Jeśli chodzi o sieci, gdzie wiem że działa VoLTE i VoWiFi to chyba wszystkie jakie kojarzę działają na platformach MNO a nie na własnych. Ci co mają własne platformy, raczej nie wdrażają VoIP.
To problem Xiaomi. Parę miesięcy temu było sporo podobnych zgłoszeń ale z VoLTE Xiaomi w Play. Jakiś update to rozwalił. Ktoś tu niedawno pisał, że jedna z ostatnich aktualizacja telefonu w końcu to naprawiła. Być może to ten sam problem u ciebie.
Czy tylko ja mam problemy z play WiFiCalling? 30-90sek. i ciach.. rozłącza Xiaomi.
Mi 10T Lite: Miui 12, 13, teraz 14stka weszła. Nie mam i nigdy nie miałem problemów z Volte i VoWifi w PLAY. Dzwonie co kilka dni od kiedy mam ten telefon, czyli od ponad 2 lat.
Powtarzasz się. Na forum i w necie było sporo skarg na ostatnie złe działanie VoLTE w tandemie Play - Xiaomi. To, że na twoich telefonie nie było problemu nie oznacza chyba, że pozostali z innymi modelami sobie problem wymyślili? Proszę bardzo, cały temat w tej sprawie: viewtopic.php?f=24&t=133134
Widocznie jestem szczęściarzem, że mi działa wszystko. No i Nie wszystkie telefony Xiaomi miały problem. Ledwo Kilka modeli. Duża większość działa bez problemów. A te które miały,mają już poprawki dawno.