• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #818536  autor: nuki
 21 sie 2015, 18:58
Witam aktualnie jestem abonentem t mobile na karte ( karta zarejestrowana), obecnie chcę przejsc na abonament. Pod uwage biorę dwie opcje, tj.
Orange abonament 29.99 nielimitowane sms i rozmowy na komórki. Konsultant na infolini stwierdził, że połączenia na stacjonarne to 90 gr dziennie aktywowane po wykonaniu jednego połączenia na nr stacjonarne, mms 30 gr 1gb internetu. Ponadto od abonamentu można odjąć 10 zł ponieważ w orange mam juz jeden abonament. Umowa na 24 miesiace z tego pierwsze 6 gratis ( nr przenoszony z innej sieci). Podsumowując abonament bedzie wynosił 19,99 przez 18 miesiecy + 6 miesiecy gratis opłata aktywacyjna 30 zl. Chyba dobrze zrozumialem inf przekazaną przez konsultanta, jak jest inaczej to proszę o sprostowanie.
T-mobile umowa 24 miesiace abonament 30 zł nielimitowane rozmowy na stacjonarne, kom.,mms,sms, internet 500mb, lub umowa na 6 miesiecy
Jak dla was ktora oferta jest bardziej atrakcyjna ?
 #818546  autor: SACZI
 21 sie 2015, 20:09
Atrakcyjność oferty przelicz sobie w excelu jak Ci się podoba.

TM jest siecią najlepszą pod względem usługi głosowej.
Tak wynika z moich doświadczeń.
 #818550  autor: piotrzet
 21 sie 2015, 20:44
A nie rozważałeś Heyah za 34,98zł masz nolimits stacjonarne komórki mms i sms i 4GB neta umowa na 30 dni?

https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
 #818590  autor: nuki
 22 sie 2015, 00:17
Nie rozważałem Heyah ponieważ zależy mi przede wszystkim na jak najniższym abonamencie i nielimitowanych połączeniach na komórki.
Może jakiś forumowicz wypowie się czy w przedstawionej ofercie Orange są jakieś nieścisłości o których Mi konsultant nie powiedział.
Jeżeli chodzi o TM to jeden nr już do Orange przeniosłem na warunkach o jakich w TM mogłem tylko pomarzyć ( abonament 66 zł z ubezpieczeniem wyświetlacza, wszystko nolimits Sony Z3 Compact 199zł). Konsultant z SUK stwierdził, że nawet nie próbuje przebić tej oferty, jedynie co może zapewnić to lepszą jakość usług oferowanych przez TM. Zaryzykowałem czas pokarze czy dobrze zrobiłem, do przeniesienia jeszcze dwa nr.
 #818596  autor: zielony71
 22 sie 2015, 06:20
Wczoraj weszły w Orange nowe plany. Zobacz sobie czy Ci pasuje Smart Plan LTE Wspólny.
Bo jeśli tak to mógłbyś prawdopodobnie już posiadany Smart Plan Multi zmigrować do tego nowego, płaciłbyś wtedy z 5 zł więcej a dodatkowe 2 abonamenty no-limit miałbyś całkowicie za darmo.
Podobno jest możliwe utrzymanie posiadanej zniżki 30% przy migracji o ile załatwia się to przez BOK.