• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #860570  autor: mrse
 06 kwie 2016, 23:52
Witam, będę wdzięczny za sugestie i porady w następującej sytuacji.

Aktualnie posiadamy w firmie 6 numerów (w tym jeden internet) w TM. Jednakże w związku z raczej słabą ofertą przedłużeniową rozważam przeniesienie wszystkich numerów do innego operatora.
Z tego co widzę najkorzystniejszą ofertę ma w tej chwili Play, z uwzględnieniem 6 miesięcy gratis oraz dodatkowej karty sim do internetu wychodzi ok. 19 zł netto za numer (bazowy abonament 99,99 zł netto za 3 sim + sim do internetu, pod tym adresem: http://dlafirm.play.pl/oferta/przejdz-d ... egoly.html).

Gdzieś tutaj przewinęła się kiedyś informacja, że można wynegocjować 8 miesięcy gratis zamiast 6. Czy ktoś zorientowany może to potwierdzić i zasugerować jak to można zrobić (w salonie, przez telefon, internet)?

Ewentualnie jeżeli ktoś zna lepsze oferty, będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
 #860599  autor: KC-KARLOS
 07 kwie 2016, 10:36
mrse pisze:Gdzieś tutaj przewinęła się kiedyś informacja, że można wynegocjować 8 miesięcy gratis zamiast 6. Czy ktoś zorientowany może to potwierdzić i zasugerować jak to można zrobić (w salonie, przez telefon, internet)?
Kontakt z Doradcą Biznesowym, tam bym szukał info :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #861384  autor: bobi1326
 12 kwie 2016, 11:10
Można wynegocjować 8 miesięcy rabatu i za 99,99 netto 5 kart sim do rozmów oraz jedną kartę do internetu. Wszystko bez limitu, a internet dla grupy 100 GB. Pozostaje kontakt z doradcą biznesowym.
 #866945  autor: mrse
 19 maja 2016, 11:30
Pozwolę sobie sam napisać co udało się uzyskać.

Tak jak wspomniano wyżej, po kontakcie z doradcą biznesowym podpisałem umowę na 5 numerów (zamiast 3 w standardowej ofercie) + dodatkowa karta do internetu, którego jest 100 GB (zamiast 50). Abonament na 24 miesiące za 99,99 netto ale 8 miesięcy gratis (zamiast 6).

Jedyny "minus" jest taki, że doradca uparł się, że muszę kupić telefon (z ratami) ale dało się coś sensownego wybrać. Ponadto twierdził, że ta oferta się niedługo kończy ale nie wiem, czy tak jest w rzeczywistości, czy może chodziło o szybsze namówienie klienta do decyzji.

W każdym razie oferta wydaje się bezkonkurencyjna - wychodzi niecałe 14 zł brutto za numer za pełen NL z pakietem internetu (uwzględniając dodatkową kartę sim do internetu). Chyba żadna oferta nawet nie zbliża się do tego poziomu.
 #866962  autor: solidburn
 19 maja 2016, 12:57
mrse pisze:Pozwolę sobie sam napisać co udało się uzyskać.

Tak jak wspomniano wyżej, po kontakcie z doradcą biznesowym podpisałem umowę na 5 numerów (zamiast 3 w standardowej ofercie) + dodatkowa karta do internetu, którego jest 100 GB (zamiast 50). Abonament na 24 miesiące za 99,99 netto ale 8 miesięcy gratis (zamiast 6).

Jedyny "minus" jest taki, że doradca uparł się, że muszę kupić telefon (z ratami) ale dało się coś sensownego wybrać. Ponadto twierdził, że ta oferta się niedługo kończy ale nie wiem, czy tak jest w rzeczywistości, czy może chodziło o szybsze namówienie klienta do decyzji.

