• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #868248  autor: Vieslav
 29 maja 2016, 10:48
W miejscowości, gdzie spędzam weekendy, ostatnio bardzo pogorszył się zasięg. Właściwie nie da się używać komórki. Do rozmów wychodzących mam telefon stacjonarny z planem nolimit na wszystko, jednak muszę jeszcze załatwić temat rozmów przychodzących.
Korzystam ze Smart Planu LTE za 85,98zł, czyli mam nielimitowane: połączenia na komórki, stacjonarne. W jaki sposób Orange naliczy mi opłaty, jeśli ustawię przekierowanie wszystkich połączeń na numer stacjonarny? Czy będzie to na zasadach abonamentu, czyli bezpłatne w ramach nielimitowanych połączeń, czy może coś się za to płaci?
Połączenia chcę przekierować na numer voip z halonet.
 #868281  autor: KC-KARLOS
 29 maja 2016, 14:45
f0ku5isko pisze:Będzie bezpłatne
Jesteś tego pewien? Cennik mówi inaczej:

Nielimitowane Rozmowy do wszystkich sieci komórkowych - Abonent otrzymuje możliwość wykonywania nielimitowanych połączeń głosowych na numery komórkowe w sieciach wszystkich operatorów w Polsce. Usługa nie może być wykorzystana na połączenia z numerami specjalnymi, z numerami 501 80 80 80, 501 100 100, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *100, *200, *400, *500, na połączenia realizowane w ramach usługi Rozmowa Konferencyjna i przekierowanie, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z niniejszym cennikiem lub Cennikiem usług w roamingu

Źródło: Cennik usług w ofertach Smart Plan LTE i Smart Plan LTE tylko SIM, od 18 marca 2016 r.
>> http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 557305.pdf

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #868284  autor: f0ku5
 29 maja 2016, 14:56
Hmm, to zwracam honor. Nigdy się w przeszłości nie spotkałem z tym, aby przekierowanie było jakoś dodatkowo płatne, przynajmniej w sieciach w których byłem :)
 #868379  autor: Vieslav
 30 maja 2016, 13:20
Karlos, chodziło mi o przekierowanie na numer stacjonarny, nie komòrkowy. W każdym razie zasada działania taka sama: przekierowałem wczoraj jedno połączenie i opłata została doliczona do faktury.
 #868389  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2016, 14:07
W podanym wyżej linku z Cennikiem, analogiczny jest zapis postępowania z numerami stacjonarnymi - przekierowania są płatne poza abonament.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