• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #837943  autor: sucharrr
 02 gru 2015, 20:02
Drodzy forumowicze,
Piszę w imieniu mojego kolegi, który ostatnio przeniósł numer z Plusa na kartę do Orange na abonament. Data przeniesienia numeru została wyznaczona na 30.11.2015. I tak się faktycznie stało, od tego dnia numer jest na karcie Orange, numer tymczasowy już nie działa. Od samego początku nie dochodziły do niego smsy m.in. z hasłami jednorazowymi z banku i od niektórych osób. Tak samo niektóre osoby skarżyły się, że nie mogą się do niego dodzwonić (a numer był aktywny w Orange we włączonym telefonie). Coś go tknęło i włożył kartę z Plusa do starego telefonu. Karta dalej działa, i co najlepsze - przyszły na nią zaległe smsy i powiadomienia o połączeniach od ww. osób. Pytanie jest takie - do kogo wystąpić z roszczeniami? Czy do Plusa, że nie zwolnił "całkowicie" numeru, czy do Orange, że mimo pełnomocnictwa na przeniesienie nie dopięli sprawy do końca? Będę wdzięczny za sugestie :)
 #837953  autor: kowal2200
 02 gru 2015, 21:08
Pisałem na wątku VM, że mam bardzo podobny przypadek, kilka dni temu przenosiłem numer z Plusa na kartę do Virgin i numer działa mi teraz w dwóch sieciach, tzn. połączenia przychodzące z innych sieci są kierowane do VM a z Plusa na starą kartę Plusa :D Ciekawe ile taki stan rzeczy będzie trwał, na razie nie będę składał reklamacji, bo ten numer służy mi do nawigacji. Ale odpowiedzialny za to jest Plus i moim zdaniem reklamację powinieneś złożyć do nowego operatora chociaż obaj powinni się ze sobą "dogadać"
 #837965  autor: sucharrr
 02 gru 2015, 21:25
@Leo: jest dokładnie tak, jak u kolegi kowal2200 - numer docelowy był jednocześnie w Orange i w Plusie, w Orange można było normalnie korzystać z pakietu abonamentowego. Sprawa została rozwiązana, kolega zadzwonił na infolinię Plusa z pretensjami i wyłączyli mu starą kartę, smsy i połączenia przychodzą już normalnie na kartę z Orange. Aczkolwiek nie mogę nie powiedzieć, że Orange też dało ciała, bo to im powinno zależeć na sprawnym przeprowadzeniu MNP. Tym bardziej, że mieli pełnomocnictwo.
 #837970  autor: kowal2200
 02 gru 2015, 21:54
Bardziej dał ciała Plus niż Orange bo nie wyłączył numeru i kierował połączenia z własnej sieci na wciąż aktywny numer. To samo jest u mnie ale dla mnie to nie problem, można by jakieś rozwiązanie na dual simie stworzyć i mieć tanio w obu sieciach ;) I dzwoniąc prezentować się tym samym numerem :D
 #838988  autor: orson_dzi
 08 gru 2015, 08:40
Plus chyba jeszcze się nie uporał z awarią, która trwa od ok 18 listopada. Numery przeniesione do Orange zazwyczaj nie odbierają połączeń z numerów Plusa, ale widziałem już masę innych przypadków w każdej możliwej konfiguracji. Problem był po stronie Plusa, ale czy to jeszcze oficjalnie trwa, to tego już nie wiem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #839199  autor: kowal2200
 09 gru 2015, 09:25
Mój numer Plusa został wyłączony w poniedziałek 7-12 samoczynnie, teraz jest już wszystko ok.