W każdym razie oferta wydaje się bezkonkurencyjna - wychodzi niecałe 14 zł brutto za numer za pełen NL z pakietem internetu (uwzględniając dodatkową kartę sim do internetu). Chyba żadna oferta nawet nie zbliża się do tego poziomu.
Oferta wyjściowa jest zawsze taka sama 8 miesięcy 0 od 9-24 płacisz
Dla 3 karty sim + 1 tylko NET to średnio wychodzi przez 24 miesiące 73zl brutto i każdy kolejny numer to koszt 24zl brutto , sam brałem ostatnio taki zestaw wszystko free i 100GB na wszystkie karty do tego trochę gadżetów z play jako gratis :)

zwie sie to
SPECJALNA FORMUŁA KOMFORT SMARTFON UNLIMITED 99,99 DLA FIRM III

Wiec 5 numerów SIM + 1SIM tylko net kosztuje 124 brutto /średnia z 24 miesięcy
 #867052  autor: mrse
 20 maja 2016, 00:09
Jeszcze raz napiszę:
dodatkowymi gratisami są:
-dwa miesiące abonamentu (8 zamiast 6);
-dwie dodatkowe karty sim bez dopłaty (5 zamiast 3)
-większy pakiet internetu (100 GB zamiast 50).

Łącznie za 6 kart sim (5 do rozmów i 1 do internetu) wychodzi średnio za jedną kartę 11,11 zł netto czyli 13,67 zł brutto.
 #867070  autor: solidburn
 20 maja 2016, 09:27
mrse pisze:Jeszcze raz napiszę:
dodatkowymi gratisami są:
-dwa miesiące abonamentu (8 zamiast 6);
-dwie dodatkowe karty sim bez dopłaty (5 zamiast 3)
-większy pakiet internetu (100 GB zamiast 50).

Łącznie za 6 kart sim (5 do rozmów i 1 do internetu) wychodzi średnio za jedną kartę 11,11 zł netto czyli 13,67 zł brutto.
to nie sa żadne gratisy to ZWYKŁA oferta która zwie sie
i z godnie z nim płacisz 1-8 miesięcy free a potem 9-24 jak poniżej

(122,99 PLN zVAT) 1-3 SIM

(147,58 PLN zVAT) 4 SIM

(172,16 PLN zVAT) 5 SIM

Ty dostałeś jeszcze jakiś karny tel wiec nie wyjdzie Ci 13,67 zł brutto za numer
tylko zwyczajnie jak w cenniku
 #867092  autor: mrse
 20 maja 2016, 11:31
@solidburn

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś więc napiszę trzeci (mam nadzieję ostatni raz):

Bonusem są dodatkowe dwa numery bez dopłaty, czyli

(122,99 PLN zVAT) 1-5 SIM do rozmów,

(147,58 PLN zVAT) 6 SIM do rozmów, itd.

Oprócz tego oczywiście 8 miesięcy gratis i 100 GB internetu.

Nie wiem jak mogę to jeszcze jaśniej napisać.

To, że Ty nie dostałeś takich warunków nie znaczy, że nikt inny ich nie dostał.
Nie musisz więc wmawiać komuś trzymającemu przed sobą podpisaną umowę, że takich warunków w niej nie ma.
 #867102  autor: solidburn
 20 maja 2016, 12:09
mrse pisze:@solidburn

Widzę, że nadal nie zrozumiałeś więc napiszę trzeci (mam nadzieję ostatni raz):

Bonusem są dodatkowe dwa numery bez dopłaty, czyli

(122,99 PLN zVAT) 1-5 SIM do rozmów,

(147,58 PLN zVAT) 6 SIM do rozmów, itd.

Oprócz tego oczywiście 8 miesięcy gratis i 100 GB internetu.

Nie wiem jak mogę to jeszcze jaśniej napisać.

