• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #872308  autor: Solos
 18 cze 2016, 16:59
Witam,

Nie moge znalezc informacji co sie dzieje po wykorzystaniu pakietu internetowego w T-Mobile w taryfie Multi. Net jest odcinany czy jest lejek? Jesli tak to jaki?

Jestem na etapie przedluzania umowy na osobe prywatna bez telefonu i SUK proponuje mi taryfe Multi z 15GB netu na 18 m-cy za 69,99zł.
 #872316  autor: SACZI
 18 cze 2016, 17:50
Jesteś pewny, że chcesz taką umowę z taką taryfą na 18 m-cy podpisać?
 #872338  autor: Solos
 18 cze 2016, 21:17
Mysle wlasnie nad tym. Nie chce telefonu, nie chce prepaida. Mysle nad przedluzeniem umowy w T-Mobile, gdzie jestem od 2001 roku, albo przejsciem do Play lub Orange. Duzo slucham Spotify wiec, Orange ma fajna opcje nieliczenia transferu dla Spotify za chyba 5zl/m-c. Play ma umowe na 12 miesiecy, co jest plusem. T-Mobile daje umowe na 18 m-cy. Ale dlaczego pytasz? Jesli brac pod uwage umowe na osobe prywatna to zla oferta?
 #872345  autor: cyanoone
 18 cze 2016, 22:05
Ja bym wziął Nju. Wszystko bez limitu + 13 GB za 39 zł. Umowa na czas nieokreślony :)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #872371  autor: SACZI
 19 cze 2016, 09:01
Solos pisze:Mysle wlasnie nad tym. Nie chce telefonu, nie chce prepaida. ...
T-Mobile daje umowe na 18 m-cy.
Ale dlaczego pytasz?
Jesli brac pod uwage umowe na osobe prywatna to zla oferta?
To Twoja sprawa czy, z kim i jaką umowę podpiszesz.
Osobiście uważam, że umowy bez telefonu powinny być albo bezterminowe (właśnie jak w NJU), albo maksymalnie na 12 miesięcy. W chwili obecnej cena za taką umowę nie powinna wynosić więcej niż 40 PLN (no limit voice sms mms + min 5 GB). W wyjątkowych przypadkach, jak np usługi roamingowe, czy duży pakiet danych zgodziłbym się na max 50 PLN.
Problem w tym, że operatorzy nie podzielają mojego zdania ;)

Rozważ nju, jak Ci proponuje cyanoone lub właśnie prepaida. Za kwotę 25-40 PLN masz to co w abonamencie za 70 PLN. Masz również niezwiązane ręce i w każdej chwili możesz skorzystać z jakieś ciekawej promocji abonamentowej, choćby w chwili, gdy będziesz potrzebował nowy telefon.
Z ciekawszych ofert, jest jeszcze PLUS - 30 PLN, no limit (bez mms) + 8GB.
Ale to jest Plus zw swoimi "przekrętami" typu płatny videostreaming (pułapka na nieuważnych), brak mms, czy 2 letni cyrograf i olewające BOA.