• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #872392  autor: kefas198
 19 cze 2016, 12:32
Przeniosłem 2 tygodnie temu abonament do t-mobile (z play) z zachowaniem okresu wypowiedzenia (abonament w play mam do 31.08.2016).
Niestety nie mogłem zawiesić abonamentu, dlatego że jest to umowa tylko na rok i teraz płacę podwójnie abonament.
Czy jest możliwość zmiany dyspozycji w t-mobile aby jednak przenieśli numer jak najszybciej (tak, wiem, ze zapłacę karę)?
Jeśli tak, to czy mógłbym przenieść numer np od 1.07, czy dopiero od 1.08?
 #872393  autor: Gregrin
 19 cze 2016, 12:34
Przenieść numer możesz nawet na następny dzień. Gwarantuje to ustawa. Musisz iść do salonu i cofnąć wcześniejszą dyspozycje i zlecić nowa.

EDIT: chaba nie do końca zrozumiałem. Jesteś już w t-mob i płacisz abonament a numer przeniosą ci dopiero po skończeniu umowy z play ?? Bo gryzie się to z pierwszym zdaniem w którym piszesz ze zleciłeś przejście do t-mob z zachowaniem okresu wypowiedzenia w play.
 #872394  autor: kefas198
 19 cze 2016, 12:45
Tak, jestem już w t-mobile, mam numer tymczasowy aż do 31.08 (tak zaznaczyłem w umowie gdy podpisywałem z t-mobile) no i czy mogę tą dyspozycję zmienić, aby być jednak wcześniej w t-mobile (kara wyjdzie mnie mniej-więcej tyle co abonament do końca okresu)
 #872396  autor: Gregrin
 19 cze 2016, 12:49
Tak jak pisałem wcześniej, numer niby można przenieść z dnia na dzień ale ze on ma docelowo trafić do abonamentu t-mob to nie wiem czy nie jest w jakiś sposób zarezerwowany. Zadzwoń do t-mob i zapytaj co jak sobie teraz dasz np 2 dyspozycje żeby np na pojutrze przenieść ten numer do prepaid t-mob. Czy oni później będą go mogli podpiąć do umowy zamiast tego tymczasowego.