Nie wiem jak jest na telefonach które posiadasz.U mnie na Nokii 6500 (jeszcze) przy włączeniu "informacji o sieci" na "tak" i jednoczesnym włączeniu informacji z kanału 50 CB na wyświetlaczu mam tak,że w górnej części,pod nazwą sieci w miejscu daty wyświetla nazwę ogólną, a poniżej szczegółową.Nie wiem też jak w innych sieciach,chyba tylko Era tak ma.
Ale czasem jest tak że obie nazwy są takie same.
Np:
"Bielsko-Biala"
"Bielsko-Biala"
lub
"os.Lipnickie"
"os.Lipnickie"
lub:
"Bielsko-Biala"
"os.Lipnickie"
Albo aktualna data i poniżej nazwa.
W tych modelach telefonów zależy co telefon złapie.
W modelach ze symbianem masz tylko jedną nazwę lokalizacji-ogólną lub szczegółową.
W nowych Nokiach niestety nazwy pojawiają się tylko na chwilę, a później nazwa profilu i aktualna data.
Z nowych nazw z B-B to "Solna", "Kamienicka".Jak dla mnie trochę dziwne,Solna to niewielka uliczka w starej części Bielska o długości max 100 metrów,nie mająca większego znaczenia komunikacyjnego.Podobnie "Kamienicka"-co prawda dłuższa od Solnej krzyżująca się z ul.Michałowicza (tej nazwy nie uświadczysz,choc jest to jedna z ważniejszych ulic w mieście).Obie nazwy telefon łapie w różnych miejscach,ale na pewno nie w rejonie tych ulic(nie wiem gdzie zlokalizowany jest nadajnik),mnie "łapie" w rejonie ul.Andersa (też jedna z głównych arterii Bielska-lecz nie dla Ery).
I w tym temacie na razie bez zmian.Do tego dodałbym nazwę "Zamkowa"-prawdopodobnie z nowego BTS Ery w Bielsku,który cały czas psuje opinię Ery o dokładnym nazewnictwie.Nie wiem gdzie jest zlokalizowany(nie mam tej możliwości na mym telefonie),ale tam gdzie to łapię powinny by inne nazwy lokalizacji,bo te wprowadzają w błąd (co było w cytacie).