać wifi w domu, wchodzić z włączonym wifi do domu i nigdy nie przeskoczyło do WoWifi. Działa tylko z wifi na lte