• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #856062  autor: lastom
 13 mar 2016, 17:48
Cześc.

No już mam dosyć. Lojalnie utrzymywałem wszystkie numery rodzinne w Orange ze względu na minimalizacje kosztów. Ale dochodzimy do momentu że wszyscy do kom mają za free i teraz pozostaje kwestia dwóch ostatnich prepaidów. Nie są już teraz konkurencyjne - Orange Go.

Nie potrzebuje telefonu wiec pod rozwagę biorę albo samo abo (z miesięcznym okresem wypowiedzenia do max. 12 m-cy) lub abo z telefonem do sprzedania, lub abo wspólne (jest jeszcze preepaid dzieciaka który nieregularnie korzysta z telefonu).

Wiem ze to kwestia indywidualnych przeliczeń i tak to wygląda:
- najkorzystniej |Virgin - abo 29 pln za no limit na wszystko i 5 GB miesięcznie.
- lub przejście do nju - 39 plus 9 za drugi numer - parametry podobne.
- lub ucieczka do innego opa i powrót do orange - abo 24 m-cy i 6 m-cy free .. ale tu 89.90 (BZDURA).

Czy coś przeoczyłem? Jakaś inna alternatywa? Proszę o sugestię. Do tej pory byłem zwolennikiem pre-paid O. i to się sprawdzało: 110 pln z allegro za około 90 pln na 3 m-ce wystarczało wraz z pakietami. Ale już jestem zmęczony kalkulacjami.
 #856146  autor: zielony71
 14 mar 2016, 09:32
Jeżeli masz już inne numery w Orange, to z rabatem open abonament wyniesie Cię około 12 zł (nolimit bez stacjonarnych +1 GB internetu), 22 zł (nolimit + 1 GB internetu) lub 32 zł (nolimit i 26 GB internetu).
 #856165  autor: lastom
 14 mar 2016, 12:49
Umowa na jak długo? Nie wiem tylko czy nie uciec na chwilę i ni wrócić by zyskać 6 m-cy za free.
W Virgin wypowiedzenie to jeden miesiąc.
Tak na marginesie - czy dział utrzymania klienta dot. również prepaid? Od 6 lat cisnę ich przy każdej umowie...
 #856169  autor: zielony71
 14 mar 2016, 13:22
Umowa na 24 miesiące. 6 miesięcy za free, działa tylko w jednym, wyższym abonamencie i nie łaćzy się z rabatem 20% na abonament, którego użycie założyłem w tym przykładzie.
Nie słyszałem, żeby prepaidowcy mogli coś dostać w DUK, ale są rzeczy na niebie i ziemi...