• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #831276  autor: krzemiroslaw
 26 paź 2015, 08:40
Witam, postanowiłem się przenieść z play do orange. Pytanie jest takie jak w temacie jednak muszę dodać, że jak składałem wypowiedzenie w Play to było one z przejściem na kartę.
Konsultant orange powiedział mi, że najpierw muszę wycofać wypowiedzenie z Play później do nich sprawę załatwiać. Czy to prawda?
Jeżeli to prawda to czy składając wypowiedzenie np. dziś to czy zdążę z przenosinami do 31.10 (żeby nie stracić numeru)? Co bardziej komplikuję sprawę chcę telefon zamówić poprzez stronę internetową - wtedy liczy się data zamówienia czy może podpisu przy kurierze?
 #831277  autor: zielony71
 26 paź 2015, 09:01
W ten sposób, który podałeś to na pewno nie zdążysz. Nie ma na to żadnych szans. Ale można to zrobić inaczej. Złożyć zamówienie w Orange tak jak gdybyś był już w Play na kartę. Do czasu podpisania pełnomocnictwa przecież rzeczywiście już tam będziesz.
 #831278  autor: krzemiroslaw
 26 paź 2015, 09:06
zielony71 pisze:W ten sposób, który podałeś to na pewno nie zdążysz. Nie ma na to żadnych szans. Ale można to zrobić inaczej. Złożyć zamówienie w Orange tak jak gdybyś był już w Play na kartę. Do czasu podpisania pełnomocnictwa przecież rzeczywiście już tam będziesz.

Aha, rozumiem - czyli zamówię teraz, a podpiszę 2 listopada?
Z tego co mi tłumaczył konsultant to oni sprawdzają i mogą odrzucić podpisanie umowy jeżeli będę miał utrzymane to wypowiedzenie z przejściem na kartę...
 #831295  autor: krzemiroslaw
 26 paź 2015, 10:23
zielony71 pisze:Jeżeli dobrze to zrobisz to wszystko będzie dobrze. Gdybyś potrzebował pomocy to zapraszam na priv.
Zielony71, dzięki za propozycję, ale wolałbym to załatwić oficjalnie ;)
Zrobię tak - odwołam rezygnację z przejścia na kartę i pozostanę w abonamencie, w międzyczasie w Orange podpiszę umowę i co najwyżej zapłacę abonament za listopad. Generalnie i tak się opłaca :smt004