• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #866012  autor: asziatko
 14 maja 2016, 11:54
Witam,

Od przeszło miesiąca nie mogę opanować sprawy bezpłatnej subskrypcji nawigacji NAVIEXPERT T-Mobile. Podpisałem Aneks do Umowy i otrzymałem 24 miesięczny, bezpłatny dostęp do nawigacji NAVIEXPERT T-Mobile.

Miesiąc od 13 kwietnia do 15 maja br. miałem bezpłatnie, ale otrzymałem SMS że wygasa subskrypcja z dniem 13 maja. Zadzwoniłem do BOA, Konsultantka nie umiała mi podać skąd pobrać aplikację MyBox dla Windows Phone. Mam Lumie 640 LTE.

Znalazłem na Sieci że trzeba wysłać SMS na numer 80545 o treści MyBox wysłałem ale otrzymałem linka do aplikacji MyBox dla Androida nie dla Windows Phone.

Dzwoniłem też do BOK NAVIEXPERT także nie umieli pomóż, jest to rola Operatora nie ich.

Wczoraj znalazłem też info że należy wysłać SMS na numer 8008 o treści NAVI i takiego SMS'a wysłałem ale co dostałem linka gdzie jest przekierowanie na aplikację NAVIEXPERT T-Mobile do Sklepu Windows Phone.

I za nic nie mogę dojść ładu skąd pobrać aplikację MyBox dla Windows Phone?. Skoro sami Konsultanci nie wiedzą, a w ogóle takowa aplikacja MyBox jest dla Windows Phone?.

Wie może ktoś z Was jak rozwiązać problem i pobrać aplikację MyBox na WP oraz żebym mógł korzystać z aplikacji NAVIEXPERT T-Mobile bezpłatnie (bo tak jest w Aneksie) przez 2 lata?.

W Kontakcie,
Artur
 #866054  autor: maker3
 14 maja 2016, 15:58
W sklepie nie masz zakładki z aplikacjami od operatora?

Mam Sim T-Mobile i na W10 nic takiego nie widzę, ale może na WP8.1 jeszcze się to uchowało.
Z starszych czasów pamiętam, że na ekranie głównym sklepu były: aplikacja, gry i właśnie specjalne zakładki jak Nokia Collection. Operatorzy też mogli tworzyć własne.
 #866159  autor: asziatko
 14 maja 2016, 23:39
f0ku5isko wszystko dobrze, dzięki za linka ale aplikacja NAVIEXPERT T-Mobile musi być pobrana poprzez MyBoxa T-Mobile.

Po długich i ciężkich rozważaniach ale także naprowadził mnie na to maker3 udało mi się pobrać ze Sklepu Windows aplikację MyBox, pobrałem, zainstalowałem i zainstalowałem NAVIEXPERT T-Mobile poprzez MyBoxa, ucieszony że wszystko opanowałem to znów się pojawił problem z logowaniem do aplikacji, wyrzuca taki błąd

Obrazek
Kliknij By Powiększyć

Gdzie tu trzeba pobrać nowszą wersję aplikacji jak ta co jest zainstalowana jest najnowszą wersją?.

I można dostać pomylenia zmysłów jak co chwilę coś jest nie tak. Próbowałem wiele razy się zalogować, wysłałem nawet SMS żeby zalogować się poprzez stronę jak łączę się poprzez WI FI nie po sieci operatora dalej nic, opadają ręce :(.

W Kontakcie,
Artur
 #866230  autor: asziatko
 15 maja 2016, 13:26
W końcu opanowałem sprawę subskrypcji NAVIEXPERT T-Mobile.

Po długich i ciężkich bojach doszedłem do sedna sprawy. Trafiłem na konkretnego Konsultanta w BOA który wyjaśnił mi co i jak trzeba zrobić i działa faktycznie NAVIEXPERT T-Mobile.

Jak się okazuje że trzeba zrobić tak:

1. Pobrać ze Sklepu Windows aplikację MyBox https://www.microsoft.com/pl-pl/store/a ... blggh6266k ,
2. Po zainstalowaniu MyBox pobrać aplikację NAVIEXPERT T-Mobile,
3. Po zainstalowaniu NAVIEXPERT T-Mobile trzeba ją zaktualizować do tej wersji https://www.microsoft.com/pl-pl/store/a ... blggh08mb2 ,
4. Po aktualizacji trzeba normalnie wysłać/kliknąć z panelu/sklepu aplikacji NAVIEXPERT T-Mobile KUP Za 12 Zł i po tym właśnie dostajemy SMS'a że jak mamy promocję od operatora to wówczas nie płacimy nic za abonament miesięczny za korzystanie z NAVIEXPERT T-Mobile.

Tak to wygląda w praktyce.

W Kontakcie,
Artur
 #866232  autor: f0ku5
 15 maja 2016, 13:39
Współczuje w takim razie posiadania Windows Mobile.
Na Androidzie i iOS ściągasz nawigacje ze sklepu, uruchamiasz i korzystasz. Bez żadnych FunBoxow...
 #869206  autor: asziatko
 03 cze 2016, 19:20
Bądź co bądź nie jest tak źle jak się wie co i jak, ale jak się to robi po raz pierwszy albo z niedokładnymi informacjami podanymi przez konsultantów to wychodzi zamieszanie.

W Kontakcie,
Artur