To, że Ty nie dostałeś takich warunków nie znaczy, że nikt inny ich nie dostał.
Nie musisz więc wmawiać komuś trzymającemu przed sobą podpisaną umowę, że takich warunków w niej nie ma.
Ty tez nie dostałeś takich warunków rozmawiamy o ofercie TYLKO SIM a nie o

"Jedyny "minus" jest taki, że doradca uparł się, że muszę kupić telefon"

Ja pisze o ofercie TYLKO sim bez rat, tel itd. 8 miesięcy i 100GB to jest standard w tej ofercie
Wiec jak już trzymasz ta umowę/regulamin to jak się nazywa ta promocja
 #867103  autor: mrse
 20 maja 2016, 12:35
Informacja dla @solidburn:
W momencie, w którym zaczynasz wmawiać komuś, że wiesz lepiej niż on sam co ma napisane w umowie, przestajesz być partnerem do dyskusji (z takimi osobami z zasady nie rozmawiam).

Informacja dla wszystkich pozostałych użytkowników forum:
Możliwe do otrzymania warunki są dokładnie takie jak opisałem wyżej, 11,11 zł netto za numer.
Telefon jaki wziąłem to Samsung S5 Neo za 919 zł netto (łącznie opłata początkowa + suma rat).
Nie mam całkowitej pewności, czy faktycznie kupienie telefonu było niezbędne do otrzymania tej oferty, czy też może doradcy po prostu pasowała taka wersja (nie mam jak tego sprawdzić), w każdym razie za powyższą kwotę ten telefon nie stanowił obciążenia.

Z mojej strony EoT (ile razy można pisać o tym samym).
 #867105  autor: solidburn
 20 maja 2016, 12:56
mrse pisze:Informacja dla @solidburn:
W momencie, w którym zaczynasz wmawiać komuś, że wiesz lepiej niż on sam co ma napisane w umowie, przestajesz być partnerem do dyskusji (z takimi osobami z zasady nie rozmawiam).

Informacja dla wszystkich pozostałych użytkowników forum:
Możliwe do otrzymania warunki są dokładnie takie jak opisałem wyżej, 11,11 zł netto za numer.
Telefon jaki wziąłem to Samsung S5 Neo za 919 zł netto (łącznie opłata początkowa + suma rat).
Nie mam całkowitej pewności, czy faktycznie kupienie telefonu było niezbędne do otrzymania tej oferty, czy też może doradcy po prostu pasowała taka wersja (nie mam jak tego sprawdzić), w każdym razie za powyższą kwotę ten telefon nie stanowił obciążenia.

Z mojej strony EoT (ile razy można pisać o tym samym).
Człowieku piszesz głupoty ludzi wprowadzasz w błąd rozmawiamy o ofercie TYLKO sim a dokładnie o

Twoja nazywa się jak?? niestety nie wiadomo :)

"11,11 zł netto za numer." + raty za tel no ale kto by to liczył ;)

Wiec dalsze porównywanie ofert TYLKO sim z oferta "wziąłem Samsung na raty taki gratis" ;)
nie ma żadnego sensu
 #867112  autor: - - -asf- - -
 20 maja 2016, 13:15
mrse pisze:Witam, będę wdzięczny za sugestie i porady w następującej sytuacji.

Aktualnie posiadamy w firmie 6 numerów (w tym jeden internet) w TM. Jednakże w związku z raczej słabą ofertą przedłużeniową rozważam przeniesienie wszystkich numerów do innego operatora.
Z tego co widzę najkorzystniejszą ofertę ma w tej chwili Play, z uwzględnieniem 6 miesięcy gratis oraz dodatkowej karty sim do internetu wychodzi ok. 19 zł netto za numer (bazowy abonament 99,99 zł netto za 3 sim + sim do internetu, pod tym adresem: http://dlafirm.play.pl/oferta/przejdz-d ... egoly.html).

Gdzieś tutaj przewinęła się kiedyś informacja, że można wynegocjować 8 miesięcy gratis zamiast 6. Czy ktoś zorientowany może to potwierdzić i zasugerować jak to można zrobić (w salonie, przez telefon, internet)?

Ewentualnie jeżeli ktoś zna lepsze oferty, będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Nie same "atrakcyjne" oferty są ważne, ważna jest także sieć, a play... to słaby wybór, nie warto. A już jak bardzo chcesz to najlepiej potestuj najpierw na jakimś prepaidzie.